Zo geef je jouw zwangere buik de verzorging die het nodig heeft

Zwanger zijn is heel bijzonder, eigenlijk ook wel een wonder… Je lichaam krijgt het vaak zwaar te verduren tijdens de zwangerschap, waaronder ook je buik. Je buik is super flexibel en is het huis waar jouw kindje in groeit. Maar om daar te groeien neemt jouw buik steeds grote proporties aan. Je kunt last krijgt van zwangerschapsstriemen of een jeukende buik. Des te meer reden om extra lief te zijn voor je buik zodat de huid zacht, soepel en aangenaam blijft. Zo geef je jouw zwangere buik de verzorging die het nodig heeft…

Zo geef je jouw zwangere buik de verzorging die het nodig heeft

Heb je tijdens de zwangerschap last van zwangerschapsstriemen of een jeukende buik? Dan kan het best zijn dat je buik wat extra aandacht nodig heeft. Ik vertel je hieronder meer.

Waar komen de striemen en die jeuk op je buik vandaan?

Dat zit zo: wanneer je buik hard groeit kunnen er kleine scheurtjes ontstaan in het bindweefsel onder je opperhuid. De kleine littekentjes die dan ontstaan noemen we zwangerschapsstriemen, of striae, en gaan helaas nooit meer helemaal weg.

Daar bovenop kan de buik tijdens zwangerschap ook nog eens ontzettend gaan jeuken. Ook dit heeft te maken met de harde groei, de spanning op de huid en de hogere doorbloeding die daarbij komt kijken. Yup, een zwangerschap gaat niet alleen maar over rozen… Het groeien zorgt ervoor dat je buik uitrekt. De eerst maanden gaat het vaak wel, daarna krijg je buik het pas echt te verduren.

Je buik een handje helpen

Er zijn manieren om je buik een handje te helpen. Goed smeren en hydrateren! Door goed te smeren en hydrateren houd je je huid namelijk zacht en soepel en kan hierdoor makkelijker mee bewegen met de groei. Zo doe jij er alles aan om ook die laatste loodjes af te leggen zonder kleerscheuren. En hoewel die beginnende babybump misschien niet voor iedereen direct zichtbaar is, groeit je buik toch echt met de dag. Dat smeren kan dus niet vroeg genoeg beginnen! 

Voor ultieme verzorging en hydratatie smeer je twee keer per dag. Een huidverzorgende olie (te smeren vanaf het tweede trimester). Verzorgende huidoliën dragen bij aan het zichtbaar verminderen van littekens, huidstriemen en pigmentvlekken, maar hydrateren daarbij ook diep waardoor de huid gladder en egaler blijft. 

Intiem moment met je kleintje

Om echt even een intiem moment te creëren waarop je een connectie maakt met je baby, twee fijne tips:

  1. Leg je hand(en) op je buik, eventueel kun je zachtjes wrijven. Na 27 weken heb je grote kans dat je kindje naar je hand toekomt, ertegen schopt of er tegenaan komt liggen. Als je weet hoe jullie kleintje ligt, kun je ook je hand tegen zijn rug of billetjes leggen.
  2. Ga voor een buikmassage: dit kun je zelf doen of je partner kan het bij jou doen (yes please!). Leg de handen op je buik en maak rustige, strijkende bewegingen. Je baby voelt deze aanrakingen, maar merkt ook dat mama ontspant en wordt daar zelf ook weer ontspannen van. Bovendien maakt het de buik zachter en losser, waardoor er meer ruimte voor de baby ontstaat. 
Zo geef je jouw zwangere buik de verzorging die het nodig heeft- Bio oil

Wat ik gebruikte om mijn buik een handje te helpen

Zelf gebruikte ik vanaf het begin van de zwangerschap Bio-oil. En bracht de verzorgende olie tweemaal per dag aan in een cirkelvormige beweging. Dit deed ik in de ochtend en in de avond. En soms pakte ik ook andere delen van mijn lichaam mee zoals mijn borsten, die het ook wel te verduren hadden. Ik wachtte even in een warme badkamer tot de olie was opgenomen in mijn huid en trok dan al mijn kleding weer aan.

Wist je dat:

Bio-oil al 11 jaar op de Nederlandse markt is. En het bestverkochte product voor littekens en huidstriemen is in 11 landen!
Zo geef je jouw zwangere buik de verzorging die het nodig heeft- Bio oil

Helaas heb ik het er niet vanaf kunnen brengen zonder kleerscheuren. En toch enkele zwangerschapsstriemen aan de zwangerschap over gehouden. Zelf vind ik dit heel niet erg. Zij vertellen juist het verhaal van mijn kleintje dat nu naast me loopt.

En ik moet eerlijk toegeven, dat insmeren met Bio-oil doe ik nog regelmatig hoor! Het is een heerlijke olie die je als je het mij vraagt standaard in je badkamer kastje moet hebben staan. En hij is ook helemaal niet duur! Voor een flesje van 60ml betaal je rond de € 12,15.

Verzorgde jij je zwangere buik extra tijdens de zwangerschap? En zo ja, hoe deed je dit dan?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Sluit mij
Zoek je iets?
Zoek:
Berichtcategorieën: