Zelf ontharen met wax met de Mealiss Sense Kit + WIN!

zelf ontharen met wax

Wil je graag een haarvrije bovenlip, gladde benen, rug of oksels en een verzorgde bikinilijn? Natuurlijk kan je scheren, laseren, harsen of ontharingscrème gebruiken. Maar je kunt ook zelf met wax ontharen. Wist je dat je hiervoor helemaal niet naar een waxsalon of schoonheidsspecialiste hoeft. Want waxen kan je ook prima zelf doen. In dit blog deel ik één van mijn tips voor zelf ontharen met wax.

Waarom waxen?

Waxen is een methode waarbij warme was (natuurlijke, synthetische of een mix van deze twee) wordt gebruikt om haren te verwijderen. Zelf ontharen met wax kan praktisch gezien over je hele lichaam: je wenkbrauwen, je ‘snor’ benen, je oksels, je bikinilijn, tussen je billen, bij je schaamstreek, je armen, je rug en tal van andere plekken…

Rug waxen

Zelf ontharen doe ik al wat langer. Zo onthaarde ik mijn lip al een tijdje met de Facial hair remover pad. Toch wilde ik ook wel eens mijn bovenlip waxen. En ook mijn man zijn rug waxen. Nu vraag je je waarschijnlijk af… in hemelsnaam Mariëlle, waarom je man zijn rug? Nou, omdat hij hier best veel haartjes had en die vervelend vond. Als je aan waxen denkt, zijn het vaak de vrouwen die zich laten waxen. Maar ook mannen kiezen tegenwoordig steeds meer voor man body wax.

Aan de slag gaan met een onthaar apparaat vond hij iets te radicaal. En scheren zorgt ervoor dat het haarzakje niet weg gaat, en de haartjes dus veel sneller terug komen. Als je blijft waxen, worden de haartjes steeds dunner en het verwijderen dus minder intensief en pijnlijk. Dat leek hem wel wat.

Zelf ontharen met waxkit

Dus ging ik opzoek naar een goede waxkit en zo kwam ik op de Mealiss Sense Kit Deluxe uit. Een mooie kit waarbij er een waxverwarmer en 10 zakjes wax van 100gr zitten, die je prima kan gebruiken om zelf ontharen met wax.

De waxkit bevat verschillende soorten wax, namelijk:
❤ drie zakjes blauw ultramarijn wax;
❤ drie zakjes rood fruit wax;
❤ twee zakjes gele wax;
❤ twee zakjes chocolade wax.

Het is een hypoallergene en afpelbare hars in de vorm van bolletjes. De hars is makkelijk te gebruiken en goed voor je huid. Daarnaast ook nog eens goed voor het milieu, omdat het recycle bare hars is. Bovendien bevat deze wax een heerlijke parfum die je dus ruikt tijdens het gebruiken.

Ook zitten er twee soorten waxstokjes bij. Grote en kleine. De kleine zijn te gebruiken voor je bovenlip harsen of je wenkbrauwen harsen. De grotere kun je gebruiken voor je benen harsen, je oksels harsen of je rug harsen.

Als eerst doe je de waxbeans in de waxverwarmer. Ik koos ervoor om de chocolade variant te gebruiken. Iedereen die mij kent weet dat ik gek ben op chocolade!

In deze waxverwarmer kun je 500 gram waxbeans kwijt. Een beetje veel als je je bovenlip of wenkbrauwen gaat harsen. Maar wel nodig als je je rug of oksels en benen wilt aanpakken. Zo hoef je niet steeds een nieuwe portie waxbeans op te warmen.

Aan de voorkant van de waxverwarmer zit een LCD scherm. Als je hem aanzet is de standaard temperatuur ingesteld op 68°C. Afhankelijk van welke wax je gebruikt kun je handmatig met de pijltjes de temperatuur verhogen of verlagen. En ook kan je een timer instellen, als je weet hoelang je wax ongeveer nodig heeft om op de juiste temperatuur te komen.

Ik laat de temperatuur op 68°C staan en zet de timer op vijf minuten. Wauw wat gaat dat snel! De chocolade wax is in minder dan vijf minuten warm!

zelf ontharen met wax

Je kunt gemakkelijk met de spatel controleren of de wax op de gewenste temperatuur is. Door de wax even door te roeren en langzaam een beetje omhoog te halen. Als hij net niet van de spatel afloopt, is de hars op de juiste temperatuur.

Zie je wat een prachtige glinstering en kleur deze wax heeft?

Voordat ik start met waxen, wil ik nog even een voor foto delen van Abdullah zijn rug, zodat we zo beter het na resultaat kunnen vergelijken.

Het aanbrengen van de wax is wel even wennen. Je kunt met grote oppervlakken het beste werken met lange banen. Kijk goed naar de haargroei richting en breng in die richt ook de wax aan.

rug waxen

Een minuut na het aanbrengen is de wax al droog. Pel het eerste stukje voorzichtig los en en dan… trekken maar!

rug wax verwijderen

Misschien niet zo’n fijne foto. Maar als je de wax die ik eraf heb getrokken van dichtbij bekijkt, zie je duidelijk alle haren en de haarzakjes zitten.

verwijderde wax met haren en haarzakjes

Het waxen was best een werkje, want als je veel haren hebt moet je ook veel wax aanbrengen. De eerste paar keer aanbrengen wast best een geknoei, maar naarmate je het vaker doet begin je er handigheid in te krijgen.

waxolie

Na het waxen breng je waxolie aan. Hiermee verwijder je de restje wax die zijn blijven zitten. Ook kalmeer en voed je de huid hiermee.

onthaarde rug

Dit is het resultaat van Ab zijn bovenrug. Zie je het verschil met zijn rug onder en boven? Wauw, je ziet geen haar meer zitten!

En als je het ab vraagt is waxen nog steeds niet zijn favoriete bezigheid, maar doet het wel een stuk minder pijn dan met een epilator.

Before and after waxen

Hieronder zie je de before (links) and after foto (rechts).

rug before and after waxen

Als je het mij vraagt een prachtig haarloos resultaat! Deze waxkit gaan wij zeker nog vaker gebruiken thuis!

zelf ontharen met wax

Win – Mealiss Sense Kit Deluxe!

Wil jij ook zelf ontharen met wax? Dan heb je mazzel, want in samenwerking met Plastimea mag ik één Mealiss Sense Deluxe Kit verloten onder mijn lezers. Zodat jij zelf ook kan ervaren hoe makkelijk en prettig het waxen eigenlijk wel niet is!

Wat moet je doen om te winnen?

❤ Like de instagram van Plastimea
❤ Like de instagram van Melicious
❤ Vertel in de comments van deze blogpost waarom jij dit pakket wilt winnen.

Extra kans maken? Tag dan je vrienden of vriendinnen in het Instagram of Facebook bericht van Melicious.

De winactie loopt t/m maandag 16 december 2019 
Let op! Je kunt alleen meedoen aan deze winactie als je woonachtig bent in NL of BE. De winnaar krijgt bericht per e-mail, dus vul een geldig e-mail adres in en houdt je mailbox goed in de gaten! (Reageer je niet tijdig? Dan ben ik genoodzaakt een andere winnaar te kiezen.)

Goodluck everyone!

disclaimer

13 Reacties

 1. SONJA DE JAGER
  december 9, 2019 / 8:08 am

  Daar hoef ik niet lang over na te denken,
  Ik zou Kimberly de Jager graag deze waxkit van Melicious willen schenken.

  Omdat ik van haar hou en ontzettend trots op haar ben,
  Zij is namelijk DÉ powervrouw die ik ken.

  Met volle overgave gedurende de dag, elke minuut, elk uur,
  Gaat zij voor de dieren en cliënten door het vuur.

  Op de zorgboerderij,
  Maakt zij de dieren en mensen met een beperking ontzettend blij.

  Harde wind, kou of regen,
  Niets of niemand houdt haar tegen.

  Geld ontvangt zij voor dit dankbare werk niet,
  Maar ik zie dat zij er volop van geniet.

  Ik waardeer dit enorm van haar,
  En wil dat graag kenbaar maken met dit gebaar.

  Dus mocht ik deze geweldige prijs winnen,
  Dan kan ik geen betere kandidaat dan Kimberly verzinnen.

  • december 10, 2019 / 9:28 am

   Wat een leuke winactie, hier heb je tenminste echt wel wat aan! Ik zou hem graag willen winnen, omdat ik vanwege mijn afkomst nogal veel donkere haartjes heb. Zo heb ik vaak het gevoel dat ik een snor heb en dat mensen dat zien als ik met ze praat. En mijn bovenlip is eigenlijk niet de enige probleemzone, maar alles laten harsen/waxen is gewoon niet te betalen. Daarom zou deze set een fantastischeuitkomst zijn. Fingers crossed! ;)

   Groetjes,
   Nadeche

 2. Anne-Laura
  december 9, 2019 / 8:09 am

  Oh wat klinkt dat makkelijk zeg. Lijkt me heel fijn om te proberen. Scheelt zoveel rijd uiteindelijk als je niet meer elke zoveel dagen je benen enz. Hoeft te scheren. Heel benieuwd hoe het in gebruik is. Ik doe zeker mee!

  • Marthe
   december 14, 2019 / 10:59 pm

   He Mariëlle! Wat een zalige winactie! 🥰 Hier thuis zijn we met 4 vrouwen en zijn het zo zo beu om elke dag maar weer die scheermesjes uit de kast te halen. Als je je ’s ochtends scheert, voel je ’s avonds de stoppeltjes al. Dat is helemaal geen fijn gevoel. 😔
   Ook heb ik donkere haartjes, waardoor ze heel erg stug en zichtbaar zijn, erg vervelend zeg! Hierbij komen nog eens wondjes bij kijken wat al helemaal stom is.
   Nu ben ik eens benieuwd of deze Mealiss Sense kit deluxe dé oplossing is om hiermee komaf te maken. 💗
   Vaarwel ongewenste haartjes! Hallo glad lichaam!
   En nu 🤞🏼🤞🏼🤞🏼!

 3. Aliye
  december 9, 2019 / 8:23 am

  Ik doe graag mee met het win actie, ben pas bevallen en moet alles nog herstellen en het is zo moeilijk om naar een wax salon te gaan met me kleintje.. ♥️💪

  Groetjes 😊🌸

 4. Saliha
  december 9, 2019 / 10:31 am

  Hi melicious!

  Mijn vriendinnen en ik hebben het er al heel lang over scheren, laseren en waxen! Ik was van plan om zo een kit te bestellen mar ik weet eigelijk niet hoe het in zn werk gaat en of het wel daadwerkelijk goed is. Dit is dus de perfecte kans om het uit te proberen als ik win❣️

 5. Paulien
  december 9, 2019 / 10:47 am

  Heel handige prijs!

 6. december 9, 2019 / 11:07 am

  Oh, dit lijkt me ontzettend gaaf om te winnen! Ik doe weinig mee met winacties, maar ben eigenlijk die waxstripjes wel zat en zat al even te denken of zo’n wax kit niet een uitkomst zou zijn! Ik ga even liken op Insta hoor!

 7. Claudia Diependaal
  december 9, 2019 / 8:38 pm

  Ik heb MS en me door anderen te laten scheren gaat me toch echt te ver. Naar een salon gaan kan ook niet meer, dus Ik hoop dat het ook idd minder vaak hoeft op mijn benen als het bijgehouden wordt met waxen! Ik duim!

 8. Ilsiee
  december 10, 2019 / 7:18 am

  Ohhhh dat lijkt me heeel erg handig.. ook ik heb een hekel aan haartjes op uhmmm ongewenste plekken hahaha. Dit ziet er goed uit zeg,ik doe mijn wenkbrauwen en uhhhmmm (schaam) snor altijd met van die kant en klare stripjes maar zal het ook wel fijn vinden om lekker aan de slag te gaan hiermee. Scheren kan ik nooit zo goed tegen dus gebruik vaak ontharingsspray,soms nogal een gesmeer ha…. ik heb alle stapjes doorlopen hoor. Leuke actie, lekker glad het nieuwe jaar in ;)

 9. december 12, 2019 / 2:25 am

  Ik doe heel graag mee, want het lijkt me geweldig. Nu laat ik een deel maandelijks bij een Delete waxsalon doen en een ander deel doe ik zelf met koude strips, maar het liefst zou ik het liefst thuis harsen/waxen. No more mustache. ;)

 10. Marian B
  december 12, 2019 / 3:15 pm

  Het maakt me nieuwsgierig. Ik zou het gewoon graag willen ervaren want het lijkt me handig.

 11. Anita H.
  december 15, 2019 / 7:52 pm

  Ik ben het ontharen met een epileerapparaat eigenlijk wel een beetje beu, dus ik maak graag kans.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Sluit mij
Zoek je iets?
Zoek:
Berichtcategorieën: