We Wonder Company – Wonder beans coffee helemaal klimaatneutraal

Wonder Beans Coffee

Als koffie-addict ben ik altijd opzoek naar de lekkerste, maar ook duurzaamste koffie! Want als de koffie duurzaam is, smaakt hij gelijk een stuk lekkerder. Althans dat vind ik zelf wel. Met iedere kop Wonder Beans coffee of Wonder Leaves thee ruim jij meer CO2 op dan wordt uitgestoten. Ik laat je graag kennismaken met We Wonder Company en vertel je meer over dit prachtige merk en de producten.

We Wonder Company producten

Over we wonder company

Ferry en Maarten zijn de oprichters van Wonder Beans. Ze zijn dit bedrijf gestart met als doel om de aarde zo goed mogelijk achter te laten voor de toekomstige generatie. Na jarenlang ervaring opgedaan te hebben bij commerciële bedrijven, was het volgens Ferry Poppegaai tijd om alles wat hij had geleerd in te zetten voor een betere wereld. Ferry: “Het is tegenwoordig zo vanzelfsprekend dat we de aarde uitputten. Als een feit. Het moet toch mogelijk zijn om het tij te keren als we de handen ineenslaan om samen een positieve klimaatverandering te realiseren. Waarbij de planeet in balans is en leefbaar is voor de volgende generaties. We zijn het aan alle kinderen van deze wereld verplicht.” Het kan anders, vond Ferry, en zo geschiedde: het eerste klimaatpositieve koffiemerk Wonder Beans onder We Wonder Company was geboren.

Wist je dat We Wonder Company ook koffieplantages ombout tot ‘Wonder Farms’. Dit doen ze door middel van de landbouwmethode Carbon Farming: waarbij maar liefst acht keer meer CO₂ kan worden opgenomen dan met reguliere landbouwmethoden. De koffie is 100% biologisch, circulair, smaakvol en dat allemaal voor een eerlijke prijs voor de boer en consument.

Het doel van Wonder Beans:
Alle 15 miljoen koffie- en theeplantages ter wereld ombouwen tot CO₂-slurpende Wonder Farms, door open en eerlijk te zijn over hun werkwijze en anderen te inspireren.

Wonder beans coffee – Marvelous Medium Roast

De koffie van Wonder Beans is 100% biologisch, circulair en wordt op smaak beoordeeld met een 8,5+. Het aanbod is breed, van aantrekkelijk geprijsde tot zeer bijzondere ‘single estate specialty’ koffies.

Wonder Beans

Verpakking

Je ontvangt de koffiebonen in een plasticvrije brievenbuszak, zoals hieronder op de foto te zien. Lekker milieu vriendelijk en het ziet er ook nog eens leuk uit!
En wanneer je koffiecups besteld, kunnen ze na gebruik op de composthoop.

Wonder Beans

Wij gingen voor de ‘Marvelous Medium roast’ 100% Arabica blend. Deze koffieboon is vol en rond van smaak. En komt voornamelijk van de Wonderfarms in Oeganda en Oost-Timor. De koffiebonen hebben een toegankelijke smaak door de combinatie van melkchocolade, zoet fruit en is heerlijk fris. Deze koffie komt in een unieke zak die 100% plasticvrij is. In elke zak zit 350 gram overheerlijke koffiebonen.

 Wonder Beans

Wonder Leaves Thee – Rooibos

Naast de Wonder Beans koffie, verkoopt de We Wonder Company ook Wonder Leaves: handgeplukte thee, verschillende kruidentheeën en infusions van de hoogste kwaliteit. Wij gingen voor de variant Rooibos, deze is gemaakt van de blaadjes van de rooibosplant die zijn gedroogd onder de Zuid-Afrikaanse zon. Daardoor hebben de blaadjes de bekende rode kleur en de aromatische rooibossmaak. Verassend en verfijnd en uiteraard is deze thee 100% biologisch.

Verpakking

Er worden 25 theezakjes per doosjes ingepakt. En de theedoosjes zijn gemaakt van plantageafval, 100% circulair dus.

We Wonder Company mijn mening

Mijn mening

Wil jij op smaakavontuur en kiezen voor een koffie of theemerk die ook nog is super goed is voor het milieu? Dan zit je bij We Wonder Company goed. Als je het mij vraagt doen de We Wonder Beans Coffee en thee niet onder voor niet-duurzame merken, niet qua kwaliteit en ook niet qua prijs. En dat vind ik als consument helemaal top! Want ik wil wel graag aan een beter milieu doen, maar hier niet twee keer zoveel voor betalen uit mijn eigen portemonnee. There I said it!

De smaak van de Marvelous Medium Roast is vol en rond. Precies waar ik van hou. Het is net of ze het wisten! Naast deze blend zijn er meerdere blends te selecteren. Of je kunt een selectie maken uit meerdere smaken om ze uit te proberen. De We Wonder Leaves rooibosthee vind ik ook lekker smaken. Veel smaakvoller dan rooibos thee van een huismerk. Je kan echt proeven dat deze bladeren met liefde zijn geteeld, geplukt en gedroogd. En wist je dat dit mooie merk naast koffie en thee ook biologische bietsuiker verkoopt om je koffie of thee mee af te maken. Een stuk gezonder dan de geraffineerde suikers die wij tegenwoordig gebruiken ;)

Als extra service biedt We Wonder Company ook koffie- en thee abonnementen aan. Hierbij selecteer je twee zakken koffiebonen van 350gram. En je kiest zelf of je deze om de week, per 4, 6, of 8 weken wilt laten bezorgen. Zo kom jij nooit zonder je favoriete koffie te zitten.

Als je het aan mij vraagt niet alleen een mooi merk met een prachtig doel, maar ook smaakvolle, eerlijke en milieuvriendelijke producten die smaken naar meer.

Prijs en verkrijgbaarheid

De Wonder Beans zijn in een verpakking van 300gr verkrijgbaar voor een prijs van € 7,49. En de We Wonder Leaves thee is verkrijgbaar in een verpakking van 25 theezaakjes voor een prijs van € 3,26 via de website van We Wonder Company en zook akelijk via regionale koffieleveranciers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Sluit mij
Zoek je iets?
Zoek:
Berichtcategorieën: