Zeewierpasta met garnalen

 

zeewierpasta met garnalen

Ik ben een echte pasta liefhebber en daarom ben ik steeds bezig gezonde pasta recepten te creëren. Met deze pastacombinatie van zeewier pasta, knoflookgarnalen en tomatensaus maak jij een mega gezonde variant van de originele pasta’s. Hij is lekker romig, en heeft een beetje pit plus een lichte bite doordat de zeewier tagliatelle textuur heeft. Wist je dat zeewier gezond is? De i sea pasta is echt een fantastische uitvinding! Ik kende de pasta al langer, maar op de één of andere manier bleef hij steeds op de plank liggen. Super zonde natuurlijk, vandaar dat ik vandaag een lekker recept voor zeewierpasta met garnalen voor jullie heb!

De Zeewier pasta van Seamore die ik voor dit recept heb gebruikt is onbewerkte en gedroogde zeewier in een luchtdichte verpakking. Je kunt het net als een normale pasta 15 minuten koken of 20 minuten laten wellen in heet water. Maar let op! Gebruik niet meer water dan nodig is, want anders gaan de gezondste bestanddelen verloren. En dat zou zonde zijn! Zeewier pasta is glutenvrij, laag in koolhydraten en in calorieën. Daarnaast zit het ook nog eens vol vezels, bevat het omega 3 en jodium. En het zit bomvol mineralen, vitaminen en antioxidanten. En goed nieuws voor de vegetariërs onder ons, zeewier pasta is geheel vega en veganistisch. Het recept hieronder helaas niet, tenzij je de garnalen weglaat.

Benodigdheden

 • 1 pak I Sea Pasta ( natuurlijk kun je ook verse zeewier kopen);
 • olijfolie;
 • 2 teentjes knoflook;
 • 1 ui;
 • 2 rode paprika’s;
 • 500 gr garnalen;
 • 500 ml  tomatenblokjes;
 • Bouillon blokje;
 • Aromat;
 • paprika poeder;
 • 1 tl oregano;
 • 1 tl paprikapoeder;
 • peper en zeezout naar smaak.

zeewierpasta met garnalen

Bereiding zeewierpasta met garnalen

Doe de zeewierpasta in een grote pan. Het liefst een pan met een grote bodem, zodat je zo min mogelijk water hoeft te gebruiken. Laat de zeewierpasta 20 minuten weken in een klein laagje heet water. Giet het water weg en kook nu nog 20 minuten.
Zet ondertussen een hapjes of koekenpan op het vuur en doe hier en paar druppels olijfolie in. Laat de olijfolie langzaam warm worden en maak ondertussen de ui en de knoflook schoon. Snij beide fijn. Doe de ui in de pan en fruit lichtjes aan. Doe nu de knoflook in de pan. Laat nog even aanfruiten en was en snij ondertussen de paprika. Doe deze in de pan en bak  deze nog 2 minuten mee. Ik gebruik garnalen uit de vriezer, dus deze doe ik in een vergiet en spoel ik af met heet water om te ontdooien. Ik haal de paprika, ui en knoflook uit de pan en zet deze even apart in een schaaltje.

Vervolgens doe ik de uitgelekte garnalen in de pan. Deze bak ik om en om voor 2 minuten. Hierna haal ik ze in de pan en doe ze in een apart kommetje.

Nu doe ik de tomatenblokjes in de pan. Ik voeg hier een bouillonblokje en  wat aromat naar smaak toe en de ui, knoflook en paprika. Ook voeg ik een theelepel paprikapoeder toe en een theelepel oregano. Ik roer alles goed door elkaar en laat lekker pruttelen tot de tomaten gaar zijn en al het tomatenvocht is opgedroogd. Zo krijgt de saus namelijk meer smaak. Als laatste proef ik of alles goed op smaak is en voeg indien nodig nog wat peper en zout naar smaak toe. Ondertussen is de I Sea Pasta ook klaar. Ik meng de zeewierpasta met de tomatensaus en schep wat op een bord. Vervolgens leg ik de garnalen bovenop en tadaa. Je hebt een heerlijk gezond en makkelijk gerecht wat ook nog eens verrukkelijk smaakt!

zeewierpasta met garnalen

Heb jij wel eens zeewierpasta met garnalen gegeten?
En zou jij de seamore pasta willen uitproberen?

Psst! Mocht je nog een lekkere gezonde pastagerechten met zeewier hebben, deel ze dan vooral met me.

Ben jij opzoek naar andere gezonde recepten?
Bekijk dan eens het recepten archief.

1 Reactie

 1. mei 16, 2018 / 9:24 am

  Hmm, hiervoor schrik toch een beetje terug. Een heel apart gerecht lijkt me dit….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Sluit mij
Zoek je iets?
Zoek:
Berichtcategorieën: