In Turkije hadden we een hoop perzik bomen staan. De perziken waren zo rijp, dat ze van de boom afvielen. Zonde van al die lekkere perziken. Elke dag verse perziken eten komt na een tijdje je neusgaten uit… maar verse perzik ice tea… Dat lust ik met het warme zomerweer wel elke dag! En zeker weten als hij zonder suiker, geur en kleurstoffen is gemaakt. Ik geef je mijn recept. Zo maak je zelf de lekkerste perzik ice tea.
Benodigdheden perzik ice tea
- 3 perziken;
- 1 zakje groene thee (smaak naar keuze);
- 1/2 mango;
- 1 Pan (minstens 750-1 liter);
- 2x koffiefilters of een hele fijne zeef;
- Afsluitbare kan.
Je neemt een pan en doet daar 500 ml water in. Breng dit aan de kook. Als het water net van de kook af is hang je het theezakje erin. Laat dit een minuut of 4-5 trekken. Je kunt ook twee theezakjes gebruiken als je theesmaak wat sterker wilt hebben in de perzik ice tea.
Ontdoe de perziken van hun schil en verwijder de pit. Snijd nu de perziken in kleine stukjes. Doe de perzik stukjes in een keukenmachine of mix ze met een staafmixer tot een fijne puree. Er mogen geen stukjes achterblijven, anders wordt de perzik ice tea niet lekker!
Schep nu de fijne perzik puree bij de thee in de pan. Roer alles goed door elkaar en laat het mengsel goed afkoelen.
Ondertussen ontdoe je de mango van haar schil en pit en snij je ook deze in kleine stukjes.
Neem een lege kan en doe hier de mango blokjes in. Bedek de opening van de kan met twee koffiefilters in elkaar of als je dit hebt een erg fijne zeef. Schenk nu het perzik thee mengsel hierdoor.
Maak de Perzik ice tea af door nog wat schijfje perzik in de kan te doen, het oog wil ook wat. Ook kun je er wat ijsklontjes aan toe voegen, maar dit is natuurlijk niet verplicht en verdunt het geheel wel.
Opzoek naar meer recepten voor zelfgemaakte drankjes?
Wat dacht je van dit recept voor 6x Fruitwater combinaties.
Mmm lijkt me heel erg lekker! Perziken zijn zo lekker zoet :)