20x Romantische films voor Valentijnsdag

20x Romantische films voor Valentijnsdag

Ik maakte een selectie van de 20 meest romantische films voor valentijnsdag. Zodat jij samen met je lover heerlijk kunt wegzwijmelen na een romantische diner of valentijnsactiviteit. Welke dat ook mag wezen…

20x Romantische films voor Valentijnsdag

Dirty Dancing

Sommige romantische films voor valentijnsdag zijn voor de hand liggend, andere kende je misschien nog niet. Bekijk onderstaande lijst, daar zit zeker wel wat tussen waar jij samen met je lover van kunt genieten.

1. Dirty Dancing

Een goude oude romantische films voor Valentijnsdag is natuurlijk Dirty Dancing wat zich afspeelt in de Zomer van 1963. De 17-jarige Frances Houseman (ook wel Baby genoemd) brengt met haar ouders en haar oudere zus de vakantie door op het resort van het hotel Catshill. Hier ontmoet Baby dansleraar Johnny Castle. Johnny geeft dansshows voor het hotel. Al snel raakt Baby geïntereseerd in het dansen en brengt Johnny haar’dirty dancing’ bij. Ze wordt zijn leerling en al snel is er meer dan alleen dansen…

Bekijk hier

Kal Ho Naa Ho

2. Kal Ho Naa Ho

Ben je een beetje into de Bollywood films? Dan moet je zeker Kal Ho Naa Ho op je lijstje zetten! Naina, is een introvert koppig meisje. Die depressief in het leven staat. Dan ontmoet ze de grappige Aman die haar leven in een klap veranderd. Maar Aman heeft zijn eigen geheim dat hun leven voor altijd verandert. Verwikkeld in dit alles is Rohit, Naina’s beste vriend die zijn liefde voor haar verbergt.

Bekijk hier

Titanic

3. Titanic

De film gaat over de jonge Rose, die aan boord gaat van het vertrekkende schip met de passagiers uit de hogere klasse en haar moeder, Ruth DeWitt Bukater, en haar verloofde, Caledon Hockley. Ondertussen winnen een zwerver en artiest genaamd Jack Dawson en zijn beste vriend Fabrizio De Rossi derde klas kaartjes voor het schip in een spel. En ze legt het hele verhaal uit vanaf het vertrek tot de dood van de Titanic op zijn eerste en laatste reis op 15 april 1912 om 2.20 uur ’s ochtends

Bekijk hier

Fifty Shades of Grey

4. Fifty Shades of Grey

Fifty Shades Of Grey De jonge, onbevangen literatuurstudente Anastasia Steele komt onverwachts in aanraking met de charismatische, mysterieuze miljardair Christian Grey. Ze is direct betoverd door hem, maar hij lijkt te hoog gegrepen voor haar. Totdat Grey op een dag ineens in de winkel staat waar ze parttime werkt. Vanaf dat moment zal Christian Grey Anastasia geen moment meer met rust laten.

Bekijk hier

Brasserie Valentijn

5. Brasserie Valentijn

Brasserie Valentijn is een gerenommeerd restaurant dat met succes wordt gerund door Valentijn (Georgina Verbaan) en haar chef-kok Angelo (Roeland Fernhout).14 februari is de dag van de liefde: één van de drukste avonden van het jaar. Angelo zorgt voor een passend liefdesmenu en Valentijn heeft de tafels tiptop gedekt. Ze heeft alles onder controle in haar brasserie. In de keuken en in het restaurant zijn de verwachtingen hoog gespannen. Elk koppel dat een tafel heeft bemachtigd, hoopt die avond de liefde op hun bord te krijgen. Er mag niks fout gaan. Dan staat Frank (Egbert Jan Weeber), een oude vlam van Valentijn, ineens op de stoep… Een hartverwarmende romantische komedie van Sanne Vogel (Hartenstraat).

Bekijk hier

6. Komt een vrouw bij de dokter

Soof

7. Soof

Soof nadert de 40 en heeft alles wat ze ooit wilde: drie kinderen, een kleine horecazaak, een lieve man Kasper en een heerlijk huis. Tot ze zich begint af te vragen: ‘Is dit alles?’ Wanneer ze een knappe Amerikaan tegen het lijf loopt, gaat ze de flirt aan. En dan?

Bekijk hier

Wat is dan Liefde?

8. Wat is dan Liefde?

Twee echtscheidingsadvocaten zijn elkaars tegenpolen. Ze hebben een ontzettende hekel aan elkaar en strijden op hun advocatenkantoor om een promotie. Als ze moeten samenwerken gaat dat natuurlijk eerst faliekant fout, en vervolgens krijgt liefde een nieuwe betekenis.

Bekijk hier

Crazy Stupid Love

9. Crazy Stupid Love

Als Cal hoort dat zijn vrouw wil scheiden na 20 jaar huwelijk valt hij in een gat. In een bar komt hij in aanraking met de geraffineerde jonge vrijgezel Jacob en schakelijk zijn hulp in. Hij leert tips en tricks en wordt een échte ladies man.

Bekijk hier

The Holiday

10. The Holiday

Twee vrouwen zitten in een vicieuze cirkel en ontmoeten telkens foute mannen. Terwijl ze eigenlijk opzoek zijn naar iemand om hun leven mee te delen. Ze ruilen van huis met elkaar en komen dan een lokale jongen tegen en verliefd.

Bekijk hier

How to lose a guy in ten days

11. How to lose a guy in ten days

Benjamin Barry is een reclameman en vrouwenversierder die, om een ​​grote campagne te winnen, wedt dat hij binnen 10 dagen een vrouw verliefd op hem kan laten worden. Zou het hem lukken?

Bekijk hier

Nappily ever after

12. Nappily ever after

Violet Jones wacht al tijden op een aanzoek van haar vriend, en is het wachten beu. Ze maakt het uit met hem. Wanneer hij met een andere vrouw gaat daten, wordt ze jaloers. Dit klinkt niet als de romantische films voor Valentijnsdag die jij wil zien, maar dan vindt ook zij de liefde.

Bekijk hier

Someone Great

13. Someone Great

Na een verwoestende relatiebreuk aan de vooravond van haar verhuizing naar het buitenland, geniet Jenny van een laatste NYC-avontuur met haar twee beste vrienden. Someone Great is een romantische komedie over liefde, verlies, groei en eeuwige vrouwelijke vriendschap.

Bekijk hier

Two weeks notice

14. Two weeks notice

Een steenrijke projectontwikkelaar doet niets zonder zijn sterke rechterhand. George heeft een reputatie als vrouwenversierder en versiert zo alle jurdisch adviseurs die komen solliciteren. Omdat hij een echte advocaat nodig heeft, biedt hij Lucy de baan van zijn juridisch adviseur aan tijdens een toevallige ontmoeting. 

Als ze merkt niet te kunnen voldoen aan de verwachtingen die George van haar heeft, namelijk zijn belangrijkste vertrouwelinge en adviseur zijn, geeft ze hem een ​​opzegtermijn van twee weken. Als Lucy eenmaal weg is begint ze te beseffen dat ze voor George is gevallen. L.

Bekijk hier

The kissing Booth

15. The kissing Booth

Wanneer de eerste kus van de tiener Elle leidt tot een verboden romance met de knapste jongen van de school, zet ze haar relatie met haar beste vriend op het spel…

Bekijk hier

Pretty Woman

16. Pretty Woman

In deze klassieker speelt Julia Roberts prositituee Vivian. De rijke zakenman Edward is op zoek naar iemand die zijn vriendin voor een week kan spelen. En is onder de indruk van de charmes van Vivian. Hij kan het goed met haar vinden en huurt haar in voor een aantal zaken meetings. Dan speelt de romantiek op…

Bekijk hier

Romeo + Juliet

17. Romeo + Juliet

Nog een film hoog op de lijst van romantische films voor Valentijnsdag met Leonardo DiCaprio in de hoofdrol. In deze versie over Romeo en Julia van Shakespeare is Leonardo onze Romeo en Claire Danes is Juliet. Romeo en Juliet komen uit belangrijke zakenfamilies. Hun families zijn rivalen in de zakenwereld en kunnen elkaar niet uitstaan.

Bekijk hier

Bridget Jones’s Diary

 18. Bridget Jones’s Diary

Bridget is een onzekere vrouw die steeds maar ongeluk heeft in de liefde. Ze is verliefd op haar baas Daniel. Bridget Jones is vastbesloten zichzelf te verbeteren terwijl ze op zoek gaat naar liefde in een jaar waarin ze een persoonlijk dagboek bijhoudt. Eindelijk wordt ze opgemerkt door Daniel en worden haar fantasieën werkelijkheid. Maar ze had niet verwacht dat familievriend Markwie ze eigenlijk niet mag en vice versa, toch wel erg charmant en leuk is…

Bekijk hier

10 Things I Hate about You

19. 10 Things I Hate about You

Kat (Julia Stiles) haat populariteit en jongens en moet niets van daten weten. Haar zusje Bianca is het totale tegenovergestelde en wil dolgraag daten en een vriendje. Maar van hun vader mag ze pas uitgaan en daten als Kat dat ook doet.

Bekijk hier

20. Notting Hill

Deze films mocht natuurlijk niet ontbreken in deze lijst me romantische films voor Valentijnsdag. De combinatie van perfecte casting en sterke grappen trekt zelfs de grootste cynicus over de streep. Zoals met veel romantische comedy’s is de afloop geen verrassing, maar ligt het pad erheen bezaaid met allerlei blokkades. Een ontzettend leuk film met een happy ending.

Bekijk hier

Dit zijn de top 20 meest romantische films. Ik ben benieuwd welke films jij al hebt gekeken? En welke je zeker met je partner nog eens zou willen zien? Zijn er nog films die je mist in deze lijst? Laat het me weten in de reacties.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Sluit mij
Zoek je iets?
Zoek:
Berichtcategorieën: