De meeste mensen kennen haar van de hardloop app start to run. Je weet wel de Belgische dame Evy die je motiveert om telkens een stap meer te zetten. Naast de hardloop app schreef ze verschillende hardloop boeken, maar na een knieblessure kwam ze in aanraking met yoga. Yoga heeft het etiket zweverig en saai te zijn.. maar Eva ervoer de balans tussen body & mind en wil die graag met ons delen.

Sinds eind oktober is de Yoga met Evy app te vinden in de iOs en Android Store. De app ziet er strak, maar eenvoudig uit en is grotendeels gebaseerd op de website Yoga met Evy die al langer bestond.

yoga met Evy app

Lespakketten

Om het ons gemakkelijk te maken is de Yoga met Evy app opgedeeld in verschillende lespakketten met een aantal specifieke lessen. Zo kun je kiezen voor fundament, kracht, stretch, yoga voor sporters, yin yoga, vinyasa yoga en zwanschapsyoga. Dus of je nu een beginner bent, een actieve sporter of zwanger? Voor ieder is er een pakket beschikbaar! Ben je nog niet bekend met yoga? Bekijk dan eens de twee gratis proeflessen. Zo krijg je een idee wat je van de lessen kunt verwachten en kun je proeven of het iets voor jou is. Met de credits die ik kreeg kocht ik het ‘ontdekkingspakket’. Zelf heb ik namelijk nog niet veel ervaring met yoga, dus ga ik het lekker ontdekken! Dit lespakket bevat 10 lessen die allemaal tussen de 20 en 30 minuten duren.

Eigen Profiel

Als je rechts bovenin op de drie puntjes klikt krijg je je profiel te zien. Ook vind je hier de veelgestelde vragen (FAQ) en kun je profiel bewerken.  En wil je meer info over de leraren die de yoga lessen geven? Deze vind je onder het tabblad ‘Teachers’. Om heel eerlijk te zijn snap ik niet zo goed wat voor meerwaarde het eigen profiel heeft, behalve dat je er dan gegevens in kunt aanpassen.

yoga met Evy app

Eenvoudig

Doordat de app zo eenvoudig in elkaar zit, ben ik er van overtuigd dat iedereen hier mee kan werken. Ik heb de app op mijn telefoon geïnstalleerd, maar kwam er al snel achter dat mijn ipad beter was geweest! Dit is namelijk veel praktischer op het moment dat je een pose aan moet nemen. Je zet de ipad voor je en je kan het zo allemaal na doen… Uhm nou met een beetje oefening dan!

Kosten

Omdat er in de app veel verschillende lespakketten te volgen zijn variëren de kosten. Je kunt dus zelf bepalen welke bedrag je wilt uitgeven… Ook is het zo dat als je een pakket hebt aangekocht je deze onbeperkt kunt blijven gebruiken.

Mijn ervaring

Zelf had ik dus nog geen ervaring met yoga, maar ik moet eerlijk zijn dat het in de Yoga met Evy app allemaal erg duidelijk wordt uitgelegd. Super fijn! Natuurlijk moet je soms wel even terug spoelen of op pauze drukken tijdens het aannemen van de pose, maar al doende leert men toch? Gewoon lekker veel blijven oefenen. Wat ik ook merk is dat sinds ik aan yoga begonnen ben ik mijn innerlijke rust weer heb terug gevonden. Voorheen deed ik veel aan mediteren, maar yoga is daar een mooie aanvulling hierop.

yoga met Evy app

Al met al ben ik erachter gekomen dat yoga is een proces is, je groeit er letterlijk van.
Zowel fysiek (omdat je veel rekt en strekt en soepeler en sterker wordt),
als mentaal (je concentratievermogen neemt toe, je aardt beter, je wordt rustiger)

Zou jij de app juist wel of niet gaan proberen en waarom?