Waarom jij de iPhone 11 PRO wil hebben!

twee aiprods beluisteren iphone 11 pro

Eindelijk is het dan zo ver! Apple presenteerde laatst haar nieuwe generatie iPhones, namelijk de iPhone 11, iPhone 11 Pro en iPhone 11 Pro (Max). Omdat ik zelf erg twijfelde om toch weer over te stappen naar een iPhone 11 Pro, zette ik voor jou en mezelf op een rijtje waarom jij de iPhone 11 PRO wil hebben! Lees je mee?

Als je me al wat langer volgt via mijn weekly snaps, dan weet je dat ik heel wat jaren verschillende soorten iPhones heb gehad. Ik ben eenmalig overgestapt naar een samsung, maar begon bij het lezen van alle geweldige verbeteringen dan toch weer te twijfelen. Dus zocht ik uit, waarom de iPhone 11 Pro zo geweldig is!

iPhone 11 Pro

Waar de iPhone 11 de opvolger van de iPhone XR is. Kan de iPhone 11 Pro (Max), gezien worden als opvolger van de iPhone XS (Max).

Het nieuwe toestel is verkrijgbaar in twee formaten: 5,8-inch scherm of een groter 6,5-inch scherm.

Van binnen zijn de iPhones helemaal vernieuwd. Ze zijn de meest krachtige en geavanceerde smartphones die Apple ooit gemaakt heeft.

Maar ook van buiten hebben de iPhones een aangepast design met matte achterkant, waardoor ze een heel ander uiterlijk krijgen.

Beeldscherm

Apple gebruikt ook een nieuw OLED-scherm in deze iPhone. Het scherm heeft een helderheid van maar liefst 1200 nits. En kan P3 kleuren tonen.

iPhone 11 Super Retina XDR-schermen

Apple noemt deze schermen Super Retina XDR-schermen. Een verwijzing naar het nieuwe Thunderbolt 3-scherm dat later dit jaar bij de Mac Pro geleverd wordt.

Daarnaast ondersteunt het scherm ook HDR10 en Dolby Vision. Het contrast is aanzienlijk verbeterd en is 2.000.000:1.

De resolutie is ongewijzigd bij het 5,8-inch model: 2436 x 1125 pixels en bij het 6,5-inch model: 2688 x 1242 pixels.

Overigens heeft de iPhone 11 geen 3D Touch meer, maar Haptic Touch, waar waarmee 3D Touch nagebootst wordt.

Driedubbele cameralens

Een grote verbetering in de iPhone 11 Pro vinden we bij de camera’s. Na een aantal jaar van twee camera’s op de achterkant gebruik gemaakt te hebben, is nu de overstap gemaakt naar maar liefst drie lenzen op de achterkant! Met andere woorden een Pro camera systeem.

Groothoekcamera

Deze zorgt ervoor dat je een grotere hoek kan vastleggen. En zit ook in de voorganger van de iPhone 11 Pro de iPhone X.

Ultragroothoekcamera

Er is een extra grote groothoeklens toegevoegd waarmee je een veel groter gebied kunt vastleggen.

Telelenscamera

Op iPhone 11 Pro kun je vanuit de telelens­camera helemaal uitzoomen tot de ultragroothoek­camera.

Dat is in totaal maar liefst 4x optische zoom. Zie hieronder drie foto’s met de verschillende camera’s.

Telelens
Bron: Apple.com
Groothoekcamera
Bron: Apple.com
Ultragroothoekcamera
Bron: Apple.com

Foto’s in nachtmodus

Op het gebied van fotografie in het donker, had Apple ten opzicht van zijn concurrent Samsung wat in te halen. En om die reden zit er nu een speciale nachtmodus op de camera.

Deze zorgt voor betere foto’s in het donker. De extra groothoekcamera bestaat volgens Apple voor 100% uit Focus Pixels, waardoor automatisch scherpstellen bij weinig licht tot drie keer zo snel zou moeten gaan. Hierdoor wordt de kans op een bewegend of onscherp beeld beperkt.

Hoe werkt die nachtmodus dan precies? En waar zit hij? De nachtmodus gaat automatisch aan wanneer er te weinig licht is. Wanneer je een foto maakt, legt de camera meerdere beelden vast terwijl de optische beeld­stabilisatie de lens stilhoudt. Daarna lijnt de camera de beelden uit om bewegingen te corrigeren. Delen die te vaag zijn worden weggegooid en scherpere delen samengevoegd. Het contrast wordt aangepast zodat alles in balans blijft. En kleuren worden bijgesteld voor een natuurlijke uitstraling.

Deep Fusion

Apple heeft met de introductie van de drie camera’s ook een functie geïntroduceerd die Deep Fusion heet.

De Deep Fusion functie zal in de iOS 13.1 update beschikbaar komen in de camera-app. Met Deep Fusion combineert Apple automatisch 9 verschillende foto’s tot één plaatje.

Er worden namelijk al vier foto’s gemaakt voordat je op het sluiterknopje drukt. Als de foto dan eenmaal wordt genomen, maakt de iPhone Pro een foto met grote sluitertijd en nog eens drie verschillende foto’s. De nieuwe, krachtige A13-chip voegt al die verschillende plaatjes pixel voor pixel samen tot er één foto ontstaat.

QuickTake

Ben je foto’s aan het maken, maar wil je het toch eigelijk liever filmen. Met de QuickTake functie verlies jij niet het moment. Hou gewoon je vinger op de sluiterknop en de iPhone begint met filmen.

Wil je daarmee doorgaan? Swipe dan naar rechts, dan kom je in de film modus terecht. Wil je liever een burst foto maken? Swipe dan naar links om in de burst‑modus te komen.

Processor

Apple A13 Bionic-chip

De iPhone 11 Pro heeft een Apple A13 Bionic-chip. De chip heeft 8,5 miljard transistors en is is geoptimaliseerd voor verschillende typen machine learning. Apple heeft zogenaamde machine learning accelerators toegevoegd. Dit zijn delen van de chip die zich specifiek op machine learning richten, waardoor veeleisende taken tot zes keer sneller worden uitgevoerd.

Zo ook de rekenkracht die benodigd is voor het samenvoegen van de beelden van de verschillende camera’s.

Verbeterde accuduur

Apple zou Apple niet zijn, als ook niet in deze iPhone een betere accu zou zitten dan zijn voorganger. Volgens Apple gaat de iPhone 11 Pro 4 uur langer mee dan zijn voorganger de iPhone XS.

Voor de iPhone 11 Pro Max zou dit vijf vuur langer zijn dan de iPhone XS Max.

draadloos iphone 11 opladen

Sneller & draadloos opladen

iPhones ondersteunen al een paar jaar snelladen, maar helaas stopte Apple tot voor kort nog steeds dezelfde trage oplader in de doos van de iPhone. Er zullen dus maar weinig mensen zijn die hier hun voordeel mee hebben gedaan.

Maar dit jaar komt Apple met de usb-c-lader. Daarmee kun je de iPhone 11 Pro uit de doos direct veel sneller opladen. Een fijne verbetering die eigenlijk jaren geleden al plaats had moeten vinden, als je het mij vraagt.

De toestellen ondersteunen ook draadloos laden. Helaas is er nog geen mogelijkheid om andere apparaten (zoals de oordopjes) op de achterkant van het toestel op te laden.

Face ID verbeterd

Face ID is 30 procent sneller op dit nieuwe toestel. Verder is het gebruiksgemak verhoogd dankzij betere prestaties bij meer hoeken van het gezicht en op wisselende afstanden.

Audio delen met Airpods

Nu kun je twee paar AirPods of twee Beats-koptelefoons tegelijk verbinden. Hoe tof is dat. Zo kan je beste vriend of vriendin, man of vrouw, gezellig met je meeluisteren.

Ondersteuning Wi-Fi 6

De iPhone 11 Pro ondersteunt Wi-Fi 6, en dit dan ook een primeur voor Apple-apparaten. Er zijn op dit moment maar weinig toestellen van concurrenten die Wi-Fi 6 ondersteunen.

Hou je van lekker snel internetten? Dan is deze vernieuwde Wi-Fi ontvangst een must. Je kunt namelijk 36% sneller delen of downloaden. Let op! Echter zul je dan ook een router moeten hebben die Wi-Fi 6 ondersteund.

Vernieuwde kleur

Sinds kort heeft Apple een nieuwe iPhone kleur: Donkergroen! Je hoeft nu dus niet meer voor die saaie zilvere, spacegray of gouden iPhone kleur te kiezen ;) Maar Donkergroen is dus ook een optie!

Prijs en verkrijgbaarheid

iPhone Pro (5,8-inch) is in 4 kleuren: donkergroen (nieuw!), spacegrijs, zilver en goud verkrijgbaar voor:

❤ 64GB ━ € 1.159,-
❤ 256GB ━ € 1.329,-
❤ 512GB━ € 1.559,-

Ga jij de nieuwe Iphone 11 Pro aanschaffen?
En zo ja, waarom wel of juist niet?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Sluit mij
Zoek je iets?
Zoek:
Berichtcategorieën: