17x Waarom hydrofiele luiers multifunctioneel zijn

Waarom hydrofiele luiers multifunctioneel zijn

Als je ouder bent heb je er vast wel eens van gehoord: hydrofiele luiers. Je komt ze tegen op de babyuitzetlijst en hebt er ontzettend veel van nodig, minimaal 6 tot 12 stuks. En heb je ze niet gekocht? Dan zorgt de verloskundige er wel voor dat je er voldoende in huis hebt! Want er zijn verschillende redenen waarom hydrofiele luiers multifunctioneel zijn. We vertellen je er in dit artikel alles over…

Waarom hydrofiele luiers multifunctioneel zijn

Hydrofiele luiers worden ook wel hydrofiele doeken genoemd. Het is een absolute must-have voor jouw baby.  Na het lezen van dit artikel kom je erachter waarom hydrofiele luiers multifunctioneel zijn. Een bekende uitspraak is dan ook: ‘Je kunt er niet genoeg van hebben!’ Zo zijn ze ideaal als:

1. Spuug & poetsdoek

Wanneer je je kindje de fles geeft, gaat dit niet altijd goed. Soms lekt het flesje, of gaat het fout bij het laten boeren van je baby. Als je geen vlekken wilt op je kleding is het handig om voor het boeren eerst een hydrofiele luier over je schouder neer te leggen. Daarnaast is de hydrofiele luier multifunctioneel bij het afvegen van het mondje, handjes, voetjes enzovoorts.

2. De ideale handdoek voor je baby

Het huidje van je baby is nog erg teer, daarom is het verstandig om in het begin niet gelijk een normale handdoek te gebruiken. Ha haa! Hier komt jawel de hydrofiele luier goed van pas. Waarom hydrofiele luiers multifunctioneel zijn? Ze zijn alleerst lekker zacht en ze nemen ook veel beter water op dan een normale handdoek. Daarnaast zijn ze erg dun, dus beter hanteerbaar om die kleine oortjes, oogjes en alle huidplooien goed af te drogen. En ze nemen ook weer minder plek in, in je wasmand ten opzichte van die grote handdoeken. Dat scheelt weer ruimte, want met een newborn in huis is het wassen geblazen.

3. Schone ondergrond tijdens het verschonen

Ben je onderweg of op visite? En heeft men daar geen verschoonkussen voor handen? Dan heb je altijd je hydrofiele luier bij je. Een zachte, schone ondergrond om je kindje op te verschonen. En hebben jij en je kleintje een ongelukje? Dan vangt de hydrofiele luier het allemaal voor je op!

4. Commode

Naast dat een hydrofiele luier handig is bij het wassen van je kleintje, ligt het ook erg lekker op de commode en het verschoonkussen. Vaak voelen deze toch wat koud aan. Door hier een hydrofiele doek neer te leggen heb je vaak net wat meer grip en is de ondergrond minder koud en kil voor je kleintje.

5. Ondergrond voor in de wieg of de kinderwagen

Heb je een prachtige kinderwagen of misschien wel design wieg gekocht? Dan is een reden waarom hydrofiele luiers multifunctioneel zijn, dat ze super handig zijn om je kinderwagen of wieg op te dekken. Dit doe je bij het hoofdeinde, want zo blijft de kinderwagen of wieg lekker schoon van binnen. Het wil nog wel eens gebeuren dat je kleintje wat overgeeft of nog last heeft van een dwarszittend boertje. Zonde als je dan alles gelijk moet gaan wassen. Daarnaast werkt de hydrofiele luier ook goed tegen zweet, want hij neemt dit allemaal op.

Hoe dek je het matras of de kinderwagen op met een hydrofiele doek?

Neem de hydrofiele doek en sla twee punten na elkaar toe zodat het een driehoek wordt. Sla de twee punten om het hoofdeinde van het matrasje of duw ze tussen het matrasje van de kinderwagen, zodat de punt die overblijft naar beneden wijst. Tadaa je bent helemaal vlekproof nu.

6.Onderweg borstvoeding geven

Ben je on the go en wil je toch borstvoeding geven? Dan kun je met een hydrofiele luier prima een beetje privacy creëren. Doe een stukje van de hydrofiele luier onder je behabandje, zodat deze stevig blijft zitten. En hou de andere punt vast met je hand of maak deze ook vast onder je beha randje.

7.Redmiddel bij lekkende borsten

Kolf je, of heb je net na het geven van borstvoeding last van lekkende borsten? Dan kun je het beste een hydrofiele doek onder het randje van je borsten leggen. Zo wordt niet heel je kleding vies. Snel een zoogcompres erop. En je bent weer ready to go.

8. Fijne slab tijdens de eerste hapjes

Vooral wanneer je net begint met de eerste hapjes kan een hydrofiele luier uitkomst bieden. Gebruik ze als slabbertje, door ze in een driehoek te vouwen en de twee punten in de nek van je kleintje vast te knopen. Zo kan je gemakkelijk het mondje tussendoor afvegen en bescherm je ook nog de kleding tegen vieze vlekken.

9. Dekentje

Is het erg warm buiten? Of ben je onderweg en valt je kleintje in slaap? Dan kan de hydrofiele luier prima dienen als deken. Zo heeft je kindje toch iets over zich heen, voor dat geborgen gevoel.

10. Bescherming tegen zon en regen

Een van de reden waarom hydrofiele luiers multifunctioneel zijn is dat ze goed werken tegen regen, wind en zon. Wanneer je met de kinderwagen of Maxi-Cosi op pad gaat en de zon schijnt te vel of het regent te hard, is daar de hydrofiele luier daar to the rescue. Gebruik hem om je baby mee af te schermen. Let op! Dat je kindje het hierbij niet te warm krijgt. Het is nooit verstandig om de hele kinderwagen of Maxi-Cosi af te dekken. Zorg dat er altijd openingen zijn waardoor er verse lucht naar binnen kan stromen.

Waarom hydrofiele luiers multifunctioneel zijn

11. Je kleintje inbakeren

Heeft je kleintje moeite met slapen? En is het opzoek naar wat meer geborgenheid? Jij als ouder kan ook wel wat rust gebruiken na al die nachtelijke voedingen. Natuurlijk kun je een speciale inbakerdoek kopen, maar als je baby nog wat kleiner is kun je dit ook prima af met een hydrofiele luier.

12. Eerste speelgoed

Omdat je vaak een hydrofiele luier bij de hand hebt, zal je kleintje als eerste gaan spelen met een hydrofiele luier. Afhankelijk van of je een hydrofiele luier met printjes hebt is het interessant om hiernaar te grijpen en mee te stoeien. Zo zien ze ook vaak het mondje vegen als een soort van spel. En als ouder kun je het zelf zo leuken maken als je zelf wilt!

13. Prima speelkleed

Kleine baby’s spelen meestal in een box of op een speelkleed op de grond. Ben je op visite en heb je niks voor handen? Dan kun je prima een XXL hydrofiele luier gebruiken om je kleintje op neer te leggen. Alles beter dan de koude grond. Hou er wel rekening mee dat een hydrofiele luier niet veel kou tegen houdt. Dus is de grond te koud en zou je hier zelf niet met je blote voeten op willen lopen? Leg dan ook zeker je baby hier niet op neer.

14. Voor in de autostoel

Je kent het wel, je bent onderweg en je kindje zit net in de Maxi-Cosi of autostoel. Ineens begint het over te geven, of het heeft nog net dat koekje in de handen. Voor je het weet zit heel de autostoel onder het eten en de vlekken. Wanneer je hier vooraf een hydrofiele luier in neerlegt als ondergrond, zal deze minder snel vies worden en is hij gemakkelijker schoon te maken. Je vervangt tactisch de hydrofiele luier en tadaaa, je hebt weer een schone stoel.

15. Het zijn échte luiers

Wil je niet aan de voorgefabriceerde luiers? Dan is het gebruiken van hydrofiele doeken, daarom heten ze ook wel hydrofiele luiers een prima idee. Je kunt ze gemakkelijk zelf wassen en als je door hebt hoe je ze moet omwikkelen, is het een prima alternatief.

16. Gemakkelijk mee te nemen

Waarom hydrofiele luiers multifunctioneel zijn om mee te nemen? Als je ze gebruikt hoeven we dat niet meer uit te leggen. Ze zijn vaak klein opvouwbaar en passen in elk hoekje van een verschoontas, autostoel, kinderwagen of auto. Als je er genoeg ingekocht hebt, kun je het beste zorgen dat je er overal eentje bij je hebt.

17. Goedkoop cadeau & hip cadeau voor de babyshower of uitzetlijst

Wanneer je nog opzoek bent naar een cadeau voor de babyshower, je eigen uitzetlijst of spullen voor in de vluchttas voor je bevalling? Dan zijn hydrofiele luiers must! Je hebt ze in allerlei maten, met allerlei patronen en in verschillende soorten. Zo is er altijd wel een hydrofiele luier die bij jouw smaak past. En daarnaast is het ook nog eens een goedkoop en handig cadeau voor een mama die alles al heeft!

Na het lezen van de verschillende redenen waarom hydrofiele luiers multifunctioneel zijn, weet jij waarom je als ouder niet genoeg hydrofiele luiers kunt hebben. En je ze zeker na de eerste verjaardag van je kindje nog niet moet wegdoen!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Sluit mij
Zoek je iets?
Zoek:
Berichtcategorieën: