Babymassage cursus volgen

babymassage cursus

De afgelopen maanden ben je als kersverse mama helemaal gericht op de zwangerschap en bevalling. En dan is je kindje eindelijk daar. Naast alle visite en de verplichte verzorgingsmomenten, kun je een ontspannen moment nemen voor jou en je kleintje. Ga samen eens naar een babymassage cursus. Ik vertel je er graag meer over.

Babymassage cursus volgen

Tijdens een babymassage cursus krijg je van een docent tips hoe je je baby kunt aanraken en masseren. Je volgt de les met andere vaders en moeders die een baby hebben die ongeveer even oud is als jouw baby. Natuurlijk kun je als moeder je baby ook thuis een babymassage geven!

Babymassage waar is het goed voor?

Baby´s vinden het heerlijk om aangeraakt te worden. Een babymassage laat je baby lekker ontspannen. En door liefdevolle massage geef je oprechte aandacht aan je kleine spruit.

Wist je dat:

wanneer je je kindje aanraakt het knuffelhormoon oxytocine aangemaakt wordt.

Babymassage heeft een positieve invloed op:

  • het immuunsysteem van je baby
  • de bloedsomloop van je baby
  • de slaap van je baby. Doordat een babymassage ontspant, slaapt je baby langer en dieper.
  • de spijsvertering van je baby. Babymassage heeft een positieve invloed op buikkrampjes of verstopping.

Naast deze gezondheidsvoordelen voor je baby, heeft babymassage ook een positieve invloed op de band die je met je kleintje ontwikkelt. Door je baby aan te raken en te masseren, communiceer je met hem zonder woorden. Vooral wanneer baby’s erg klein zijn kunnen ze voornamelijk voelen. Door de aanrakingen wordt de band tussen jullie versterkt. En dat heeft op de lange termijn ook weer voordelen: je baby voelt zich veilig en geborgen. Hierdoor Ontwikkelt het later makkelijker een positief zelfbeeld, en is er grotere kans dat je kindje een gezonde dosis zelfvertrouwen ontwikkeld.

cursus babymassage

–> Lees ook: Baby Spa Utrecht

Mijn ervaring

Na een stressvolle bevalling en veel kraamvisite was een babymassage cursus net wat wij beiden nodig hadden. Bij binnenkomst wist ik niet goed wat ik moest verwachten. Karin liet ons gelijk op ons gemak voelen. Het was lekker warm in de ruimte. En alle ouders deden een kort voorstel rondje. Als je eenmaal een goede uitleg van Karin hebt gehad ga je aan de slag. Al masserende zie je dat je kindje zichtbaar geniet. Als kersverse mama krijg je ook wat meer zelfvertrouwen. Karin is een geweldige vakvrouw en daar bovenop is ze ook nog eens super leuk mens! Ik kan elke kerserverse moeder deze cursus aanraden. En natuurlijk heb wij de afgelopen tijd de babymassage vaak toegepast.

Prijs en adres

De cursus babymassage is te boeken vanaf €83,00. Let wel, dit voor 1 cursus, maar je kunt dit meerdere keren toepassen op je kindje. Je krijgt ook nog een handige handleiding met de volgorde van masseren mee.

Meer informatie


Dreumenland
Parkzichtlaan 140
Utrecht (Leidsche Rijn)
T: 030-2657575
M: info@dreumeland.nl
W: www.dreumeland.nl


Heb jij wel eens een cursus babymassage gedaan met je baby?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Sluit mij
Zoek je iets?
Zoek:
Berichtcategorieën: