Health | Waarom je iedere dag chocolade moeten eten

waarom je iedere dag chocolade zou moeten eten

Soms zijn er van die wetenschappelijke onderzoeken, waarbij je gelijk met de uitslag wegloopt. Natuurlijk is dat niet altijd het geval, maar dit keer komt het resultaat van dit onderzoek, ons wel héél goed uit! Ik vertel je waarom je iedere dag chocolade zou moeten eten…

Wetenschappelijk onderzoek naar chocolade

Na het lezen van deze intro vraag je zeker weten af waarom? We weten allemaal wel dat chocolade gezond is. Maar waarom is chocolade zo gezond?

Wetenschappers hebben aangetoond dat het eten van 100 mg chocolade per dag zorgt voor het hebben van minder leverenzymen EN een lagere insulineresistentie. Deze zorgen er samen voor dat de kans op hart- en vaatziekten aanzienlijk lager is. En je dus langer gezond, maar ook gelukkig blijft!

Chocolade een gezonde snack

Aan het onderzoek deden 1000 volwassen mee tussen de
18 en 69 jaar oud. Die allemaal een behoorlijk succesvol bestaan leidde en tot de chocolade-eters in de groep behoorde. Deze mensen waren welvarend en actief met een hoge opleiding en weinig gezondheidsproblemen. Dat beantwoord wel gelijk de vraag waarom je iedere dag chocolade zou moeten eten… namelijk het niet krijgen van gezondheidsproblemen.

Het advies luid dus, lekker doorgaan met chocolade eten. Maar natuurlijk geldt zoals met heel veel dingen… Genieten, maar met mate. Uit het onderzoek kwam een advies van 100 gram per dag. Al denk ik dat het als chocoladefreak lastig gaat worden om me daar aan te houden…

Dus heb ik jou nu overtuigd waarom je iedere dag chocolade
zou moeten eten?


Andere blog berichten lezen?

2 Reacties

 1. whippetvinkie11
  maart 19, 2019 / 11:29 am

  Chocolade is inderdaad heel gezond, vooral donkere chocolade zit vol met anti-oxidanten. Ik ben dol op chocolade dus dat zit wel goed!

  • Mariëlle
   Auteur
   maart 19, 2019 / 12:12 pm

   hihi ik ook hoor! En inderdaad er zitten veel anti-oxidanten in. Super gezond dus!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Sluit mij
Zoek je iets?
Zoek:
Berichtcategorieën: