Waarom je regelmatig moet ontbijten met ananas

Van jongs af aan ben ik niet zo’n ontbijter. Alhoewel ik wel een ochtend mens ben krijg ik maar moeilijk wat door mijn keel op de vroege ochtend. Sinds ik dankzij mijn schoonzus op het idee ben gekomen om ananas te gaan eten s’ ochtends gaat ontbijten een stuk makkelijker. Voornamelijk omdat ik het lekker vind natuurlijk, maar ook omdat ik weet dat het erg gezond is. Lees hieronder waarom jij regelmatig moet ontbijten met ananas…

Waarom je regelmatig moet ontbijten met ananas?

 1. Ananas versterkt het immuunsysteem
  Het grootste voordeel van ananas is dat het boordevol zit met vitamine C, als je hem rauw eet tenminste. Vitamine C is erg belangrijk voor ons lichaam om gezond te blijven. Het versterkt het immuunsysteem, ons bindweefsel, helpt ons bij  infecties en tegen verkoudheid, en versnelt de genezing van wonden.
 1. Ananas werkt ontstekingsremmend
  Bromelaïne is een ontstekingsremmend enzym waar ananas vol mee zit. Het enzym werkt pijnstillend en  helpt tegen weefsel zwelling van bijvoorbeeld artritis, artrose, bronchitis, spataderen, reuma, verstuiking en verrekking. Dus heb je jje enkel verstuikt, neem dan gerust een paar stukken ananas!
 1. Ananas versterkt de botten
  Mangaan is een spoorelement dat in ananas aanwezig is. Mangaan werkt vooral als een co-enzym. Oftewel een  organisch molecuul dat nodig is voor een andere enzymen om hun werk te kunnen doen. Mangaan zorgt ervoor dat je botten en kraakbeen sterk en gezond blijven. Ook onderhoud het je zenuwen en speelt het een grote rol bij de stofwisseling van cholesterol. Hoewel mangaan in het lichaam in heel kleine hoeveelheden voorkomt, is dit spoorelement toch niet onmisbaar.
 1. Ananas zorgt voor een gezonde en  goede spijsvertering
  Ananas bevat veel voedingsvezels die op hun beurt weer een bijdrage leveren aan een gezonde spijsvertering.
 1. Ananas helpt de bloedsuikerspiegel stabiel te houden & verlaagt het Cholesterol
  Ananas bevat Pectine, maar deze komt alleen vrij als je hem verhit! Pectine zorgt ervoor dat de bloedsuikerspiegel evenwichtig blijft en helpt bij het verlagen van een hoog cholesterolgehalte. Mensen met suikerziekte hebben baat bij het stabiliseren van hun bloedsuikerspiegel.  Ook bevat ananas plantensterolen. Deze zorgen ervoor dat de opname van het slechte cholesterol in de darmen afneemt. Hierdoor kan bij het nuttigen van veel ananas het cholesterolgehalte verlaagd worden en daarmee de kans op hart- en vaatziekten.
 1. Ananas helpt bloedarmoede voorkomen
  In ananas zit veel  ijzer. Deze voor de transport van zuurstof in ons bloed. Dus onmisbaar voor ons lichaam!
 1. Ananas geeft ons energie
  Dankzij de aanwezighid van Vitamine B1 (thiamine) geeft ananas ons energie. Thiamine zorgt ervoor dat de koolydraten in ons lichaam snel verbranden waardoor we sneller en meer energie hebben. Ook is Vitamine B1 belangrijk voor ons zenuwstelsel.

Wist je dat er ook mensen zijn die allergisch zijn voor ananas?

Vind jij ananas ook zo lekker? En zo ja, hoe eet je het dan het liefst?

1 Reactie

 1. mei 30, 2018 / 8:43 am

  Ja, ik ben echt dol op ananas! Dus goed nieuws zeg, dat het ook nog eens zo gezond is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Sluit mij
Zoek je iets?
Zoek:
Berichtcategorieën: