Fietsstoeltje | Bobike Exclusive Maxi Plus review

Bobike Exclusive Maxi Plus review

Onze zoon is inmiddels bijna 3 jaar. Vaak wil hij graag zelf fietsen op zijn loopfiets, maar bij de wat langere afstanden is dit niet handig. Omdat hij net te groot is voor een baby kinderstoel, gingen we opzoek naar een fijne peuter fietsstoel voor onderweg. We hielden tijdens onze zoektocht rekening met veiligheid, comfort, het soort bevestiging, en ook niet onbelangrijk, de looks van het fietsstoeltje. En zo kwamen we uit bij Bobike. Ik neem jullie mee in deze Bobike Exclusive Maxi Plus review. En vertel je wat meer over de fietsstoel en waarom wij voor deze gekozen hebben. Lees je mee?

Bobike Exclusive Maxi Plus

De Bobike Exclusive Maxi Plus is een kinderzitje voor op de fiets, ontworpen en geproduceerd in Nederland. Het fietsstoeltje is bedoeld voor montage achterop de fiets. En geschikt voor kinderen met een leeftijd vanaf ongeveer 18 maanden (1,5 jaar) tot 6 jaar of tot een lichaamsgewicht van 22 kg.

De Bobike Exclusive Maxi Plus wordt geleverd inclusief EASY bagagedragerbevestiging voor montage op de bagagedrager. Let op! Je bagagedrager moet wel geschikt zijn voor een belasting van minimaal 25 kilogram of ISO 11243 goedgekeurd zijn. Daarnaast is een breedte tussen 120 en 175 mm en ronde buizen met een diameter tussen 10 en 16 mm aanbevolen voor bevestiging.

EASY is speciaal ontworpen voor zowel op e-bikes als op gewone fietsen te passen. Het EASY bagagedragerbevestiging is compatibel met de Bobike Exclusive, Tour en Bobike ONE achterzitjes. Voor fietsen zonder bagagedrager is er een montage beugel voor frame bevestiging verkrijgbaar.

Bobike Exclusive Maxi design

Design

Het design van de Bobike Exclusive Maxi Plus is erg luxe. Zo bieden de zitkussens je kleintje het ultieme comfort voor onderweg. Zowel voor het kontje als voor de rug! En de kussentjes op de riemen, zorgen ervoor dat deze niet snijden bij je kindje.

Hij is verkrijgbaar in zes stijlvolle kleurcombinaties en er zijn bijpassende windschermen en helmen beschikbaar. Wij kozen voor de Cinnamon Brown variant. Deze heeft als basiskleur beige en de kussentjes en schouderpads zijn in de kleur Kaneel oftewel in het Engels vertaald Cinnamon. Het is een warme, bruin-oranje tint die lijkt op zijn gelijknamige specerij.

Het is echt een zetel die je op je fiets monteert. Vooral de rondingen en het kleurgebruik vind ik persoonlijk erg mooi!

Bobike fietsstoel 5 puntsgordel

Vijfpuntsgordel

Er zijn verschillende soorten riempjes voor fietsstoelen. Uiteraard geld hierbij wat vind jij als ouder prettig. En wat zijn voor jou hierbij de aandachtspunten. Voor ons was het belangrijk dat ons kind in de riempjes stevig vast zit. Dus in plaats van twee riempjes, liever vier. En werkt het openen en sluiten van het riempje handig. Daarnaast moet het riempje ook voldoende ondersteuning bieden als je kind in slaap valt.

Omdat we van veel ouders hoorden dat de riemen stevig waren en de sluiting gemakkelijk werkte bij Bobike, kwamen we bij dit merk uit. Toen we zelf de sluiting probeerde kwamen we er al snel achter dat ons kleintje deze niet gemakkelijk zelf gaat open maken. En met de vier gordels kan hij gemakkelijk in slaap vallen, want daar val niet uit te vallen hoor! Daarnaast kan je de schouderbanden op drie verschillende plaatsen verstellen. 

Bobike Exclusive Maxi Plus vijfpuntsgordel dicht maken

De eerste paar keer is het even kijken hoe de gordel in elkaar moet. Naarmate je het vaker doet krijg je er handigheid in. Wij halen de gordel zelfs al niet meer helemaal los. Maar laten de twee schuif stukjes voor de armen in elkaar zitten.

Bobike Exclusive Maxi Plus voetsteuntjes

Voetsteuntjes

Bij dit fietsstoeltje zijn ook nog een aantal extra functionaliteiten aanwezig. Je wilt er natuurlijk voor zorgen dat je kleintje niet zomaar met zijn/haar voeten tussen de spaken van de fiets terecht komt. Bobike heeft hier uiteraard rekening mee gehouden door voetsteuntjes op het stoeltje te bevestigen, die om de voeten van je kleintje zitten en met een plastic riempje vastgemaakt worden. Het riempje werkt met een handige druk knop die je open en dicht kan klikken. Op die manier zijn de voeten van je kleintje veilig onderweg. Daarnaast zijn de voetsteunen gemakkelijk in hoogte verstelbaar, zodat de voetsteunen altijd goed passen.

Bobike achterzitje fietsverlichting

Fietsverlichting

Ook over veiligheid in het donker is nagedacht. Nou heeft elke fiets natuurlijk een achterlicht. Maar hoe fijn is het dat deze fietsstoel nog extra verlichting heeft om nog beter op te vallen in het verkeer.

Bobike Maxi Fietsslot

Bobike Maxi Fietsslot

Tegenwoordig hoor je steeds vaker dat fietsstoeltjes van fietsen gestolen worden. Bobike heeft hier handig op ingespeeld door een cijferslot bij het fietsstoeltje te leveren. Dit cijferslot maak je vast aan het frame van de fiets en door het frame van het stoeltje heen.

Bobike Maxi Fietsslot

Er zit een handig klepje wat je hiervoor open kunt doen, en daarna weer dicht kan klikken zodat je er niks van ziet. Op deze manier wordt het een stuk lastiger om het stoeltje te stelen. Als tip zou ik je wel willen meegeven om ergens op de handleiding de cijfercode te schrijven, want over een paar jaar weet je die natuurlijk niet meer. En dat zou zonde zijn!

bobike achterzitje monteren en mijn mening

Mijn mening

Het bobike achterzitje monteren met de Bobike bagagedrager werkt erg gemakkelijk. Het is een werkje van 5 min. met de bijgeleverde inbussleutel. En zelf als je twee linkerhanden heb, kun jij dit! Er zit namelijk ook een duidelijke uitleg bij.

Zit de Bobike bagagedrager goed vast? Dan klik je daarna eenvoudig het Bobike fietsstoeltje op het frame. Daarna is het een kwestie van het cijferslot instellen en vast maken. En je kunt op je fiets stappen en wegrijden met je Bobike achterzitje en kleintje.

Wij hebben het Bobike fietsstoeltje nu ongeveer een maand in gebruik en zijn zeer tevreden. En ook onze zoon vindt het super gezellig om achterop te zitten. Vooral wanneer we rond zijn middag slaapje zitten, vind hij het heerlijk om lekker lui te zitten en om zich heen te kijken. Is hij te moe om zelf te fietsen? Dan rijden we in de avond een rondje op de fiets, gewoon ter ontspanning. En ook om boodschappen te doen. Elke fietsrit word ik weer beloond met een vrolijke lach en een dikke zoen.

En raad alle ouders van peuters een goede fietsstoel aan. Ik ben erg te spreken over de Bobike Exclusive Maxi Plus fietsstoel, door het goede comfort, kussentjes zitten lekker voor je kleine. En de beveiliging op de voetsteunen, tegen voetjes tussen de spaken of diefstal.

Ga je met je kleintje op pad, dan is het altijd aan te raden een fietshelm te gebruiken. Hiervoor raad ik ook een Bobike helm aan. De Bobike Go helm heeft een handig verstelsysteem met een draaiknop, zodat de helm altijd optimaal past. De helm heeft een binnen- en een buitenschaal en voldoet uiteraard aan de CE-EN 1078 veiligheidsnorm. De tien ventilatieopeningen houden het hoofd van je kindje koel en het insectennet beschermt tegen rondvliegende beestjes. Met het Easy-Lock sluitsysteem maak je de helm snel op maat en de reflecterende stickers zorgen ervoor dat je kind ook bij weinig licht goed zichtbaar is.

Prijs en verkrijgbaarheid

De Bobike fietsstoel is verkrijgbaar in twee varianten, de Bobike Exclusive Maxi Plus, en de Bobike Exclusive Tour Maxi Plus. De laatste variant heeft voor extra comfort bij lange fietsritten nog een hoofdsteun.

  • Bobike Exclusive Maxi Plus – hier verkrijgbaar vanaf € 105,-
  • Bobike Exclusive Tour Maxi Plus – hier verkrijgbaar vanaf € 109,-

Optioneel:

  • Bobike Helm (Go) – hier verkrijgbaar vanaf € 23,95

Kom je er niet helemaal uit welke fietsstoel bij jou past? Of wil je graag meer informatie inwinnen? Dan kun je het beste even kijken op de website van Bobike.

Kende jij Bobike al? En heb jij voor je kleintje een fietsstoeltje aangeschaft?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Sluit mij
Zoek je iets?
Zoek:
Berichtcategorieën: