Welke streamingdiensten moet je écht hebben tijdens deze lockdown?

Tijdens de corona lockdown bingen we wat af. Maar welke streamingsdiensten moet je écht hebben tijdens deze lockdown? Ik probeerde meerdere diensten voor je uit en vertel je er meer over…

Streamingdiensten

Ze zijn niet meer we te denken uit ons dagelijkse leven: streamingdiensten. Waar we voorheen alleen een tv hadden en afhankelijk waren van wat er uitgezonden werd. Kunnen we nu zelf bepalen welke films en series we op welk moment willen kijken. En ook zijn ze bijna via elk device beschikbaar.

Zelf was ik erg overwhelmed door het grote aanbod streamingdiensten. En nu we met corona meer thuis zitten, leek het me handig om de verschillende diensten eens te onderzoeken. Hieronder vind je en overzicht met voor-, nadelen en de kosten.

Streamingdienst:Videoland

Voordelen: Videoland heeft veel Nederlandse series (denk aan Baantjer, het zonnetje in huis, Goudkust en Samsam). Maar ook bijvoorbeeld TV-series zoals GTST, of Flikken. Hou je meer van de Big Brother-achtige series? Zoals Temptation Island, Love Island en de Villa? Dan ben je ook bij Videoland aan hete juiste adres. Maar ook het aanbod met originele films wordt steeds meer. Ben je fan van The Good Doctor? Deze is nu exclusief op Videoland te bekijken.

Nadelen: De gebruikersinterface vind ik niet erg gebruiksvriendelijk. Ook moet ik vaak opnieuw inloggen op mijn mobiel. Loopt vrij vaak vast of heeft problemen met inloggen. Ook vind ik persoonlijk de interface niet zo gebruiksvriendelijk (ik moet vaak gebruik maken van de zoekknop en dus weten dat iets erop staat).

Kosten: Met reclame €4,99 euro per maand (1 scherm), Plus € 7,99 euro per maand (zonder reclame, 2 schermen), Premium € 9,99 euro per maand (zonder reclame, 4 schermen, download 2 go.

Streamingdienst: Netflix

Voordelen: Netflix heeft een erg ruim aanbod dat regelmatig wordt ververst. En naast het ruime aanbod, bieden ze sinds een tijdje ook eigen content aan, genaamd: Neftlix originals. Het begon met veelal spaantalige series, maar er zijn nu ook tal van andere Netflix orginals te bezien.

Nadelen: Het mega aanbod is een voordeel, maar ook tegelijkertijd een nadeel. Het algoritme en de massa bepaald voornamelijk wat jij kijkt. Want met zoveel aanbod, zie je door de bomen het bos niet meer. En kies je al snel voor één van de uitgelichte video’s of series. En Netflix is qua prijs de duurste streamingsdienst ten opzichte van de rest.

Kosten: Basis € 7,99 per maand (1 scherm) , standaard 10,99 euro per maand (2 schermen), Premium € 13,99 per maand (4 schermen).

Streamingdienst: Disney+

Voordelen: Heb je kinderen? Of ben je helemaal weg van Disney? Dan is dit jouw dienst! Er is altijd wel wat te kijken voor groot en klein. En wat ik helemaal geweldig vind zijn alle Pixarfilms!

Nadelen: Er is geen smart tv app. Dus je moet een Chrome Cast hebben of moeilijk doen met kabels als je Disney+ op je tv wilt kijken. Daarnaast is het echt een nice dienst.

Kosten: € 8,99 euro per maand.

Streamingdienst: Amazon prime

Voordelen: Je vind hier vrij nieuwe films, die nog niet op Netflix of Videoland te vinden zijn. Ben je meer een serie kijker? Er staan veel series op die niet of Videoland of Netflix te vinden zijn. Neem bijvoorbeeld het populaire TopGear, Two and a half men enz. En nog een groot voordeel, het kost maar 3 euro per maand! Do I need to say more?

Nadelen: Maak je gebruik van meerdere streamingdiensten, dan heb je vast en zeker veel dubbele series en films.

Streamingdienst: NLZiet

Voordelen: Je kan hier alles terugkijken van RTL4 en RTL5, maar ook van Sbs6, Net 5 & Nederland 1,2 en 3. En het mooiste is zonder reclame! Erg fijn als je geen gebruikt maakt van een tv dienst, maar toch tv-programma’s wilt blijven kijken.

Nadelen: De vooruitspoel functie loopt erg vaak vast. Dus gebruik deze maar liever niet!

Conclusie + welke streamingdiensten gebruik ik?

Zelf maak ik gebruik van Netflix en van Amazone Prime. Fijne content en persoonlijk vind ik de Videoland app erg vervelend werken, daarom maak ik er geen gebruik van. Goede content of niet. Je moet gemakkelijk een film of serie kunnen selecteren zonder er al te veel moeite voor te doen. En er als je het mij vraagt ook niet teveel voor betalen. Sommige kiezen ervoor om één streamingdienst af te nemen. Anderen voor meerdere, dat is geheel aan jezelf.

Van welke streamingsdienst(en) maak jij gebruik?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Sluit mij
Zoek je iets?
Zoek:
Berichtcategorieën: