BK Wokarang maakt koken Wok-tastisch!

BK Wokarang

Wokken is ontzettend gezond voor je! Tijdens het wokken blijven er namelijk meer vitamines bewaard, dan wanneer je normaal kookt. Met de BK Wokarang wordt koken Wok-tastisch. Ik neem je mee en vertel wat meer over deze nieuwe pan.

BK Cookware

BK was oorspronkelijk een merknaam van metaalverwerkingsbedrijf Berk Kampen, dat in 1851 werd opgericht door Hendrik Berk uit Kampen. Hij ontwierp melkbussen, potten, pannen en kookgerei in opdracht van particulieren en bedrijven. 

Veertig jaar later slaagde hij erin zijn plaatstaal geslagen pannen en trommels van een laagje beschermend email te voorzien. Hij legde daarmee het fundament voor BK, het bedrijf dat nog steeds met groot succes de Nederlandse markt van pannen voorziet.

Het bedrijf van Hendrik groeit enorm uit, naar veel takken, familieleden en verschillende professies. Uiteindelijk krijgen zij zelfs na het 100 jarig bestaan de titel Koninklijk! Daarom zie je ook een kroontje terug in het logo.

Na meerdere bedrijfsovernames en een aantal naamswijzigingen verder, wordt het in 2010 samen met Gero omgedoopt tot ‘BK Cookware BV’. En zo heten ze nog steeds vandaag de dag.

–> Lees ook: 10x Keukenbenodigdheden voor weinig op E-bay

BK Wokarang

Wat zegt BK Cookaware zelf over de Wokarang:

Lekker wokken met de BK Wokarang. Wat mij bij het uitpakken direct opvalt aan de Wokarang en hem anders maakt dan de conventionele wok is dat hij komvormig is en een flinke opstaande rand heeft. Hierdoor kun je met één beweging van de spatel de ingrediënten omscheppen en vallen deze altijd terug in de wok. Dus geen geknoei! Je fornuis blijft schoon. Én je hoeft de pan niet op te tillen, zoals dit bij normaal wokken gebruikelijk is. Je hebt hierdoor geen energie/warmteverlies, schudden is niet nodig.

De naam is een samenstelling van Wok en Boemerang. En zo ontstond de Wokarang. De essentie van de naam is dat een boemerang altijd terug keert. Net zoals het eten in de pan. Dit komt door de handige organische en ovale, opstaande rand die er voor zorgt dat een wokbeweging het eten omhusselt, maar niet over de pan kiept.

Materiaal

Bk noemt dit “De wok voor het leven” en onverwoestbaar. Door het materiaal van de pan (carbonstaal/plaatstaal) krijgt deze, zo lees ik, na het inbranden een natuurlijke anti-aanbaklaag die steeds sterker schijnt te worden hoe vaker je de wok gebruikt. Hoe donkerder de pan, hoe beter de patina-laag wordt. Dit is een natuurlijk proces dat ervoor zorgt dat deze pan onverwoestbaar is.

Alvorens de pan te gebruiken kun je deze het beste een aantal keer met olie insmeren. Zo weet je zeker dat je producten niet blijven plakken in de pan.

Het is een stevige pan, die niet al te zwaar is. Maar toch vind ik hem ten opzichte van de andere wok die ik heb niet licht. Hij is goed te hanteren en staat stevig op zijn bodem, zonder te wankelen. Daarnaast heeft hij een gelijkmatige en zeer efficiënte warmteverdeling. Zo gaat het dichtschroeien van vis of vlees moeiteloos en razendsnel.

Na het gebruik is het een kwestie van schoonmaken met heet water en een borstel (geen sop), af te drogen en je bent klaar voor het volgende gebruik.

Warmtebronnen

Wat ik een groot pluspunt vind, is dat je de Wokarang kunt gebruiken op meerdere warmtebronnen. Of je nu kookt op gas, elektrisch, of op inductie, dat maakt niet uit.

Bereidingswijzes

Wist je dat:

Wokken hartstikke gezond is!? Doordat je de ingrediënten in een korte tijd op een hoge temperatuur gaart, blijven veel vitaminen behouden!

–> Lees ook: Zeewierpasta met garnalen

Mijn mening

Wat is er nu zo bijzonder aan deze BK Wokarang pan? Als je het mij vraagt is dit de ideale wokpan. Super simpel door de fijne vorm en de natuurlijke anti aanbaklaag. Door het gebruik van aluminum is hij erg stevig. Daarnaast ligt hij licht in de hand. De pan is PFAS vrij (Poly- en perfluoralkylstoffen), je hoeft je dus geen zorgen te maken om je gezondheid.

Zoals het hoort met een wok wordt de Wokarang snel warm en loeiheet. Dit zorgt ervoor dat je eten binnen no time gaar is. Niet alleen van buiten, maar ook van binnen. Ontzettend fijn om mee te wokken dus! Het omscheppen met een spatel en het boemerang effect werkt super goed. En behoeft verder eigenlijk geen uitleg. En ook het husselen op de normale wok manier werkt prima, mits je de pan niet te vol doet. Dat blijft bij mij toch wel een beetje een gewoonte bij wokken, omdat dat er eenmaal in zit.

Zoals je ziet heb ik onze garnalen klaar gemaakt in de wok. Ze waren binnen 2 minuten klaar. Garnalen moet je niet te lang bereiden, want daar worden ze niet lekkerder op. De massala mix die ik hiervoor zelf samenstelde en frituurde, was snel klaar en brandde ook niet aan. Toen de garnalen klaar waren, heb ik ook nog wat noodles in de pan gewokt. Zo kwamen de smaken van de garnalen heerlijk mee in de noodles. Alles stond in een handomdraai op tafel. Zonder gedoe of geknoei. En dat eet toch een stuk lekkerder, wetende dat je straks niet heel de vieze keuken hoeft op te ruimen.

Dit is zeker een pan die ik vaker uit de kast zal trekken. En ik ben benieuwd hoe hij omgaat met frituren of sudderen. Dat zal ik later nog eens uitproberen.

Prijs en verkrijgbaarheid

De BK Wokarang is verkrijgbaar is verschillende afmetingen en heeft een adviesprijs van € 74,95 op de website van BK. Of bij Bol.com.

Tip: Ze hebben nu bij BK 20% korting op alle wokpannen!

Maak jij veel eten klaar in de wok?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Sluit mij
Zoek je iets?
Zoek:
Berichtcategorieën: