9 maanden beurs 2023 | Van zwangerschap tot de eerste stapjes…

9 maanden beurs 2023

Ieder jaar in februari openen zich de deuren van de 9 maanden beurs 2023. Ben je zwanger of een newborn mama? Dan is dit de place to be! Je kunt hier heerlijk shoppen voor de babyuitzet, masterclasses en workshops volgen, met waardevolle informatie voor het ouderschap. Of gewoon genieten van een heerlijk dagje uit!

Inhoud verberg

9 maanden beurs 2023 – Wat is er te doen?

De Negenmaandenbeurs 2023 vindt plaats van woensdag 15 februari tot en met zaterdag 18 februari . De beurs draait natuurlijk helemaal om baby’s en het ouderschap. Je kunt hier je slag slaan als het gaat om gratis weggevers en goede aanbiedingen.

9 maanden beurs 2023 - Wat is er te doen?

Laat je inspireren voor de babykamer inrichting, kinderkamer inrichting, voeding, gezondheid of leerzaam speelgoed. De en nog veel meer…

Het geboortekaartje, het kunnen testen van kinderwagens en bak-/mamafietsen. nieuwe Mattie Café kunnen bezoekers speeddaten met deskundigen, onder meer over het belang van hechting tussen ouders en kind, hypnotherapie bij de bevalling, een kansrijke start, slaaptips en kinder-EHBO. Ook zijn er dagelijks masterclasses en workshops te volgen op het gebied van pijnbestrijding tijdens de bevalling, veilig vervoer in de auto, gezonde voeding en meer. 

Kaartjes kopen met Korting

Ben je helemaal enthousiast geworden en wil je ook naar de Negenmaandenbeurs? Dat kan, de kaartverkoop is inmiddels van start gegaan via www.negenmaandenbeurs.nl Tickets zijn al verkrijgbaar vanaf €7,50.

Negenmaandenbeurs praktische informatie

Hieronder vind je per dag de openingstijden van de negenmaandenbeurs 2023:

  • Woensdag 15 februari 2023: 11.00 – 18.00 uur
  • Donderdag 16 februari 2023 (incl. avondopening): 11.00 – 21.00 uur
  • Vrijdag 17 februari 2023 (incl. avondopening): 11.00 – 21.00 uur
  • Zaterdag 18 februari 2023: 11.00 – 18.00 uur (+ Huishoudbeurs)

Garderobe

Bij de ingang F vind je een garderobe waar je jas kan achterlaten. Het is best warm op de beurs, dus ik zou je dit zeker aanbevelen.

Bewaakte Garderobe

Ben je van plan veel te kopen? Of wil je graag gebruik maken van een bewaakte garderobe? Dan vind je deze bij hal 13. Hier kun je bijvoorbeeld je trolley of shoppers achterlaten tegen betaling van € 4,00 per tas of trolley en later ophalen.

Kluisjes

Wil je geen gebruik maken van een bewaakte garderobe, maar toch liever een kluisje? Op drie verschillende plaatsen in de Rai vind je kluisjes. Ben je van plan meerdere grotere dingen te kopen? Stel dit dan uit tot het einde van de dag. Of kijk of het bedrijf de producten naar je kan opsturen.

Rolstoel

Ben je slecht ter been? Ook dan kan je een bezoekje brengen aan de Negenmaandenbeurs. Je kan hier gratis een rolstoel huren. Bij het ophalen betaal je borg die je bij het inleveren weer terug krijgt.

Negenmaandenbeurs faciliteiten

Op de negenmaandenbeurs vind je tal van faciliteiten die je dag een stuk aangenamer kunnen maken. Ik geef je hieronder wat meer informatie.

Kinderopvang

Wil je even rustig kunnen luisteren naar alle informatie? Heb je kids die liever een dutje doen en is het op de beurs te druk? Dan kun je gebruik maken van de kinderopvang van Tante Marloes. Is je kind tussen de 0 tot 12 jaar dan is het van harte welkom. Er zijn leuke activiteiten en educatief speelgoed. En op de allerkleinste is ook gerekend zo zijn er ook boxen waarin ze kunnen slapen en spelen.

Verschoningsruimte

Helaas houdt je kindje geen rekening met dat jij op de beurs loopt. Dus zal het ook regelmatig verschoont moeten worden. Er zijn voldoende verschoningsruimtes aanwezig.

Zo is er een verschoningsruimte bij de Pampers stand in de Parkfoyer (stand 08.901, vlakbij de entree).

En een verschoning en voedruimt bij de MoM&e Baby Care Lounge (stand 08.514) kun je zowel je baby verschonen als rustig voeden. Ook vind je hier afsluitbare kolfruimtes. En mocht je niet willen slepen dan is er ook nog gratis kolfapparatuur beschikbaar. Natuurlijk mag je ook gewoon je eigen kolfset meenemen.

Kolven of borstvoedingruimte

Medela heeft in alledrie de hallen een ruimte waarin je je even kan afzonderen om borstvoeding te geven. Er staan stoelen waar je even kan zitten om te voeden, of je kan gebruik maken van de afgesloten kamertjes met gordijnen als je met de borstkolf aan de slag moet. Er staan koelkasten zodat je je melk daar gekoeld kan achterlaten en er is water zodat je je vochtlevel weer kan aanvullen.

Baby flesje op eten opwarmen

In alle voedingsruimtes is een magnetron aanwezig waarin je eten of de fles van je kindje kunt opwarmen.

Negenmaandenbeurs app & Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van alle aanbiedingen van de Negenmaandenbeurs? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief. Je maakt hierdoor ook nog eens kan om een cadeaukaart van Prenatal te winnen t.w.v. €250! 

Ook is er dit jaar een vernieuwde Negenmaandenbeurs app. Hierin vind je alle praktische informatie die je nodig hebt voorafgaan en tijdens je bezoek. Zo vind je er een plattegrond met alle aanwezige merken en bedrijven.

Daarnaast kan je dagelijks meedoen met het ‘Kras en Win spel’ zo maak je kans op leuke gratis cadeautjes die je op de beurs kan ophalen!

Parkeren Negenmaandenbeurs

De 9 maanden beurs vindt plaats in de RAI Amsterdam en hier kan parkeren best prijzig en uitdagend zijn. Zo is het dagtarief bij de RAI (onafhankelijk van het aantal uur dat je gaat) € 22,00 per dag. Of € 4,50 per uur.

Ben je wat aan de late kant? Bijvoorbeeld net na openingstijd? Dan is parkeren helemaal een uitdaging. Kom daarom het liefst een halfuur voor openingstijd. Of rij gelijk door naar de Arena. Vanaf daar rijden er shuttels en parkeren is goedkoper dan de RAI zelf (€ 1,- per 20 minuten komt neer op €3,- per uur).

Heb je een zwangere buik en ben je van plan veel aan te schaffen? Dan is wellicht het reizen met een shuttle naar je parkeerlocatie niet handig. Overweeg dit goed van tevoren en zorg datje op tijd bent.

Trein Negenmaandenbeurs

Kom je liever niet met de auto, maar met de trein? Dan kun je nu je treinkaartjes met korting bestellen via negenmaandenbeurs.nl/trein. Je betaald dan € 17,95 i.p.v. € 22 aan de kassa. Denk dan ook aan het bestellen van een NS-dagretour: € 19 . Deze is geldig vanaf elk willekeurig NS-station in Nederland naar station Amsterdam RAI.

Eten en drinken op de Negenmaandenbeurs

Hierover volgt later meer informatie.

(Gratis) babydozen & Goodiebags

Naast de beurstassen zijn er nog veel meer fijne babydozen en goodiebags die een echte aanrader zijn. De één is gratis, voor de ander moet je je registreren / een aankoop doen of betaal je een kleine vergoeding.

  • Mamaloes Babyshop: Voor 15 euro kan je bij Mamaloes Babyshop een goedgevulde goodiebag ontvangen. Bij de stand vind je een overzicht van de diverse merken die hier een bijdrage aan leveren. De exacte invulling kan echter per goodiebag verschillen.
  • Nutricia; krijgt je baby nog voeding van Nutricia; zowel vaste voeding als melkvoeding? Doe dan bij de stand van Nutricia je bestelling van een variatiepakket afhankelijk van de leeftijd van je kind en krijg de producten thuisgestuurd, evenals de goodiebag ter waarde van 20 euro met onder andere stapelbekers, lepels en producten.
  • Pampers: Bij inschrijving krijg je een gratis goodiebag met onder andere een mutsje, sokjes, wasverzachter, luiers, babydoekjes en het tijdschrift Ouders van Nu met bevallingsverhalen.
  • Ouders van Nu: Op de Negenmaandenbeurs kan je je aanmelden voor de voordeelpas als je dat nog niet hebt gedaan. Dan krijg je gratis een goedgevulde goodiebag erbij.
  • Wij: Als je je nog niet hebt ingeschreven voor het gratis Wij cadeaupakket met de Babydoos, kun je dat doen op de Negenmaandenbeurs. Dan krijg je een extra VT Wonen-magazine en een Jamie Magazine.

Gratis producten

Veel mensen hopen op veel gratis producten en goodies, dit begint al op het moment dat je de beurs binnenkomt (vooral aan de straatkant bij de Huishoudbeurs). Zo stond op voorgaande jaren bijvoorbeeld Etos met een shopper en kortingsbon (en product), Coca cola met blikjes en Redbull.

Bij een aantal stands kan je langsgaan en in ruil voor je mailadres (zodat ze je na afloop kunnen benaderen) krijg je een gratis goodie of zelfs een goodiebag.

Beursaanbiedingen & Kortingsacties

Tijdens de beurs hebben hebben bijna alle merken met een stand fijne kortingsacties. Super fijn, want hierdoor haal je je toegangskaartjes er weer uit! Voordat je bezoek is het handig om thuis even rustig de beursgids of de app te bestuderen.

-> Kijk voor de gratis producten, beursaanbiedingen en kortingsactie even bij mijn: Bezoektips negenmaandenbeurs 2022

Masterclasses

Hieronder vind je een overzicht van alle masterclasses die er gegeven worden op de negenmaandenbeurs 2022.

Masterclasses nagenmaandenbeurs 2023

Mama Masterclasses

In deze korte workshops leer jij in korte tijd een hoop handige informatie waar je als ouder wat mee kunt!

#Snelcursus Borstvoeding

Spreker: lactatiekundigen van MoM&e
woensdag t/m zaterdag: 13:00 uur

Een baby aan de borst voeden gaat meestal vanzelf. Maar net als met leren fietsen, kun je jouw kindje wel een handje helpen. We leren je 3 simpele trucs zodat jullie samen een vliegende start hebben: doorgeschoven bakerhouding, aanleggen met een Nipple Flip en Borstcompressie.

#De huid

Spreker: Dr. Daniel Kadouch, dermatoloog
woensdag, donderdag & zaterdag: 16:30 uur
vrijdag: 12:00 uur

Dr. Daniel Kadouch is een ervaren dermatoloog gepromoveerd op huidkanker. Tijdens zijn dagelijkse werkzaamheden als medisch specialist heeft Daniel duizenden patiënten met huidkanker geopereerd. Tijdens de Masterclass beantwoordt Daniel de meest gestelde vragen uit de spreekkamer, geeft hij praktische tips en bespreekt hij de meest voorkomende huidaandoeningen. Ook deelt hij waardevolle inzichten over verstandig zonnen.

#Mijn kind lust alles!

Spreker: Jasmine van der Weele- Azadbari, chefkok en founder van Babe Baby Foods
woensdag t/m zaterdag: 15:00 – 15:30 uur

Door kinderen al in hun vroegste levensfase een breed smaakpalet te laten ontwikkelen is de uitspraak ‘dat lust ik niet’ zonder te proeven later echt verleden tijd. Eten en proberen wordt een leuke beleving en kinderen veranderen in culinaire helden die goed eten leren waarderen.

#Momshaming op de werkvloer

Spreker: Celine Verhoef (Zakenmama)
woensdag t/m zaterdag: 14:00 uur

Momshaming op de werkvloer is nog altijd actueel. In deze masterclass geven we je inzicht in datgene waar andere (zwangere) moeders tegenaan lopen en laten je zien wat je kunt doen om momshaming op de werkvloer te doorbreken. Positief, zonder vingers te wijzen, maar juist vanuit verbinding.

#Pijnbehandelingen tijdens de bevalling

Spreker: Anesthesioloog
woensdag t/m zaterdag: 16:00 uur
donderdag & vrijdag: 19:30 uur

Het is logisch dat je angstig of onzeker bent over je bevalling. Als je zwanger bent, komen zowel positieve als minder positieve bevallingsverhalen op je af, online maar ook van ouders, vriendinnen en collega’s. De realiteit is, ieder lichaam is anders en iedereen gaat anders om met pijn. De anesthesioloog is de arts die gespecialiseerd is in pijnbehandelingen. Ontdek tijdens de masterclass ‘Pijnbehandelingen tijdens de bevalling’ wat er mogelijk is om zo prettig mogelijk te bevallen en hoe je je daar zo goed mogelijk op kunt voorbereiden.

#Wat moet ik regelen als ik een kind krijg?

Spreker: Rijksoverheid
woensdag t/m zaterdag: 14:30 uur

Als je een kindje verwacht, moet er veel geregeld worden. Ook met de overheid. Daarnaast heb je ook recht op zaken als kinderbijslag en kraamzorg. In deze masterclass lichten we een aantal van deze regelzaken en rechten toe. Zo weet je waar je aan toe bent en ben je voorbereid op de komst van je kind.

#Vind je ritme. Slaap lekker

Spreker: Slaapcoach Francien Mels
woensdag t/m zaterdag: 13:30 uur

Rust, ritme en regelmaat zijn belangrijk om lekker te slapen. Voor blijere dagen en fijnere nachten. In deze masterclass gaan we kijken hoe jij een ritme kunt vinden dat goed past bij jou en je baby.

#Financieel klaar voor het ouderschap

Spreker: ABN AMRO
woensdag t/m zaterdag: 15:00 uur

Weet jij met welke kosten je te maken krijgt als je een kindje krijgt? Wat betekenen die kosten voor je portemonnee? Onze budgetcoaches vertellen je alles over de financiële kant van het krijgen van een kind. En misschien wil je geld opzij zetten voor je kind. Want voordat je het weet, gaat je kind niet meer naar het kinderdagverblijf, maar gaat hij of zij op kamers. Start daarom met vermogen opbouwen als je kind nog klein is. Zo bouw je een potje op om je kind later financieel te helpen. Onze expert vertelt graag meer over de mogelijkheden.

#On adventure with dad

Spreker: Kenny Deuss
vrijdag 14:30 uur en 18:30 uur

Kenny Deuss is de trotse vader van Alix (3) en Aster (1). Op zijn Instagram-account @onadventurewithdad deelt hij wekelijks de foto’s die hij met zijn vriendin deelt als ze vraagt of de kindjes oké zijn. De foto’s laten Alix en Aster zien in allerlei absurde avonturen. Tijdens deze masterclass deelt Kenny zijn leukste foto’s, maar tegelijk kun je leren hoe de beste papa te worden voor je kindjes. “Geloof mij, ik ben al twee hele jaren papa. Ik weet waarover ik spreek!”

#Het belang van babymassage

Spreker: Gabriela – Product Expert SKINHAPTICS
woensdag & donderdag, 12:00 uur
vrijdag & zaterdag, 15:30 uur

Babymassage is een unieke manier voor de ouders om te binden met hun kleintje. Toch bevatten veel massageoliën ingrediënten die direct allergenen kunnen veroorzaken of waarvan de effecten pas op langere termijn zichtbaar zijn. Tijdens deze workshop geven we je advies waar je op moet letten om het bindingsmomentje specialer te maken.

#Waarom babydragen?

Spreker: Draagconsulente (Engelstalig)
donderdag: 14:30 uur
vrijdag: 14:00 uur
Duik met Stokke en een draagconsulente de wereld van het babydragen in. Van de voordelen tot de juiste wijze van dragen – niets blijft onbesproken!

#Ergonomisch dragen

Spreker: Draagconsulente
woensdag & zaterdag, 14:00 uur
donderdag & vrijdag, 18:00 uur

In onze masterclass nemen we je mee in het ergonomisch dragen. We geven je informatie over hoe je veilig jouw kindje kan dragen. Dit doen we met voorbeelden, zo kan jij goed zien op welke manier het dragen veilig is. We verdiepen ons ook in het hechting proces met je kindje, waar het dragen perfect bij aansluit. Na de masterclass heb jij een mooie introductie over dragen, weet je wat ergonomisch dragen is, hoe je veilig kan dragen en weet je waar je onze consulenten kan vinden voor een consult.

#Wasbare luiers, hoe dan?

Spreker: Marlien (Kaatje Katoen) en Jeffrey (HappyBear)
woensdag, 15:30 uur
donderdag & vrijdag, 19:00 uur
zaterdag, 12:00 uur

Één van de meest gestelde vragen over het gebruik van wasbare luiers is toch wel “Maar wat doe je met de poep?” In deze masterclass gaan we, HappyBear en Kaatje Katoen, uitgebreid in op die vraag, want het is veel simpeler dan je denkt.

#Wat je vóór de bevalling wilt weten over de tijd ná de bevalling

Spreker: Kimberley Galenkamp, Blijkind
woensdag t/m zaterdag: 12:30 uur

 Dit is dé masterclass die alle ouders hadden willen volgen vóór de geboorte van hun kindje. Door deze kennis ervaar je het ouderschap straks nog mooier, leuker en zelfverzekerder! Speciaal voor vrouwen die het moederschap vol liefde en vertrouwen in willen gaan. Kimberley Galenkamp, oprichter van Blijkind, is expert op het gebied van gedrag en emoties bij jonge kinderen. Met Blijkind helpt zij ouders om hun kindje beter te begrijpen én meer inzicht te krijgen in hunzelf. Je verlaat de Masterclass vol inzichten, concrete adviezen en energie waardoor je nóg meer zin hebt in het ouderschap.

#Bobbi Eden over bevallen en een kind hebben

Spreker: Bobbi Eden
zaterdag: 12:00 uur

Wie Bevallen met Bobbi heeft gekeken, weet hoe fijn het is om Bobbi Eden aan je zijde te hebben tijdens je zwangerschap. Bobbi, zelf moeder en met veel kennis over bevallingen, zal wat gaan vertellen over haar ervaringen en na afloop kun je haar nieuwste zwangerschapsinvulboek ‘Hoera, baby onderweg!’ gesigneerd kopen.

#Fashion for life: zo stijl je jouw zwangere buik!

Spreker: Kek Mama Hoofdredacteur Jannine Berkelaar
donderdag & vrijdag 13:00 uur en 19:00 uur

Van buikproof broeken tot zwangerschapstruien om in te wonen. Met de workshop van glossy Kek Mama x modemerk C&A style jij jouw belly helemaal on trend. Je bent zwanger en meer vrouw dan ooit. Je wil je comfortabel voelen en er tegelijkertijd mooi uitzien. Kek Mama Hoofdredacteur Jannine Berkelaar geeft samen met een stylist de beste tips om jouw buik te stylen met items die je ook na je zwangerschap nog kunt dragen.

#De eerste 1000 dagen – praktische tips om het babybrein spelenderwijs te stimuleren

Sprekers: Neurowetenschapper Marinke Hokken en oprichter Yaloe Yaa Sanne Engelen.
Dagelijks 13:30 uur

In de eerste 1000 dagen maken de hersenen van een kindje meer van 1 miljoen nieuwe hersenverbindingen per seconde. In deze periode wordt letterlijk de basis gelegd voor de rest van het leven. Neurowetenschapper Marinke Hokken legt uit hoe je door middel van interactie de ontwikkeling kunt stimuleren. Spelenderwijs kun je deze praktische tips toepassen en je kind helpen belangrijke sensorische, motorische, cognitieve, en communicatieve vaardigheden te ontwikkelen.

#Hoe leer ik mijn kind praten

Sprekers: Jente Timmer, Logopedist
Donderdag, vrijdag & zaterdag 16:00 uur

Kunnen kinderen al horen wat je zegt in de buik? Wij spreken thuis allebei een andere taal: hoe pakken we dat aan? Voorlezen aan baby’s, kan dat wel? Moet ik mijn kind corrigeren? In de masterclass krijg je een antwoord op deze en nog veel meer vragen!

#Ouders van Nu vraagt door: Jan Versteegh x Naïf over vaderschap en de 5 lessen die je als vader wilt weten

Sprekers: Jan Versteegh, Hilde Tholen (hoofdredacteur van Ouders van Nu), Jochem (Oprichters van Naïf)
Donderdag 14:00 uur

In een industrie gericht op moeders, dragen Jan Versteegh en oprichter van babymerk Naïf Jochem Hes trots hun titel als vader. Zo schreef Jan schreef er een boek over: Doodmoe en Dolgelukkig, een eerlijk inkijkje in de eerste jaren van het vaderschap. En Jochem zette samen met mede-oprichter Sjoerd babyverzorgingsmerk Naïf op in een markt van traditionele standaarden. Hoe kijken zij daar tegenaan als vaders van 2 (Jan) en 4 (Jochem)? En welke lessen geven zij mee aan aanstaande vaders? Onder begeleiding van Hilde Tholen, hoofdredacteur van Ouders van Nu, tijdens de Masterclass op de Negenmaandenbeurs.

#Toyrotation. Wat is het en hoe moet het?

Sprekers: Maartje Hendriks – de Speelfee
Woensdag 13:00 uur

Spelen is belangrijk voor de ontwikkeling van je kind. Maar een spelend kind is helemaal niet zo vanzelfsprekend. De Speelfee vertelt jou alle voordelen van het toepassen van Toyrotation in de speelhoek en hoe deze aansluiten op de ontwikkeling van jouw baby, dreumes of peuter. Na deze masterclass ga je vol energie naar huis met de tools om de perfecte speelhoek voor jouw kindje te maken.

#Kolven: waarom, wanneer en hoe

Spreker: Lactatiekundige IBCLC Nienke van den Ende en borstvoedingsdeskundige Ferial Bekker van Medela
woensdag: 16:00 uur
donderdag&vrijdag: 17:00 uur
zaterdag: 14:30 uur

Over borstvoeding is je vast al veel verteld, maar over kolven wellicht nog niet. Weet jij al waarom je zou gaan kolven? En hoe je dat zo gemakkelijk en comfortabel mogelijk doet? In een leuke en interactieve masterclass geven de borstvoedingsexperts van Medela je leuke weetjes en handige tips over waarom, wanneer en hoe te kolven.

#Zelfliefde voor Moeders

Spreker: Steffie Endeman (Zelfliefde Academy)
woensdag 14:30 uur

Voor jezelf kiezen als moeder gaat niet zonder slag of stoot. De bekende ‘momguilt’ is voor veel moeders een bekend gevoel. In deze Masterclass krijg je inzicht in hoe je dagelijks van jezelf de belangrijkste prioriteit maakt zonder schuldgevoel.

#Een squat en je bent nat ..

Spreker: Iris Plaat – van Eijk, mama trainer en therapeut.
vrijdag 18:00 uur
zaterdag: 13:00 uur
Newborn mama’s lopen te lang rond met bekkenklachten en ongemakken: urineverlies, zwak gevoel aan de onderkant, pijn in het stuitje. Het is nog steeds een taboe! Erkennen, herkennen, en weten wat je kunt doen zorgt ervoor dat jij als mama fysiek en mentaal krachtig en ontspannen het moederschap in stapt en daar kunt blijven. Ja, het kan ook anders!

Tip: Maak alvorens je naar de beurs gaat een lijstje met wat je écht nodig hebt, anders heb je kans dat je fijne masterclasses mist of met spullen thuis komt door impuls aankopen. Want heerlijk eerlijk? Veel producten zijn gewoon erg leuk en handig!

–> Lees ook: Bezoektips negenmaandenbeurs 2022

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Sluit mij
Zoek je iets?
Zoek:
Berichtcategorieën: