10x leukste uitjes met een baby

Samen met je baby er op uit? Er zijn tal van mogelijkheden om iets leuks te gaan doen met je baby. Laat je niet tegen houden door de activiteit als ‘gedoe’te bestempelen. Want samen erop uit gaan is goed voor jullie allebei! In dit artikel geef ik je 10 tips voor de leukste uitjes met een baby.

Leukste uitjes met een baby

Hieronder deel ik de leukste uitjes met een baby die ik zelf ook ondernomen heb toen Zayn nog een baby was. De ene activiteit kan bijvoorbeeld al vanaf 3 maanden, het andere kun je beter iets langer mee wachten. Lees je met me mee?

Kinderboerderij

Naar de kinderboerderij gaan is altijd een goed idee. Of je kindje nu groot of klein is er valt hier altijd wel wat te beleven. Naast de verschillende soorten dieren, zijn er vaak ook speelplekken aanwezig.

Zo is voor ons Geertjes Hoeve een veel bezochte plek, maar er zijn genoeg van andere kleine kinderboerderijen waar je ook met je kindje terecht kunt.

Dierentuin

Naar de dierentuin gaan met je kleintje kan vanaf dat het baby is (dan is het meer voor mama of papa). Maar de beste leeftijd is toch vanaf wanneer je kindje zelf een beetje kan lopen en klauteren, vanaf zo’n 2-2,5 jaar. In de dierentuin kunnen ze heel goed oefenen hoe alle dieren heten en ze ontdekken. Maar ook heerlijk spelen in de speeltuin. Vaak zijn er in de dierentuin meerdere speelplekken aanwezig. En ook bijna elke dierentuin heeft een treintje die je door het park heen rijdt. Helemaal prima als jullie beide moe zijn van het lopen. Zelf zijn wij Fan van: Dierentuin Amersfoort & Diergaarde Blijdorp.

Buiten Speeltuin

Al zou je dat als ouder niet zo heel snel denken.. Het spelen in de speeltuin biedt ook voordelen voor je kleintje. Is je baby tussen de 6 en 10 maanden oud? Dan is de speeltuin een goed idee!

Neem bijvoorbeeld de glijbaan, deze versterkt het evenwicht en de houding van je baby. Daarnaast verkleind het de angst op vallen of hoogtevrees. Uiteraard dien je dit samen met je kleintje te doen.

De schommel draagt ​​bij aan het versterken van de armspieren. En het heen en weer schommelen op duizeligheid verminderen.

En ook zorgt het voor je baby weer voor een nieuwe sensatie. Het connecten met de natuur en voor jou als ouder voor een leuke tijd samen.

Play-in-indoorspeeltuin

Indoor Speeltuin

Een ander leuk uitje met een baby is een indoorspeeltuin. Vaak zijn er genoeg kleuren en vormen aanwezig om ej kleintje te blijven boeien. En naast dat je je grotere kinderen er ook mee naartoe kunt nemen is er altijd een speciaal plaatjes voor de allerkleinsten. Zo blijft het veilig voor jou kindje en kun je als ouder gerust je hart ophalen.

–> Lees ook: De leukste indoor speeltuinen in en om Utrecht

En wil je niet naar buiten toe? Ook dat is geen probleem tegenwoordig zijn er tal van leuke speeltoestellen te koop waar een Klimrek met glijbaan aan vast zit voor thuis.

Naar het strand

Doe je kleintje in een fijne draagzak, zeker bij wat minder warm weer om zo lekker samen over het strand te wandelen. Kan je kleintje al kruipen? Laat het dan op een kampeerkleed lekker rondkruipen en zo de structuur van zand ontdekken. Evens het geluid van de zee en de golven. Daarnaast kun jij zelf ook even genieten van een ontspannen sfeer aan het water.

Baby zwemmen

Baby zwemmen is niet alleen super goed voor de ontwikkeling van je baby. Ook zorgt het voor het versterken van die speciale band met je kleintje. Daarnaast is het warme water natuurlijk heerlijk ontspannend. Dus zeker een goed idee om te gaan doen als uitje. En als het bevalt zou je eventueel vaste momenten hiervoor kunnen inplannen.

Samen fietsen

Samen met de fiets op pad gaan met je baby kan ook erg ontspannend werken. Let hierbij dan wel op dat je baby ouder is dan 6 maanden i.v.m. spierontwikkeling. En je hem niet in de draagzak vervoert. De voorkeur gaat uit naar een bakfiets, maar ook kun je ervoor kiezen om een autostoeltje vast te maken op de bagagedrager van je fiets. Hiervoor geld, check eerst of jouw fiets hier wel geschikt voor is. En hou rekening met de extra ballast achter op je fiets. Dit maakt het fietsen namelijk een stuk onaangenamer. Is je kindje al wat groter? Dan kun je ook gebruik maken van een fietsstoeltje

Boswandeling

Wandelen in de frisse lucht kan goed zijn voor je baby en voor jou. Naast het feit dat je beweegt en hierdoor endorfines aanmaakt (gelukshormoon) wordt je kindje ook meestal rustig van het heen en weer hobbelen in de kinderwagen. Afhankelijk van het bospad waar je overheen wilt, dien je ook een geschikte kinderwagen mee te nemen. Zelf konden wij prima met onze Mutsy Evo door het bos wandelen. Wil je een wat sportievere kinderwagen meer geschikt voor het bos? Dan kan je bijvoorbeeld voor de Thule Urban Glide 2 gaan.  

Babyspa

Is je kindje nog wat aan de kleine kant voor het échte babyzwemmen. Of vind je het wellicht helemaal niks? Dan kan de Babyspa uitkomst bieden. Bij de baby spa kan je baby lekker floaten in speciale hydrotherapiebakken die gevuld zijn met gezuiverd water. Het water bevat geen chloor of andere chemicaliën. En de temperatuur van het water schommelt tussen de 35 tot 37 graden. Daarnaast kan je er ook nog een baby massage bij boeken, om je baby maximaal te laten ontspannen. En heel eerlijk, als jij je kleintje ziet ontspannen terwijl je een kopje koffie of thee aangeboden krijgt, ben je ook helemaal Zen! Ik beloof het je!

–>Zo gingen wij naar: Baby Spa Utrecht

Play-date

En last but not least een play-date. Want was is er nou leuker dan met baby’s van je eigen leeftijd te spelen en elkaar te ontdekken? En als de baby’s het naar hun zinnen hebben, kunnen de mama’s of papa’s ondertussen ook even relaxen.

Zoals je kunt lezen is het moederschap niet alleen maar zorgen voor, maar ook heel veel genieten van en samen met je kleintje mooie herinneringen maken. Bestempel de activiteiten niet als gedoe, maar meer als wij verdienen dit. Ga er lekker op uit en geniet van het moment, want het klinkt heel cliché, maar voor je het weet zijn ze groot!

–> Opzoek naar meer uitjes met kinderen? Lees ook: Leuke kinderuitjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Sluit mij
Zoek je iets?
Zoek:
Berichtcategorieën: