Zwanger update|tweede trimester – Week 13 t/m 24

tweede trimester - baby quote

Vandaag neem ik je mee in het tweede trimester zwangerschap. Lees je met me mee hoe ik het de zwangerschap in het tweede trimester heb ervaren? Ik vertel het je in deze zwanger update…

3de echo

Yes, we kregen op 26 maart de 3de echo. Normaal gesproken maakt men pas in het 2e trimester zwangerschap bij 20 weken een uitgebreide echo, maar wij hadden deze al bij 17 weken. Fijn, maar ook spannend tegelijk. Gelukkig was alles goed en was ook het geslacht zichtbaar.

echo baby tweede trimester zwangerschap

Abdullah ging mee naar de echo en we moesten op commando van de echoscopist niet kijken. Maar, hier had hij toch een beetje moeite mee. Waarop de beste man hem duidelijk toesprak en zei anders moet je buiten wachten hoor. We hadden de volle 3 kwartier nodig, om alles gecheckt te krijgen. Ons kindje lag namelijk niet stil. Het is nu al een drukte maker!

Uiteindelijk stopte de echscopist de uitslag (is het een jongetje of meisje) in een enveloppe. Waarop abdullah de enveloppe begon open te maken, want hij kon echt niet meer wachten. De echoscopist kon nog net op tijd de enveloppe uit zijn handen graaien en het randje dichtlikken.

En toen gingen we opzoek naar een winkel waar we onze gender reveal ballon konden vullen. Uh not! In utrecht vullen alleen alle winkels hun eigen ballonen. Toen we een uur hadden rond gereden en alle winkels bijna gingen sluiten, besloten we om toch een ballon te kopen.

tweede trimester zwangerschap - Gender reveal

Wil je weten wat voor geslacht ons kindje heeft? Bekijk dan de post die ik al eerder maakte over de gender reveal.

Tweede trimester zwangerschap en eerste aankopen

Eén van de eerste aankopen die we zelf deden was de aankoop van een rompertje. Toen ik deze Micky Mouse rompers en slabbertjes bij de Zeeman zag liggen kon ik het echt niet laten hoor! Wat zijn ze cute!

En ook deze nijntje rammelaar, nijntje knuffel rammelaar en nijntje knuffel kon ik niet weerstaan!

En ook deze nijntje boxspiraal vond ik helemaal leuk! Je moet oppassen dat je niet de halve winkel leeg koopt!

nijntje box slang

De Happy Horse Konijn Richie, stond ook op onze verlanglijst en wilde zo graag mee naar huis!

Ook gingen we opzoek naar een kinderwagen. Wat zijn er veel verschillende soorten, modellen en merken zeg! Je ziet als mama en papa to be gewoon door de bomen het bos niet meer. We zijn lekker wezen testen bij verschillende winkels en wachtte de aanbiedingen even af.

Kinderwagen – Mutsy Evo

Uiteindelijk was er een goede aanbieding voor de Mutsy Evo en zijn we hiervoor gevalen. Wat een fijne kinderwagen zeg! Hij rijd lekker, werkt naar mijn mening handig en ziet er ook nog is mooi uit!

Tweedehands baby wiegje van rotan

Ook kochten we via marktplaats dit tweedehands rotan wiegje. We kwamen hem toevallig tegen en het leek ons wel handig om zowel een box, wiegje als een ledikantje te hebben.

We kregen ook de rand van kant en een mooi hemeltje erbij. Uiteraard moet alles nog gewassen worden. En we moeten ook nog een matrasje laten maken voor in het wiegje. Maar dat komt zeker weten goed! Dat laten we nog in het 2de trimester zwangerschap doen, zodat het op tijd klaar is allemaal.

Ook kocht ik mijn allereerste blauwe zwangerschapsjurk bij de Lidl in de aanbieding. Helaas passen veel van mijn andere jurken en broeken niet meer, dus moest ik wel. Hij zit erg lekker, dus ik ben er super blij mee!

2de trimester zwangerschap cadeaus die we kregen

Alle lieve mensen om ons heen blijven ons en de kleine zo verwennen. Zo kregen we in het 2de trimester zwangerschap van Michelle een set om een gipsbuikafdruk te maken. Daar ga ik nog even mee wachten, want een zo groot mogelijke gipsafdruk van mijn buik is natuurlijk het leukste!

Van mijn goede vriendin Houda, haar man Zef en zoon Liam kregen we dit lieve gele t-shirtje. Zo schattig!

Van Ab zijn collega deze leuke Woezel en Pip vormenstoof puzzel. En een Woezel en Pip Melamine serviesset.

Van ab zijn tante M. kregen we voorleesboekjes in het Turks. En van tante Z. een rompertje met Strikje.

babyshower cadeau lijst

Babyshower cadeau lijstje

Uit verschillende hoeken kwam het verzoek om in mijn tweede trimester een lijstje te maken met baby cadeaus die wij beiden graag nog wilde hebben. In het begin vond ik het best moeilijk om dingen te bedenken die we nog echt nodig zouden hebben de komende periode. Maar naarmate de tijd vorderde kwam ik wel tot een lijstje. Nieuwsgierig geworden? Ik deel hier mijn Babyshower cadeau lijstje met jullie.

Al met al ging het tweede trimester gelukkig dus een stuk beter dan het eerste trimester. Op naar het 3de trimester en nu maar hopen, dat het ook zo voorspoedig gaat!

Hoe verliep het tweede trimester zwangerschap bij jou?


8 Reacties

 1. juni 7, 2019 / 9:25 am

  Echt leuk gedaan die video met de onthulling van het geslacht. Wat leuke een jongen! En wat een goede quote: “Pregnancy is the happiest reason ever for feeling like crap”. Leuk artikel. Alvast een fijn weekend!

 2. juni 7, 2019 / 9:56 am

  Aaah wat een prachtig wiegje! Moest ook lachen om het feit dat Abdullah de enveloppe bijna niet dicht kon laten, haha. Heel leuk om weer over je zwangerschap te lezen zo!

 3. juni 7, 2019 / 3:48 pm

  Ah, die blauwe Stokke Tripp Trapp is zo mooi (wij hebben inmiddels drie Tripp Trapps in huis. Zó handig. Ik zit er zelf ook regelmatig op). Je lijstje werkt overigens niet (de link). Daar rechtsonder dat is waarschijnlijk de Stokke Sleepi, toch? Heel handig, want met de uitbreiding erbij kan je kindje – ongeveer – tot een jaar of 10 in het bedje blijven slapen. Ik denk dat ons dochtertje al iets eerder een ‘groot’ bed zal krijgen. Maar voor nu is het nog zo fijn en biedt het nog zoveel geborgenheid.

 4. juni 9, 2019 / 8:43 am

  Wat een schattig wiegje heb je gekocht zeg. Echt superleuk en romantisch ook. Ik vind het leuk dat je man zijn nieuwsgierigheid bijna niet kon bedwingen ; )

 5. juni 9, 2019 / 2:13 pm

  Zo te zien geniet je van alle tijd om je heen. Heel gord! Fijn dat alles goed is met de baby. Je hebt al leuke dingen gekregen

 6. Dhini van Heeren
  juni 11, 2019 / 7:32 pm

  Wat leuk zwangerschap update. Prachtig spullen voor jullie baby.Genieten maar van je zwangerschap.

  https://dhini.nl

 7. stefaanvivant
  juni 11, 2019 / 7:48 pm

  ik ben fan van het wiegje! leuke post! ook al heb ik geen kids leef ik al mee met je :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Sluit mij
Zoek je iets?
Zoek:
Berichtcategorieën: