Zelf tonijn salade maken | Tonijn salade recept

Zelf tonijn salade maken | Tonijn salade recept

 

zelfgemaakte tonijnsalade maken is heel eenvoudig. Je kunt tonijn salade op verschillende manieren bereiden. Lekker op een cracker, toastje, broodje of bagel. Je hoeft alleen wat ingrediënten en natuurlijk tonijn door elkaar te mengen en klaar is je homemade tonijnsalade. Echt, na dit recept heb je geen excuses meer om kant-en-klare tonijnsalade te kopen 😉. Het staat namelijk binnen 10 minuten op tafel! Ik geef je vandaag mijn zelfgemaakte Tonijn salade recept

zelfgemaakte Tonijn salade recept

Waarom ik zelf zo gek ben op zelfgemaakte Tonijn salade ? Ik zei het al eerder, het is makkelijk te maken en bevat een bron van proteïne. Het fijne is dat je het zo gezond of ongezond kunt maken als je zelf wilt. Dit hangt af van de ingrediënten die je erin stopt. Daarnaast ben ik niet zo’n voorstander van eten uit pakjes en zakjes. Ik bereid mijn zelfgemaakte Tonijn salade recept met onderstaande ingrediënten.

Benodigdheden

  • 1 blik tonijn op olie
  • 1 rode ui
  • 1 teen knoflook
  • mayonaise
  • suiker (zelf doe ik het zonder suiker, maar met is wel het lekkerste)
  • Peterselie of bieslook of allebei :)
  • Citroensap

Bereiding

Ontdoe de ui van zijn jasje en snipper deze in kleine stukjes. Was de peterselie en bieslook en knip deze met een schaar fijn. Je kunt het ook fijn snijden met een mesje, maar ik vind het fijn knippen met een schaar makkelijker. Neem de hoeveelheid mayonaise die je wilt gebruiken en doe deze in een schaal. Neem een teentje knoflook, schil deze en pers met een knoflookpers uit in de mayonaise. Neem de rest van alle andere ingrediënten, en meng in een kom. Door elkaar scheppen en op smaak brengen met peper, zout en citroensap. Eventueel garneren met wat bieslook of peterselie, omdat het oog ook wat wil.

Gezondere variant maken?

Wil je een gezondere variant maken van dit Tonijn salade recept? Laat dat de suiker en de mayonaise weg, of vervang door halvanaise. En een andere goede optie is de mayonaise vervangen door Griekse yoghurt. Minder vet, maar toch net zo lekker!

Bon appetit!

Tip: Lekker op de Knäckebrod Crackers van Bolletje.

Bekijk hier ook andere salade recepten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Sluit mij
Zoek je iets?
Zoek:
Berichtcategorieën: