Het beste voor je Kat: Purina PRO PLAN® Multivitamine

het beste voor je kat-Purina PRO PLAN Multivitamine-6

Of je kat nu actief is of een meer ontspannen levensstijl als schootkat heeft, volwassen katten, op elke leeftijd, kunnen baat hebben bij ondersteuning voor hun vitaliteit. En dat doe je het beste met een kat vitamine. Net als voor mensen is het voor katten erg belangrijk om genoeg vitaminen binnen te krijgen. En jij wilt toch ook het beste voor je kat? Daarom vertellen we je vandaag meer over het Purina PRO PLAN® Multivitamine Supplement. Lees je mee?

Waarom zijn vitamines voor je kat onmisbaar?

Vitamines zijn onmisbaar voor een goede gezondheid van jouw kat. Ze spelen een belangrijke rol in het behoud van een gezond immuunsysteem, de groei en ontwikkeling van je kat, en het onderhoud van gezonde huid en vacht, de botsterkte en nog veel meer. Niet alle vitamines worden door het lichaam van je kat aangemaakt of in voldoende hoeveelheden geproduceerd. Dan is het handig om een aanvullende multivitaminen voor je kat te gebruiken.

Wanneer geef je je kat vitamines?

Hoewel katten veel van hun benodigde voedingsstoffen uit een uitgebalanceerd dieet kunnen halen, zijn er situaties waarin vitaminesupplementen nuttig kunnen zijn:

 • Als aanvulling op de dagelijkse voeding.
 • Bij het herstellen van een ziekte of operatie.
 • Na toediening van medicijnen zoals wormmiddel of antibioticakuur.
 • Tijdens perioden van verhoogde stress, zoals veranderingen in de leefomgeving.
 • Bij een verminderde conditie.
 • In de ruiperiode als aanvullende ondersteuning bij vachtgezondheid.

het beste voor je kat-Purina PRO PLAN Multivitamine-7

Het Beste voor je Kat: Purina PRO PLAN® Multivitamine

Over Purina

Bij Purina helpen ze huisdieren al meer dan 85 jaar een gezond, gelukkig leven te leiden. Het merk is in 1904 opgericht door William H. Danforth en is ontstaan uit de overtuiging dat de band tussen mensen en huisdieren levens verrijkt. Door het produceren van  levens verbeterende voeding voor katten en honden van alle leeftijden en levensstijlen in verschillende prijsklasse, draagt Purina bij aan de gezondheid van jouw huisdier.

Voordelen Purina PRO PLAN® Multivitamine

Het gebruik van de multivitaminen kat van Purine PRO PLAN® heeft als voordelen:

 • Helpt de vrijgave van energie in stand te houden, helpt de algehele gezondheid ondersteunen, helpt een gezonde huid en glanzende vacht ondersteunen.
 • De multivitame kat van Purina is is ontwikkeld door dierenartsen en voedingsdeskundigen, het is wetenschappelijk ontwikkeld om de vrijgave van energie helpen in stand te houden.
 • Purina PRO PLAN® Multivitaminet is geschikt om elke dag te gebruiken.
 • Jouw kat zal genieten van dit heerlijke multivitamine poeder supplement voor over het kattenvoer, terwijl je verzekerd bent van de voedingswaarde. Lekker en makkelijk te voeren!
 • Aanvullend diervoeder voor volwassen en senior katten.
 • Verkrijgbaar als poeder.

Ingrediënten

 • Vitamine B1: 700;
 • Vitamine B2: 304;
 • Vitamine B3: 2800;
 • Vitamine B5: 850;
 • Vitamine B6: 396;
 • Vitamine B12: 4.2.

B vitamines zijn voor de stofwisseling  van je kat van essentieel belang. Vitamine B1 (thiamine) ondersteund het bewegingsapparaat en voorkomt spierkrampen. Vitamine B12 en B6 (pyridoxine) gaan groeistoornissen tegen en vitamine B2 (riboflavine) ondersteund een gezonde eetlust en gewicht van je kat. Door in vitamines uit de B-complex te voorzien, wordt de leverfunctie ondersteund en eczeem in veel gevallen voorkomen. Vitamine B6 is nodig voor zowel de stofwisseling als voor aan de aanmaak van bloed.

Let op! vooral op bij katten die veel rauwe zoetwatervis of haring krijgen al voer. In rauwe toestand zit in deze vissoorten een stof die vitamine B1 afbreekt.

Dit supplement bevat naast de nodige B vitamines ook gedroogde kippenlever en biergist voor een heerlijke smaak.

het beste voor je kat-Purina PRO PLAN Multivitamine-8

Gebruiksaanwijzing

Doe één maal per dag de multivitaminen kat van Purina PRO PLAN®, bij een van de maaltijden van jouw kat. Strooi het Multivitaminen poeder over het voer voor de beste opname. De katten multivitamine heeft het beste resultaat bij dagelijks gebruik.

het beste voor je kat-Purina PRO PLAN Multivitamine-1-2

In onderstaande tabel vind je de aanbevolen hoeveel voor het gewicht van jouw kat of poes.

Gewicht van de kat          Coverage (days)    Daily feeding amount spoons per day
   60g powder format    
   <3kg    120    1/3
   3-6kg    60    2/3
   >6kg    40    1

Onze mening

Sinds onze Nala is gesteriliseerd merken wij sterk een daling in het energie niveau. Als aanvulling op haar voeding zijn we toen de katten vitamine: Purina PRO PLAN gaan gebruiken. Na enkele dagen merkten wij al dat onze poes veel meer energie had en veel meer aan het spelen was en om aandacht vroeg.

het beste voor je kat-Purina PRO PLAN Multivitamine-9

Daarnaast merk je bij de overgang van zomer richting herfst vaak dat katten en poezen meer in de rui zijn. Om de vacht van onze Nala optimaal te houden is deze katten vitamine van Purina een fijne aanvulling. We merken sinds het gebruik van de vitamine dat ze minder last heeft van haaruitval. En ook straalt haar vacht veel meer dan voorheen. Daarnaast vind Nala het poeder erg lekker en is het binnen no-time van de brokjes of het natvoer afgelikt (afhankelijk van wat ze krijgt). Het idee dat we onze poes de beste voeding mogelijk geven, doet ons goed. We zijn gek op onze poezenvriendin en houden haar nog graag een tijd bij ons. Wij raden de Purina PRO PLAN® Multivitamine dan ook zeker aan voor jou kat of poes.

Prijs en verkrijgbaarheid

De Purina PRO PLAN® Multivitamine in poeder vorm is verkrijgbaar voor een prijs van € 24,99.

Ben jij al bekend met de kat vitaminen van Purina PRO PLAN®?  En zou jij een kat vitamine overwegen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Sluit mij
Zoek je iets?
Zoek:
Berichtcategorieën: