Wat je slaaphouding over jou zegt

Wat je slaaphouding over jou zegt

Slapen we doen het allemaal op een andere manier en in een andere houding. Ik slaap het liefst op mijn buik, maar mijn man zweert bij het slapen op zijn zij. Weet jij wat je slaaphouding over jou zegt? Het zegt meer, dan je zou verwachten. Ik geef je wat insights hieronder. Lees je mee?

Buik slaper

Je slaapt in deze houding op je buik. Je armen op of onder het kussen en je hoofd zijwaarts. Je houd van gezelschap en probeert zoveel mogelijk in contact te blijven met je omgeving… Vanwege je gebrek aan zelfvertrouwen heb je graag de touwtjes in handen. Helaas kan dit leiden tot faalangst en perfectionisme. Kritiek aannemen is lastig, ook al weet je dat dit je valkuil is. Je hebt een hekel aan snelle veranderingen of extreme situaties.

Rug slaper

Je slaapt op je rug. Wat je slaaphouding over jou zegt: Mensen die slapen op hun rug hebben een sterkt karakter en veel zelfvertrouwen.  Ze nemen alles zoals het komt en accepteren gemakkelijk. Het zijn niet alleen gulle gevers, maar ze staan ook open om te ontvangen.

Rug slaper, armen langs je lichaam

Je slaapt op je rug met je armen recht langs je lichaam. Je weet precies wat je wil, maar blijft geduldig. Doorgaans ben je gereserveerd en stel je hogen eisen aan jezelf en anderen. Je houdt niet van gedoe en jouw motto is: Doe normaal, dan doe je al gek genoeg!

Rug slaper, armen op het kussen

Je ligt op je rug met je armen op het kussen. Deze slaaphouding geeft aan dat je een open houding hebt naar de rest van de wereld.  Door je luisterende oor ben je onmisbaar voor je vriendenkring en je maakt hierdoor ook snel vrienden. Toch hou je niet zo van in de belangstelling staan.

Zij slaper

De zij-slaper ligt in de foetus houding. Lekker in elkaar gedoken jezelf klein makend. Wat je slaaphouding over jou zegt: Je bent verlegen, gevoelig en zo nu en dan ook wat onzeker. Je komt op andere kordaat over, maar dit is niet altijd hoe jij je van binnen voelt.

Zij slaper met benen opgetrokken

Ongeveer 50% van de mensen slaapt in deze houding. Je slaapt op je zij met je benen gedeeltelijk opgetrokken. Je neemt een beschermende houding aan, maar bent tegelijkertijd ook beweeglijk. Je slaaphouding weerspiegelt je dagelijks functioneren. Je bent evenwichtig, zelfverzekerd, sociaal en emotioneel stabiel.

Zij slaper, houding kaarsrecht

Je ligt kaarsrecht in bed: zijwaarts met je armen langs je lichaam. Je bent een gezelschapsdier en erg goed van vertrouwen. Pas op, want niet iedereen heeft het beste met je voor! Je kijk op de wereld is positief. Waar andere problemen zien, zie jij oplossingen!

Zij slaper, met armen vooruit

Je slaapt op je zij met beide armen vooruit. Wat je slaaphouding over jou zegt:  Je houding weerspiegelt je gedachten gang. Je probeert iets te bereiken, wat klaarblijkelijk niet voor jou bestemd is. Op beslissingen kom je zelden terug, dit zou je vaker moeten doen! Daarnaast ben je cynisch en wantrouwend naar anderen. Heb wat meer vertrouwen, niet iedereen heeft het slecht met je voor.

Ik ben benieuwd wat je slaaphouding over jou zegt? Deel je het met me, in de comments? Ik hoor graag of je jezelf hierin herkend, of juist niet?

2 Reacties

 1. mei 10, 2017 / 8:49 am

  Haha, ik ben van alles een beetje, behalve die laatste, zo slaap ik voor zover ik weet niet.

  • Mariëlle
   Auteur
   mei 10, 2017 / 9:35 am

   Hihi wat grappig om te lezen! Ik slaap meestal op mijn buik of zij

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Sluit mij
Zoek je iets?
Zoek:
Berichtcategorieën: