Bezoektips negenmaandenbeurs 2022

Bezoektips negenmaandenbeurs 2022

De negenmaandenbeurs is de ideale plek om lekker op ontdekkingsreis te gaan, als je zwanger bent of net mama bent geworden. Ook in 2022 vindt deze fijne beurs voor de 36e keer plaats in de RAI Amsterdam. Door Covid, is de datum aangepaste van februari naar: 11 t/m 14 mei 2022. Ik laat je zien met welke merken en innovatieve gadgets je kennis moet maken of meer informatie kunt inwinnen tijdens je zwangerschap, de babytijd en daarna. Lees je mee in mijn bezoektips negenmaandenbeurs 2022…

Bezoektips negenmaandenbeurs 2022

Ik geef je hieronder een verslag van mijn bezoek aan de negenmaandenbeurs 2022. En een aantal Bezoektips negenmaandenbeurs 2022. Welke merken moet jij echt bezoeken? En welke innovatieve gadgets vielen op? Je leest het allemaal hieronder.

Opening negenmaandenbeurs 2022 -Marlies Smit van Mama Deli met voormalig hockeykampioen, Naomi van As

Opening negenmaandenbeurs 2022

Op woensdag 11 mei 2022 om 10.30 uur opent voormalig hockeykampioen, Naomi van As (zelf moeder en in verwachting van haar tweede) officieel de Negenmaandenbeurs (RAI Amsterdam, entree F). Ze doet dit in samenwerking met Marlies Smit van Mama Deli (bekend van de gezonde, voedzame babymaaltijden).

Verder komen tijdens de beurs onderzoek en wetenschap samen. De Stichting Kinderziekenhuizen van Oranje vindt een goede start voor de jongste telgen in het gezin erg belangrijk. 

Omdat het 15 mei de Internationale Dag van het Gezin is, wordt hier tijdens de Negenmaandenbeurs aandacht voor gevraagd door de Stichting voor Werkende Ouders. Minister Van Gennip is uitgenodigd om het onderzoek ‘Staat van het Gezin’ te bespreken met aanwezige ouders. Hoe gaat het met Nederlandse gezinnen. Wat gaat er goed? Wat kan er beter? Doet Den Haag voldoende?

Professor Dr. Tessa J. Roseboom van Het Emma Kinderziekenhuis Amsterdam UMC gaf een kijkje achter de schermen van het wetenschappelijke vraagstuk: een goede start.

Negenmaandenbeurs - babykruiprace

En daarna werd een kansrijke start race gehouden. Oftewel een babykruiprace! Maakte alle baby’s een goede start? Er kwamen vijf kleine topatleten in actie, de zo snel mogelijk naar de finish moesten kruipen.

Trends negenmaandenbeurs 2022

Belangrijke trends die ik dit jaar heb terug gezien op de negenmaandenbeurs zijn duurzaamheid en natuurlijke eerlijke producten. Denk aan producten die ontwikkeld worden op eigen bodem. En zoveel mogelijk dicht bij huis worden vervaardigd, om daarmee milieu impact te verkleinen. En producten van gerecycled materiaal, die langer meegaan. Ook zijn er steeds meer technologische gadgets, apps en diensten die het gemak voor jou als ouder vergroten. Je lees er hieronder meer in deze Bezoektips negenmaandenbeurs 2022.

Mattie Café

Mattie Café: 08.522

In het Mattie Café kun je speed daten met deskundigen. Ook kun je er workshops volgen en lezingen bijwonen over verschillende onderwerpen zoals;

 • EHBO bij kinderen;
 • Hoe je je kindje een kansrijke start geeft;
 • Gedrag van je baby;
 • Het belang van hechting tussen ouders en kind;
 • Hypnotherapie bij de bevalling;

Daarnaast kan je verschillende masterclasses doen over bijvoorbeeld;

 • Veilig vervoer in de auto,
 • Gezonde voeding of
 • Pijnbestrijding tijdens de bevalling.

Duurzame merken en artikelen

Hieronder vind je een aantal merken met artikelen die duurzaam, natuurlijk en dus ook beter voor het milieu zijn. Ga hier zeker eens langs op de negenmaandenbeurs als je dit belangrijk vind!

Mattie Click

Ook bied zij de Mattie Click aan. Je bent moeder, of bijna-moeder. Of je bent (bijna) vader.
Daar ben je blij mee. Maar er zijn momenten waarop je het allemaal even niet meer weet. Je wilt je kindje alle aandacht en zorg geven. Met de Mattie Click maak je zelf een handig overzicht van je netwerk (ook mensen aan wie je misschien niet dacht). Zo weet je op wie je kunt rekenen als er uitdagingen zijn bij het ouderschap.

BABYmatters nachtlampjes YumiYay

BABYmatters: 08.440

Ben je opzoek naar kwaliteitsmerken voor baby- en kinderartikelen? Bij BABYmatters ben je aan het juiste adres! Zij maakten voor jou alvast een selectie op basis van de pijlers; ergonomie, veiligheid & design. Zo vind je hier ergonomische draagzakken, maar ook duurzaam speelgoed, autostoeltjes en accessoires voor op de kinderkamer.

YumiYay

Een fijn merk waar ik via hen op de beurs meer in aanraking kwam is YumiYay. Ze hebben super leuke nachtlampjes met verwisselbare dierencovers. De nachtlampjes hebben 3 lichtstanden die gemakkelijk te bedienen zijn door kinderen. Aan het lampje zelf zit geen snoer, opladen is eenvoudig op het meegeleverde bamboe nestje. En alle dieren kregen een eigen naam: Billy, Finn, Otti en Tika.

Voorleesboekjes Yumiyay

Ook zijn er bijbehorende voorleesboekjes verkrijgbaar waarin de dieren tot leven komen. Die een meerwaarde zijn voor elk avondritueel.

Hey Mama Lou draagzak en wollen schapen kledingitems.

Hey Mama Lou: 08.120

Bij Hey Mama Lou heeft duurzame, biologische faitrade producten voor moeder en kind. Oftewel alles voor natuurlijk, maar ook hip ouderschap. Ben je opzoek naar mooie kinderkleding, wollen producten, heerlijke verzorgingsproducten en eerlijke (kraam)cadeaus. Dan ben je bij Hey Mama Lou aan het juiste adres!

Wollen bodywarmers - Hey Mama Lou

Mij vielen de wollen bodywarmers op. Deze worden gemaakt van schapenwol uit Peru. Wat zijn ze prachtig zeg! Super leuk om als mama samen met je kindje te twinnen.

draagzaak of draagdoek? Draagconsult Hey Mama Lou

Heb jij de wens om kindje te dragen in een draagzaak of draagdoek? En wil je daar graag advies over hebben? In de fysieke shop kan je overleggen met draagconsulenten – wat uniek is in Nederland. Hey Mama Lou staat voor je klaar om jou te ontzorgen en te informeren.

Nappy’s - Ilka geeft uitleg over wasbare luiers.

Nappy’s: 08.336

Ilka en Marco hebben met hun bedrijf de missie om de wereld een stukje mooier te maken. Je koopt bij Nappy’s fijne wasbare luiers. Een deel van de omzet wordt gebruikt om moeders zonder financiële middelen te steunen met wasbare luiers.

Wasbare luiers hebben nog een beetje een oubollig imago, maar zijn aldus Ilka de luiers van de toekomst. De luiers hebben leuke hippe printjes en zijn beter voor het milieu dan de disposable luiers.

jaarlijks luierafval van 1 kindje

Het voordeel van wasbare luiers is dat je de hoeveelheid luierafval drastisch vermindert. Zie je die stapel luiers op de foto? Dat produceert één kind in één jaar! Ja, dat gooi je dus echt allemaal weg zonder er bij stil te staan. Daarnaast wordt er per luier 25 liter water gebruikt om ze te produceren. En dan hebben we het nog niet eens over het transport en de CO2 uitstoot gehad.

wasbare opbergzakken wasbareluiers

Kortom, het is de moeite waard om je eens in wasbare luiers te verdiepen. Naast wasbare luiers zijn er ook wasbare billendoekjes en wasbare zwembroekjes beschikbaar evenals opbergzakken die in de wasmachine kunnen. Heb ik je nieuwsgierig gemaakt? Op de negenmaandenbeurs kun je bij de stand van Nappy’s meer informatie inwinnen, of een proefpakket aanschaffen. En twijfel je welke luier bij je past? Maak dan gebruik van deze handige keuzehulp.

Nederlandse Vereniging van Klassiek Homeopaten

Nederlandse Vereniging van Klassiek Homeopaten: 08.417

De NVKH staat op de Negenmaandenbeurs met hun vereniging om moeders bewust te maken van het zelf herstellend vermogen van je lijf. Zo kan een aangesloten Homeopaat opzoek naar de oorzaak van je klachten, in plaats van symptoombestrijding via de dokter. Homeopathie kan worden toepast bij lichamelijk een geestelijke klachten voor, tijdens en na de zwangerschap. Mocht je last hebben van veel zwangerschapsklachten? Dan advies ik je hier zeker even langs te gaan.

Verzorgingsproducten op de Negenmaandenbeurs

Ben je opzoek naar fijne verzorgingsproducten of luiers voor je kleintje? Vind je de ingredienten erg belangrijk, omdat je kindje bijvoorbeeld allergisch is? Of eczeem heeft? Of maakt het je niet? Deze stands met merken zijn voor jou interessant.

Happy earth verzorgingsproducten, deodorant, douchegel en zeep.

Happy Earth: 08.228

Het merk Happy Earth heeft 100% natuurlijke verzorgingsproducten. Denk aan deodorant, handzeep of douchegel. De verpakkingen waar de producten in zitten zijn van gerecycled plastic of biologisch afbreekbaar kurk. En er is zelfs een product dat helemaal plasticvrij is. De productie vindt plaats in Nederland met groene energie. Om zo hoge distributiekosten en CO2 uitstaat tegen te gaan, waardoor Happy Earth een duurzaam merk is. Ook dragen ze de het keurmerken: NATRUE en Vegan Society.

Er zijn verschillende lijnen en geuren te verkrijgen. De nieuwstee deodorantlijn heet Jasmine Ho Wood. Deze bevat heerlijke duurzame ingrediënten van vanille en kruidnagel.

–>Kijk ook eens bij: de Happy Earth review(s) die ik eerder maakte.

Naiïf Natuurlijke verzorging voor Baby & kids,

Naïf: 08.225

Jochem en Sjoerd werden in 2013 voor het eerst vader. Bij de zoektocht naar verzorgingsproducten kwamen ze veel merken met producten tegen, die een hoop onnodige toevoegingen bevatten. Vanaf dat moment was Naïf geboren. Natuurlijke verzorging voor Baby & kids, met alleen ingrediënten die de babyhuid echt nodig heeft en die niet alleen goed zijn voor de huid, ook voor de planeet. Bovendien zijn alle producten natuurlijk, duurzaam en vegan.

Naïf Natuurlijke verzorging voor Baby & kids,

Naïf zet zich in voor een betere wereld als het gaat om sociale impact, verantwoordelijkheid, transparantie en duurzaamheid. Ze zijn B-Corp gecertificeerd. De verpakkingen zijn van bioplastic op basis van rietsuiker. Samen met de Plastic Soup Foundation draagt Naïf bij aan de bewustwording van de effecten van plastic op de natuur. Lees meer op de website!

Goed om te weten met de zomer voor de deur”: De zonnebrandcrème van Naïf (SPF 30) is Groene Keus volgens de Consumentenbond (2022) en kreeg één van de hoogste scores op gebied van duurzaamheid en zonbescherming.

Schrijf je in op de website en ontvang meteen 15% korting bij een besteding van € 35,00

Weleda Negenmaandenbeurs

Weleda: 08.332

Weleda ontwikkelt al 100 jaar producten, waarbij de natuur centraal staat, met 100% natuurlijke ingrediënten, op een zo duurzaam mogelijke manier. Ze hebben verschillende productlijnen, waaronder een speciale lijnen voor mama en baby.

Weleda Calendula Baby-lijn

Een fijne lijn is de Weleda Calendula Baby-lijn gericht op het zachte reinigen en verzorging van je baby’s tere huidje en haren. En ook de Skin Food Body Butter is een super fijn product voor alle mama’s.

–> Bekijk hier: meer reviews over Weleda.

Pampers verschoonplek Negenmaandenbeurs 2022. Gratis luiers

Pampers: 08.326

Denk je aan luiers? Dan denk je aan Pampers. Op de Negenmaandenbeurs laten ze mama’s (to-be) kennismaken met de pampers premium protection. En ook het verschil zien met andere luiers.

test Pampers premium protect en overig merk.

Zo doen ze een test met blauw slijm dat op baby poep lijkt. Links de Pampers Premium Protect en rechts een ander merk.

Pampers Harmonie Hybrid

De Pampers Harmonie Hybrid zijn nieuw! Dit is een gedeeltelijk herbruikbaar en deels wegwerpsysteem. Hij bestaat uit een herbruikbare wasbare luier en een wegwerpbare toplaag uit plantaardige materiaal. De Pampers Hybrid biedt bescherming rondom tegen het lekken. Deze Pampers, zijn doordat je ze hergebruikt beter voor het milieu.

Pampers verschoonplek Negenmaandenbeurs 2022

In hal 8 staat Pampers met een grote stand, waar je meer informatie kunt inwinnen, je kindje kunt verschonen, kunt kolven of de Pampers kunt aanschaffen!

Handige must-have producten

Hieronder vind je een aantal must-have producten die handig van pas kunnen komen.

Dooky maxi-cosi /autostoelcover tegen regen, zon, wind en overpikkeling/

Dooky: 08.449

Het merk Dooky staat bekend om zijn handige Maxi-Cosi/autostoel cover. De Dooky cover is handig te gebruiken bij zon, wind of regen. Of op elk moment dat je kindje teveel prikkels ervaart van buitenaf. Daarnaast vind je hier zonnebrillen voor de allerkleinsten, en sinds kort ook draagzakken.

Mepal kindersservies

Mepal: 08.209

Bij Mepal vind je kinderbestek, kinderservies sets, oefenbekers en anti-lek bekers. De eerste hapjes, de eerste slok: elke eerste keer is iets heel bijzonders. Alle producten zijn oersterk, kunnen tegen een stootje en mogen in de magnetron.

Mepal oefenbekers en anti-lek bekers

Mij vielen de serviessets van Mepal x Little Dutch en Mepal x Nijntje op. Wat zijn ze leuk zeg!

Mepal x Little Dutch en Mepal serviesset kinderen

Naast fijne producten voor baby & kids, hebben ze ook tal van andere producten die in je keuken of on the go voor jou fijn zijn als moeder. Denk aan slimme voorraaddozen, lekvrije yoghurtbekers.

Mepal isoleelbekers

Of een isoleerbeker voor onderweg waarin je je kopje thee of koffie warm houdt. Alle producten worden in Nederland gemaakt en zijn vrij van BPA! En gaat een onderdeel stuk? Geen probleem, je kunt de onderdelen gewoon nabestellen.

Gezonde (baby)voeding op de Negenmaandenbeurs

Het liefst kookt elke mama zelf, maar soms ontkomt je niet aan een potje voeding of vooraf klaargemaakt. Dan is het is fijn om een merk baby- of kindervoeding te hebben, die bij jou als ouder past. Duurzaam, natuurlijk, biologisch, zonder e-nummers? Of maakt het je niet uit? De volgende merken zijn zeker het langs lopen waard.

De Kleine Keuken

De Kleine Keuken: 08.118

De Kleine Keuken richt zich op baby- en kindervoeding, zoals koekjes en lekkers voor tussendoor. Maar ook alternatieven voor broodbeleg. Met als uitgangspunt alles minder zoet en alleen ingrediënten die waardevol zijn, zoals volkoren granen, groenten en fruit. Zo wennen kinderen van jongs af aan niet aan zoet, en zullen ze er ook minder om vragen.

De Kleine Keuken tussendoortjes en baybvoeding

In de producten zitten geen palmvetten of geraffineerde suikers en daarnaast is alles biologisch. De koekjes zijn bovendien gemaakt met volkorenmeel.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang € 5,00 korting op je volgende bestelling

BEURSAANBIEDING: Fairtrade katoenen tas met 5 producten naar keuze voor € 10,00

mama deli babyvoeding

Mama Deli: 08.220

Wel het gemak van een potje of knijpzakje, zonder de onnodige toevoegingen? Bij Mama Deli vind je maaltijden of tussendoortjes vers en biologische groenten en fruitsoorten.

mama deli marielle smit

Hierbij is rekening gehouden met de leeftijdscategorieën 4+, 8+ en 12+ maanden en de bijbehorende structuur die het eten dient te hebben. Als ouders is het lastig om de juist structuur te krijgen wanneer je eten zelf bereid. Het eten van Mama Deli wordt vers en biologisch bereid. En heel eerlijk? Je zou het zelf ook zo kunnen opeten. Ik heb het uitgetest op de negenmaandenbeurs en vond de smaken heerlijk!

mama deli proeven - liefsmarielle samen met Toddecake

Ook zijn er handige maaltijdboxen te verkrijgen voor je kleintje. Of neemt een abbonnement en stel je eigen box samen om de vier weken. Komende maand zitten daar ook de Oranje boxen bij. De maaltijdboxen bevatten alles wat je nodig hebt: een handige slab, 15 favoriete Mama Deli hapjes (6 tussendoortjes, 9 maaltijden), een lieve knuffel, kortingscode van € 5,00 op je volgende aankoop en Fabulous Mama. Daarnaast doneer je € 10,00 aan de Oranje Ziekenhuizen. En help zo een (ernstig) ziek kind voor onderzoek. Of projecten die bijdragen aan betere zorg en omstandigheden voor kinderen en hun families in de kinderziekenhuizen in Nederland.

Bella’s kruidentuintje

Bella’s kruidentuintje: 08.410

Wil jij in je eigen eten of dat van je kindje geen zout, suiker en e-nummers gebruiken? Daar heeft Bella’s Kruidentuintje wat op gevonden: pure maaltijdkruiden. De kruiden komen verpakt in zakjes per maaltijd. Denk aan kruiden voor macaroni en spaghetti, nasi, bami of rundvlees en gehakt kruiden. De smaken zijn mede samengesteld door kok Eric-Jan en een traktatie voor je kindje, zonder dat hij onnodige toevoegingen binnenkrijgt.

De kruiden zijn te gebruiken vanaf 12 maanden.

BEURSAANBIEDING: 1 siliconen slabbertje + 3 kruidenmixen naar keuze voor € 24,95

Yummy gums - multivitaminen halal en vegan.

Yummy gums: 08.311

Tijdens je zwangerschap, na de zwangerschap en voor je kindje kunnen extra voedingstoffen en vitamines benodigd zijn. Yummy gums heeft vegan, halal en suikervrije gummies die je net dat beetje extra geven waar je behoefte aan hebt. Zo zijn er vitamines voor mama’s, kinderen, D3 en K2 druppels, voor ondersteuning van je haar en multivitaminen. En het fijne is, ze smaken echt yummy! Er is geen extra suiker aan toegevoegd. En de verpakkingen zijn gemaakt van gerecycled plastic (rPET). En ook de postpakketten bevatten geen onnodig vulmateriaal. Lekker duurzaam dus!

Bij elke aankoop steunt het merk Vitamin Angels, een stichting die zwangere en kinderen met een tekort aan voedingstoffen helpen. Je kunt de gums los kopen, of gaan voor een abbonnement.

Vini Mini gaan ei en pinda allergie tegen

Vini Mini: 08.422

Vini Mini ontwikkelde samen met verschillende experts handige kits die je helpen de pinda’s en eiwitten te geven. Wist je namelijk dat een allergie voor pinda of ei grotendeels voorkomen kan worden? Om die reden is het heel verstandig je baby al voor de acht maanden, in de juiste dosering kennis te laten maken met pinda en ei. Zo is er de kit Mijn eerste pinda in 3 (of 6) stappen en daarna de Mijn eerste pinda opvolgkit. Ook aan de ei kits wordt gewerkt, deze worden binnenkort gelanceerd.

Kleding

Quapi en LEVV kinderkleding

Quapi en LEVV: 08.107

Op de beurs staat Quapi (voor kinderen van 0-12) samen met LEVV Labels (voor kinderen van 0-16 jaar).

Quapi Newborn (maat 50 t/m 68) is een collectie voor meisjes, jongens en unisex met heerlijke zachte, draagbare kledingstukken voor de allerkleinsten. De gehele collectie bestaat uit 100% biologisch katoen, allemaal gemaakt in mooie trendy kleuren die je perfect met elkaar kan matchen.

LEVV Newborn is verkrijgbaar in maat 56-74 en brengt twee keer per jaar (zomer en winter) een nieuwe collectie uit in trendy kleuren en printjes. Daarnaast zijn er de LEVV Essentials: een basislijn met mooie items die nooit uit de mode raken (maat 44-74). Alle items zijn gemaakt met 100% fairtrade biologisch katoen en GOTS gecertificeerd.

Veilig slapen

Hieronder vind je aanbeveling(en) voor veilig slapen.

Fedde&Kees - Bundi slaapzakje en Nunki Slaapzakje

Fedde&Kees: 08.101

Fedde&Kees een fijne merk dat producten maakt waarmee jouw baby beter slaapt. Met de Fedde&Kees methode ligt je pasgeboren baby of kindje geborgen en veilig in bed. Geen gedoe met ingewikkelde doeken of losrakende lakentjes, maar een doordacht systeem waarmee je je kindje simpel en snel instopt. Fedde&Kees heeft voor elke fase een oplossing:

Voor de allerkleinsten heb je de Bundi slaapzakjes. Je trekt het slaapzakje aan en ritst de mouwtjes langs het lijfje van je baby, zodat hij niet kan gaan ‘fladderen’ in zijn slaap. Dit geeft een fijn en veilig gevoel, vergelijkbaar met de ‘omhelzing’ van je baarmoeder toen ze nog in je buik zaten, waardoor ze gemakkelijker in slaap vallen.

Daarnaast heb je ook het Nunki lakentje, dat ook een prettige vorm van begrenzing biedt. Het Nunki lakentje is speciaal ontwikkeld om je baby veilig en gemakkelijk strak in te stoppen. De constante diepe druk sensatie op het bovenlichaam zorgt voor begrenzing en geborgenheid. Zo maakt je kindje minder ongecontroleerde bewegingen en kan het rustig slapen. Het Nunki lakentje is bekroond met Baby Innovation Awards 2019.

BEURSACTIE: € 9,95 korting op alle kleuren en maten NUNKI

Innovatieve speelgoed & babygadets

Little Dutch

Little Dutch: 08.119, 08.224

Little Dutch creëert al meer dan 10 jaar veelzijdige houten producten die prachtig vormgegeven zijn, hierdoor goed in je interieur passen en waar je kleintjes blij van worden. Little Dutch werkt met neutrale kleuren en pastel tinten.

Leuk nieuws is dat er ook verkleuren, behang en posters verkrijgbaar zijn van Little Dutch helemaal in dezelfde stijl als het speelgoed. Ook zijn er drie nieuwe collecties: de Sailors Bay , de Flowers & Butterflies en Little Goose.

Leuk nieuwtje! Vanaf 30 mei komt Little Dutch, met Mijn eerste dierenboek, Kom je spelen? in samenwerking met Mercis Publishing. – om spelen en hoe je dat kan doen. Beide boekjes zijn vanaf eind mei verkrijgbaar via de boekhandel en website.

Finn’s Toy Box

Finn’s Toy Box: 08.112

Finn’s Toy Box is een speelgoed box in abonnement vorm, waarbij je eens per drie maanden speelgoed toegestuurd krijgt. Het speelgoed in de box is afgestemd op de leeftijd en ontwikkeling van je kindje. Hierbij staat altijd educatie, duurzaam en betekenisvolle verbinding als de basis voor je speelgoedkast.

Finn's Toy Box - de speelgoed box voor jouw kindje.

Mark van Ligteren had als speelgoedwinkel eigenaar (Planet Happy,) veel ervaring met speelgoed. Toen zijn zoontje Finn drie maanden te vroeg werd geboren, ontdekte hij hoe belangrijk het was om speelgoed aan te bieden die paste bij de leeftijd van zijn kind. Om die reden wilde hij ook andere ouders in staat stellen om speelgoedboxen te bestellen, die je kindje helpen met ontwikkelen. Je kunt de speelgoedboxen los of in abonnement vorm afnemen.

Tip: geef Finn’s Toy Box als kraamcadeau!

Naast de fijne speelgoedboxen geeft Mark ook verschillende workshops over speelgoed tijdens de Negenmaandenbeurs (08.523)

The Jiffle kinderwagen

The Jiffle: 08.324

Een leven met kinderen is een leven met meer! Meer om voor te leven, meer om van te houden, maar ook meer om te dragen. The Jiffle wagon is er voor jouw ‘meer’. The Jiffle wagon gaat mee tijdens jouw beleving en jullie avonturen. Het is een kinderwagen, meerijdplankje en bolderkar in één.

Dit merk en idee sprong er wat mij betreft uit. Qua innovatie is hier zeker over nagedacht! Daarnaast heb je een complete kinderwagen voor € 1199,-. Je hoeft hier geen extra accessoires meer bij te kopen.

Vervoer

Hieronder vind je de stands/merken die je écht moet bezoeken als je opzoek bent naar geschikt vervoer voor je kindje.

 Joolz Aer kinderwagen

Joolz: 08.435

Wist je dat Jools een merk is van eigen bodem? Het is volledig Nederlands en maakt hoogwaardige, mooie producten die bedoeld zijn om een leven lang mee te gaan. Ten opzichte van andere merken bied Joolz je een levenslange garantie. Waardoor je als ouder sneller geneigd bent om deze producten te kopen. Ook word er bij iedere aankoop een boom geplant in het geboortebos in Colombia.

De Joolz Aer kinderwagen is een fijn product. Je kunt hem namelijk met slechts één hand in klappen. Als moeder heb je altijd je hangen vol niet waar? Ook zit er ventilatiegaten in de zonnekap en wieg en heeft hij voldoende opbergmogelijkheden.

Wat Jools handig heeft verwerkt is draagriem waarmee je de kinderwagen gemakkelijk kunt dragen over je schouder.

Joolz staat voor inclusiviteit en diversiteit. Daarom schenken ze dit jaar op de negenmaandenbeurs aandacht aan de rolverdeling tussen ouders in de opvoeding. We gingen in gesprek met Ragna Heidweiller en Samuel Levie. Ragna is de auteur van In voor- en tegenspoed – maar alleen als jij de afwas doet. Zij schetste dat er veel ouders zijn die automatisch in de traditionele rolverdeling komen, terwijl die ook anders kan. Mocht je hierin geïnteresseerd zijn, lees dan vooral het boek eens! Ragna heeft namelijk onderzoek gedaan naar Nederlandse stellen en hoe hen de rolverdeling verging.

Babboe bakfiets

Babboe: 08.501D

Babboe is een van de meest bekend bakfietsenmerk op het moment. Het merk heeft vijftien jaar ervaring en helpt jo graag op weg bij het kiezen van de juiste bakfiets. Er zijn verschillende bakfietsmodellen verkrijgbaar die je op het negenmaandenbeurs parcours kunt testen. of het echt zo bevalt als je hoopte.

Heb je geen budget voor het aanschaffen van een bakfiets? Of lease je hem liever? Dat behoort tot een van de opties en kan zowe zakelijk als privé.

Babboe biedtbij pech of benodigd onderhoud service aan huis, zodat je hiervoor niet naar een dealer hoeft.

Bobike go, trailer en one eco

Bobike: 08.501A

Bobike heeft een uitgebreid assortiment als het op vervoeren van je kindje aankomt. Of het nu gaat om een fietszitje, zoals de Bobike Go, fietskarren óf een fietshelm? Ze hebben het allemaal!

De Bobike Go® is nieuw in het assortiment en blinkt uit door zijn MIK HD bevestiging (de I-Size onder het fietsvervoer). Het fietszitje klik je gemakkelijk op de bagagedrager en ook weer gemakkelijk er vanaf.

Ben je bekend met de Bobike trailer? Deze kun je gebruiken als wandelwagen en als fietskar. Hij heeft een draagkracht tot 44 kg en kan twee kinderen vervoeren. Ook is er nog plek om je boodschappen op te bergen.

Ben je opzoek naar een duurzaam alternatief? Kijk dan eens naar de Bobike One® Eco . Bij alle Bobikes is is de achterplaat gemaakt van 100% gerecycled, biologisch afbreekbaar materiaal. Bij de Bobike One eco is ook de buitenschaal van 30% gerecycled materiaal.

–> Lees ook: Fietsstoeltje | Bobike Exclusive Maxi Plus review

Dolly bakfiets

Dolly: 08.501C

Het merk Dolly is van Nederlandse bodem en produceert sinds 2012 elektrische bakfietsen . De Dolly bakfietsen zijn verkrijgbaar in 55 kleurencombinaties. Je kunt gratis een proefrit aan huis inplannen en ook het onderhoud doet Dolly aan huis. Dolly is verkozen tot beste koop uit de AD fietstest 2021.

Gazelle Makki bakfiets,

Gazelle fietsen: 08.501B

Een merk dat je wellicht al kent is Koninklijke Gazelle. Op de Negenmaandenbeurs kun je Gazelle Bloom ontdekken: een familiefiets die helemaal is afgestemd op je behoeften als ouder. Boodschappen en/of kinderen – je neemt het allemaal mee. Ook is er de Gazelle Makki bakfiets, waarmee je kids vervoeren een fluit van een centje wordt.

easywalker jimmy

EasyWalker: 08.428

Nieuw is de EasyWalker Jimmy: een lichtgewicht kinderwagen die je in een handomdraai opvouwt. Je kunt het zitje eraf halen, of hem met zitje en al opvouwen. Wil je meer informatie of even proef rijden met de kinderwagen? Ga dan vooral even langs de stand.

stokke kinderwagen

Stokke: 08.321

 Stokke® is een bekend kindermerk. Misschien ken je de Tripp Trapp®? Dit is een innovatieve kinderstoel die meegroeit met je kind. Dit jaar viert Joolz feest, want de Trip Trapp kinderstoel bestaat, alweer 50 jaar.

stokke triptrapp 50 jaar, marielle met cupcake.

Stokke biedt een hoop andere interessante producten aan:

 • Stokke® Xplory® X Signature Een kinderwagen die je helemaal naar smaak kunt aanpassen. Extra opvallend is het goudkleurige onderstel. Wist je dat de garen en stoffen zijn geverfd met SpinDye® Dit is een hoogwaardig verfproces waarbij de stofkleur langer mooi blijft.
 • Stokke® Clikk™ Deze handige kinderstoel – je zet hem in slechts enkele stappen in elkaar – is er vanaf dit jaar in 3 nieuwe kleuren: Fjord Blue, Black Natural en Midnight Black.
Jetkids™ By Stokke® Cloudsleeper
 • Jetkids™ By Stokke® Cloudsleeper™ De Cloudsleeper™ verandert in een mum van tijd in een handig matras voor op reis of als je op bezoek gaat. Als hij niet opgeblazen is, past hij zo in je tas. Samen met de BedBox™ (een koffertje dat een vliegtuigstoel verlengd waardoor je kind beter kan zitten of zelfs kan slapen) en de CrewBackPack™ (een lichtgewicht rugzak waarin je de Cloudsleeper™ bijvoorbeeld heel makkelijk kan opbergen) is dit een echte musthave voor ouders die graag vliegen/reizen met hun kinderen.
 • Stokke® Steps™ Handige peuterstoel die op bijna elk onderdeel aan te passen is aan je kind.
 • Stokke® Sleepi™ Veelzijdig eerste bedje voor je kind in ovale vorm. Dit knusse en veilige nestje kan gemakkelijk mee tot je kind circa tien jaar is, dankzij de handige uitbreidingssets die je kunt kopen. Hij is daarmee niet alleen mooi en leuk voor je kind, maar ook nog eens heel duurzaam.
 • Stokke® Flexi Bath® Vind je het lastig dat een babybad zoveel ruimte inneemt? Het Flexi Bath® van Stokke® is makkelijk op te vouwen en weg te bergen én ideaal voor op reis. Voor pasgeboren baby’s is er een extra inzet die de steun geeft die je kleintje nodig heeft.
Thule shine en Sleek mallard green

Thule: 08.215, 08.216

Dit sportieve Zweedse merk is gericht op gezinnen die houden van beweging en natuur. Ze hebben slimme, stijlvolle en milieuvriendelijk producten. Tijdens de negenmaandenbeurs worden er maar liefst drie nieuwe Thule producten gelanceerd:

Thule Courier – Dit is een fietskar die perfect is voor lange ritten met de kinderen. Ook kan je hem gebruiken om de kinderen naar school te brengen of als boodschappenkar. Heb je de fietskar niet meer nodig? Je tovert hem in no time om tot wandelwagen. Perfect dus voor gezinnen die veel in beweging of onderweg zijn.

Thule Shine – De Shine kinderwagen is ontwikkeld voor gebruik in de stad. Hij is lichtgewicht, compact en makkelijk te hanteren. Hij gaat mee van geboorte tot peuterleeftijd.

De Thule Courier en Thule Shine zijn genomineerd voor de Baby Innovation Award 2022.

Thule Sleek Mallard Green – De Sleek is bestaat al even en is gericht op het drukke stadsleven. Een fijne kinderewagen die nu ook verkrijgbaar is in prachtige groen, gecombineerd met matzwart frame.

Negenmaandenbeurs Bloggerstour 2022

Dankzij mijn mede blog collega’s Miriam en Fleur mocht ik deel uit maken van de Negenmaandenbeurs bloggerstour 2022. Deze editie van de tour was een leuke mijlpaal aangezien het de vijfde keer was dat deze bloggerstour georganiseerd werd. Door het deelnemen aan de bloggertours kon ik jou bezoektips negenmaandenbeurs 2022 geven. Zelf sloot ik voor de eerste keer aan en vond het een geslaagde dag! Zoveel mooie merken en innovaties waar we meer over te weten zijn gekomen. Waarvoor dank, Miriam en Fleur!

Groep 1

Groep 2

Ga jij dit jaar naar de Negenmaandenbeurs? Welke stands trekken jou het meest?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Sluit mij
Zoek je iets?
Zoek:
Berichtcategorieën: