Waarom een babyshower & wat op de babyshower cadeaulijst?

babyshower cadeau lijst

Iets wat de laatste jaren helemaal in trek is gekomen, is de babyshower voor de mommy to be. In het geheim wordt er een feestje voorbereid (een babyshower). Er wordt roze of blauwe decoratie geregeld en wordt er van alles gedaan om de zwangere in het zonnetje te zetten. Daar horen natuurlijk cadeautjes bij! Vandaar de naam baby ‘Shower’, verwijzend naar een regen aan cadeautjes.

Waarom babyshower?

Met een babyshower wordt de komst van de aanstaande baby gevierd. En de aanstaande mama to be in het zonnetje gezet. Vaak krijg de mama dan cadeau’s die ze echt nodig heeft om straks het kindje te verzorgen. En wordt zij alvorens de baby komt nog even lekker in de watten gelegd. Want straks wanneer de baby er is, is er geen tijd meer voor me-time. En heeft iedereen alleen maar aandacht voor de baby.

Natuurlijk wordt het ook gebruikt om gewoon lekker een feestje te vieren. En misschien al stiekem het geslacht van de baby te raden, als men dit nog niet weet. Andere termen die worden gebruikt voor de babyshower zijn: buikborrel, welkomstfeestje, luierfuif of een kraamfeest.

Geschiedenis van de babyshower

De babyshower is de 18e eeuw in Noord-Amerika ontstaan. De naam “Baby Shower” komt af van Frans Schauer, dit is wat verbasterd naar Shower. Een Duitse immigrant die woonde in New York. Hij was een zilversmit en handelsman. Hij maakte zilveren borden en bekers. Deze bleken een goed cadeau bij de geboorte van een kind. Later liet men de borden en bekers ook graveren, zodat het een persoonlijk cadeau werd. Niet iedereen kon dit natuurlijk betalen, alleen de wat rijkere mensen konden zich zo’n duur baby cadeau veroorloven. En hiermee werd het idee geboren dat er aan aanstaande moeders cadeautjes geven zouden moeten worden voor haar baby.

weekly-snaps-66-betuls-babyshower-02

Organiseren babyshower

Een babyshower wordt één of twee maanden voor de komst van de baby georganiseerd. Vaak is het moment om met zwangerschapsverlof te gaan een goede indicatie dat de babyshower er aan komt.

Het huis of de locatie waar de babyshower wordt gehouden, wordt versierd met, roze , blauwe of gender neutral, zoals mint groene slingers en ballonnen. Vaak organiseert een zus, vriendin of moeder het feest. En vind je het teveel gedoe? Dan kun je natuurlijk altijd nog iemand inhuren die dit voor je regelt. Zo iemand noemen ze een babyplanner.

Vanuit traditie worden er alleen vrouwen uitgenodigd, maar tegenwoordig is het ook steeds vaker gemixt met mannen en vrouwen. Iedereen die komt neemt een cadeautje mee. Soms worden er handige baby cadeau’s geven, of must-have items zoals; babyverzorgingsproducten maar soms ook gewoon schattige dingen zoals speelgoed en knuffels. Of een complete baby giftbox met meerdere cadeau items erin.

Er wordt gezorgd voor lekkere hapjes en drankjes. Meestal maken alle genodigden iets. En er worden ook spelletjes gespeeld als “raad de naam”, geblinddoekt babyvoeding proeven, de babynaam raden, etc.

Een babyshower is vooral een leuk, gezellig, ontspannend samenzijn met de zwangere als middelpunt.

Wat geef je op een babyshower cadeau?

Wanneer de babyshower leuk georganiseerd is, blijft er nog één ding over: het cadeau! Wat voor babyshower cadeau geef je? Je kunt met z’n allen een wat groter gezamenlijk cadeau geven aan de mama-to-be. Zo kun je haar verassen met iets duurs wat ze graag wil hebben of niet kan betalen.

weekly-snaps-66-babyshower-betul-03

Babyshower cadeaulijst

Maar de meeste zwangere vrouwen die ik ken, maakte van tevoren een babyshower cadeau lijst met daarop alle cadeautjes die ze nog goed konden gebruiken. Super fijn, want zo hoef jij als genodigde niet uren te zoeken naar een leuk cadeau. En wat je ook zeker dat je iets koopt, dat in de smaak valt.

Zoals je ziet staan er een hoop leuke, maar ook praktische cadeau’s op deze babyshower cadeau lijsten. Gelukkig maar, want zo wordt het geven van een cadeautje op een babyshower sowieso een feestje!

Babyshower cadeaulijst online

Vind je het lastig om op papier een lijstje bij te houden? Of wil je straks een cadeaulijst delen voor je eigen babyshower? Kijk dan eens naar een babyshower cadeaulijst online die je kunt invullen. Zelf maakte ik gebruik van mijnverlanglijst.eu, maar ook gratisverlanglijstje.nl doet prima het werk. Het handige van de Babyshower cadeaulijst online bij houden, is dat je ook kunt zien welke cadeau’s al door iemand zijn gekocht. Zo weet je zeker dat je iets niet dubbel krijgt. En je kunt ook nog een volgorde aangeven in wat je het liefst wilt hebben. OMG, dat heeft toch elke mama to be nodig!

En als dan alles helemaal ten einde is, is het wel zo leuk om alle genodigden die moeite hebben gedaan voor de mama-to-be, een bedankje mee te geven. Je kunt ze kopen, maar je kunt ook babyshower bedankjes zelf maken. Wat je ook doet, een presentje is altijd leuk!

Ik hoop dat je na het lezen van bovenstaande info voldoende inspiratie hebt om aan de slag te gaan met het organiseren van de babyshower, evenals het maken van een babyshower cadeaulijstje. Of je nou de aanstaande mama-to-be bent, of de organisator, geniet er zelf ook van! Want een babyshower is toch altijd een beetje extra speciaal!

Wat geef jij tijdens een babyshower?
Of wat was jouw favoriete cadeautje?

16 Reacties

 1. mei 22, 2019 / 12:35 pm

  Wat een schattige kadotjes! Vooral de wubanub vind ik geweldig!

 2. mei 22, 2019 / 1:25 pm

  Ik geef meestal iets van het lijstje of leg geld uit met de groep. Ligt er ook maar net aan wie het is

 3. mei 22, 2019 / 2:43 pm

  Ik ben eigenlijk nog nooit naar een babyshower geweest! Maar ik denk dat ik iets zou geven voor na de bevalling voor de moeder. Bijvoorbeeld een ontspannend voetenbad.

  • Mariëlle
   Auteur
   mei 24, 2019 / 9:45 am

   Dat is zeker en goed idee Nicole. Vaak zitten er een hoop cadeau’s voor de baby bij, maar mama moet natuurlijk ook niet vergeten worden!

 4. mei 22, 2019 / 3:35 pm

  Ik ben nog nooit op een babyshower geweest. Dus heb ook nog nooit een kadootje gegeven maar wie weet komt het binnen kort nog eens :) Dan heb ik nu in elk geval voldoende ideetjes

  • Mariëlle
   Auteur
   mei 24, 2019 / 9:44 am

   bij mij is dit ook pas de laatste twee jaar helemaal in in onze vrienden/kenissen groep. Hiervoor was ik ook nog nooit naar een babyshower geweest.

 5. mei 22, 2019 / 7:43 pm

  Meestal geef ik iets van geld of cadeau kaart zodat ze zelf iets kunnen kopen wat nodig iz

  • Mariëlle
   Auteur
   mei 24, 2019 / 9:44 am

   Dat is natuurlijk altijd een goed idee Melissa! Als iedereen alleen een cadeaukaartje geeft ben je snel klaar met uitpakken op een babyshower. Is dan de lol er niet een beetje vanaf? De bedoeling is eigenlijk dat je juist dingen krijgt die je nodig hebt voor je uitzet.

 6. mei 23, 2019 / 7:14 am

  Ik ben ook nog nooit op een babyshower geweest, maar zou zeker iets uit het lijstje kopen

 7. mei 26, 2019 / 1:38 am

  Wat een leuke dingen! Dat babynestje zie ik de laatste tijd heel veel voorbij komen, lijkt me ook echt ideaal. Ik heb zelf nog nooit een babyshower meegemaakt

  • Mariëlle
   Auteur
   mei 28, 2019 / 8:13 am

   Ja, dat is het zeker. Het verkleind je box, waardoor de baby zich veilig voelt net zoals in de buik. Ach wie weet komt het snel. Voorheen hadden wij eigenlijk ook nooit babyshowers. Pas de afgelopen twee jaar worden ze bij ons gevierd.

   • mei 28, 2019 / 12:30 pm

    Aah dat wist ik helemaal niet! Ik dacht dat het ook voor de algemene veiligheid was, ik heb er helemaal geen verstand van verder haha! Maar zie het veel voorbij komen

 8. december 4, 2019 / 3:37 pm

  Bedankt voor het delen van de lijst die je zelf maakte voor je babyshower! Wij zijn op dit moment een babyshower voor een vriendin aan het organiseren en kunnen nog wel wat inspiratie gebruiken. Ga de lijst ook gelijk even doorsturen naar anderen!

  • Mariëlle
   Auteur
   december 6, 2019 / 8:07 am

   Graag gedaan Marie. Ja, het is natuurlijk ook altijd wel een beetje persoonlijk. Maar ik heb een hoop gehad aan de dingen op dit lijstje en gebruik veel nog steeds. Heel veel plezier en succes met leuke cadeautjes uitzoeken, het geven en de babyshower natuurlijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Sluit mij
Zoek je iets?
Zoek:
Berichtcategorieën: