Achter het scherm: Gekke food combinaties waar ik van hou

Ieder heeft zo zijn eigen eetgewoontes, maar sommige combinaties zijn toch wel een beetje… raar?  Laatst werd ik gewezen op mijn Gekke food combinaties. Dat eet je toch niet? Vind je dat echt zo lekker? Ik zet een aantal Gekke food combinaties voor je op een rijtje, waar je misschien niet zelf aan zou denken maar die je heel goed kunt combineren. Gekke food combinaties, waar ik van hou!

♥ Avocado met Chocolade

Een combinaties die ik niet vaak eet door de vele calorieën, maar die is echt super lekker is! Je kunt chocolade smelten en mixen met de avocado en het eten als een soort avocado-chocolade mousse. Wil je hem wat dunner hebben, voeg er dan een beetje melk en cacaopoeder aan toe. Afmaken met wat kokosrasp. Lekkerste en gezondste toetje ever! Maar als ik geen tijd heb kan ik ook best een boterham met chocopasta smeren en er avocado tussen doen. Avocado heeft een heel lekkere maar ook een zachte en subtiele smaak en is hierdoor prima te combineren met van alles en nog wat!

♥ Pannenkoek met Sucuk

Ben gek op pannenkoeken, maar pannekoeken met turkse worst? Ook wel sucuk genoemd, daar kan je me voor wakker maken! Ik vind het heerlijk! De combinaties van de zoete pannekoek met het hartige worstje? Moet je echt eens proberen!

♥ Roti met een frikandel speciaal

De meeste van jullie kennen de roti (pannenkoek) toch wel? Wij vullen hem meestal met aardappelpuree in plaats van linzen. Hierdoor is de roti wat zachter van smaak… Omdat ik als klein kind al gek was op patat en snacks probeerde ik het ooit uit… Roti met daarin een frikandel en dan nog even wat curry, mayo en uitjes. Sindsdien zijn mijn broer en ik eraan verslaafd. Een surinaams-hindoestaanse, maar toch ook nederlandse combi!

♥ Dadels met geitenkaas

Om eerlijk te zijn ben ik niet zo’n dadel fan. Heb ze nooit echt leren eten en vind ze daarom ook niet lekker. Maar als je een dadel insmeert met geitenkaas? Ja, dan wordt het een lekker tussendoortje of hartige snack. Gek eigenlijk hé? Door de toevoeging van geitenkaas krijg je een hele andere smaak sensatie.

♥ Erwtensoep met patat

Snert is heerlijk in de winter. Toen we ooit ergens op de hei na een lange boswandeling snert gingen eten, was het stokbrood op. In plaats daarvan kregen we patat. Als kind doopte ik de patat lekker in de snert en ben ik verkocht. Dus als wij erwtensoep eten, komt er altijd patat op tafel. Eén grote caloriebom, maar dat geeft niet. Als het maar lekker is!

♥ Vla met hagelslag & muisjes

Dit is er ook zo eentje. Stel je hebt vla of kwark liggen en je hebt niks voor erin… Ja, alleen kwark of vla is wel wat saai. Je kunt er dan hagelslag en muisjes instrooien om het geheel wat op te vrolijken en meer smaak te geven.

Zo zie je dus maar. Je kunt het zo gek niet bedenken of je kunt het combineren met elkaar.
Gekke food combinaties waar ik van hou, nu weet je ze!

Wat zijn Gekke food combinaties die jij lekker vindt?

6 Reacties

 1. mei 12, 2017 / 10:31 am

  Wat grappig om te lezen! Naar die chocolade mous met avocado ben ik altijd super benieuwd;-)
  Leuke blog heb je!
  Liefs, Florentine

 2. mei 12, 2017 / 10:43 am

  Wat een leuke post! Zitten echt combinaties bij waar ik nooit aan zou denken. De laatste deed ik vroeger wel heel vaak. Mijn absolute rare topfavoriet: komkommer met satésaus (pindasaus). Iedereen kijkt mij heel raar aan als ze het horen, maar als het proeven vinden het meestal ook wel lekker. Oew, nu heb ik echt zin om dat nog eens te eten! X

 3. mei 12, 2017 / 10:44 am

  Wat een leuke post! Zitten echt combinaties bij waar ik nooit aan zou denken. De laatste deed ik vroeger wel heel vaak. Mijn absolute rare topfavoriet: komkommer met satésaus (pindasaus). Iedereen kijkt mij heel raar aan als ze het horen, maar als ze het proeven vinden ze het meestal ook wel lekker. Oew, nu heb ik echt zin om dat nog eens te eten! X

  • Mariëlle
   Auteur
   mei 13, 2017 / 11:42 am

   haha herkenbaar dus! Ja ik merk dat ik gewoon van aparte dingen hou:) Can’t help it!

 4. mei 12, 2017 / 9:39 pm

  Grappig. Alleen die laatste eet ik wel eens, en de rest lijkt me ook niet echt lekker.

  • Mariëlle
   Auteur
   mei 13, 2017 / 11:42 am

   Wat zijn gekke combinaties waar jij gek op bent dan?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Sluit mij
Zoek je iets?
Zoek:
Berichtcategorieën: