BrellaVio spijkermat met spijkerkussen review

 BrellaVio spijkermat

Aan het gebruik van een spijkermat (ookwel Shakti mat of accupunctuur mat genoemd) worden allerlei positieve effecten toegeschreven. En juist om die reden was ik erg nieuwsgierig naar de werking van een spijkermat. Zo zou een spijkermat of spijkerkussen tal van voordelige effecten opleveren, zoals een betere doorbloeding, meer aanmaak van enodorfine en oxytocine (hormonen waarvan je je prettig gaat voelen), het verminderen van spierpijn, spanning en stress en het bevorderen van herstel na een workout. Ik testte een spijkermat en spijkerkussen uit en vertel je de voor- en nadelen en mijn ervaring in deze BrellaVio spijkermat met spijkerkussen review.

BrellaVio spijkermat met spijkerkussen review

Ik heb de BrellaVio spijkermat en het spijkerkussen voor je getest en bespreek in deze review met jou mijn spijkermat en spijkerkussen ervaringen. Ook bespreek ik de voor- en nadelen, zodat jij voor jezelf kunt bepalen of het een goede oplossing is voor jou.

BrellaVio spijkermat

Wat is de BrellaVio spijkermat?

De BrellaVio spijkermat is een mat van BPA vrij kunstof met 9702 ‘scherpe’ drukpunten, en een vulling van veerkrachtig foam. De BrellaVio spijkermat is gebaseerd op de acupressuur massagetechniek, beter bekend als drukpuntmassage. De spijkertjes prikken in de huid en daarmee op de energiebanen, wanneer je op de mat gaat liggen. De vele zenuwuiteinden in de huid worden daardoor geprikkeld, waardoor de doorbloeding wordt geactiveerd. Energiebanen zorgen er gewoonlijk voor dat jouw organen van voldoende energie worden voorzien.

Een veelvoorkomende oorzaak van zowel fysieke- als mentale klachten zijn blokkades op deze energiebanen. De hersenen nemen een ‘pijnprikkel’ waar als je op de BrellaVio spijkermat gaat liggen en maken 2 stofjes aan om die prikkel te bestrijden. Endorfine en Oxytocine. Dat zijn twee gelukshormonen die ervoor zorgen dat je minder pijn ervaart.

Samengevat door het gebruik van de BrellaVio spijkermat stimuleer je de bloedsomloop, worden blokkades op jouw energiebanen vrijgemaakt én maakt het lichaam gelukshormonen aan. Hierdoor kom jij tot ontspanning en reken je af met vervelende klachten zoals stress, lichamelijke pijn en een slechte slaapkwaliteit.

Voor wie is de BrellaVio spijkermat geschikt?

Het komt er dus op neer dat de BrellaVio spijkermat geschikt is voor mensen die vaak last hebben van spierpijn en op zoek zijn naar het verminderen of voorkomen van spierpijn. Mensen met nek of rugklachten. Mensen die moeite hebben met in slaap vallen. Of opzoek zijn naar ontstressen.

–> Lees ook: Tips om lekker in je vel te blijven zitten tijdens stressvolle situaties

BrellaVio spijkermat en spijkerkussen review

Doet het gebruik van een spijkermat pijn?

Een vraag die vaak gesteld wordt is: ‘Doet het gebruik van een BrellaVio spijkermat pijn?’ Wanneer je de BrellaVio spijkermat voor het eerst gaat gebruiken, zullen de drukpunten even scherp aanvoelen op je huid. Dit gevoel houdt zo’n 10 tot 20 seconden aan. Schrik hier niet van, dit gaat vanzelf over in een tintelend gevoel. En na 2 tot 4 minuten in een warm gevoel. Hierdoor voel jij je in minuten super relaxed. En dat is precies waarvoor je hem gebruikt!

BrellaVio spijkermat review

BrellaVio spijkerkussen

Het BrellaVio spijkerkussen kun je zowel met als zonder de spijkermat gebruiken. Het spijkerkussen zorgt ervoor dat je bepaalde delen van het lichaam nog beter kunt behandelen. Denk hierbij aan het gebruiken van het spijkerkussen tegen hoofd- en nekpijn, maar ook tegen vermoeide voeten. Of bijvoorbeeld je kuiten.

BrellaVio spijkerkussen acupressuur

Door het gebruik van het BrellaVio spijkerkussen stimuleer je de bloedsomloop, worden blokkades op jouw energiebanen vrijgemaakt én maakt het lichaam gelukshormonen aan. Hierdoor kom jij tot ontspanning en reken je af met vervelende klachten.

Voordelen en nadelen van de BrellaVio spijkermat & spijkerkussen

Hieronder som ik kort de voor- en nadelen van de BrellaVio spijkermat en tegelijk ook het spijkerkussen op. Zo kun je zelf bepalen of dit producten zijn die jou kunnen helpen.

Spijkermat voordelen (of spijkerkussen)

 • Vermindering van pijn (bijvoorbeeld bij rug- of nekklachten).
 • Meer ontspanning.
 • Verbetert de nachtrust.
 • Door de acupressuur worden verschillende drukpunten geactiveerd, hierdoor wordt de doorbloeding in het lichaam gestimuleerd.
 • Afvalstoffen in spieren worden beter afgevoerd, doordat de spieren warm worden dit heeft alles te maken met de verbeterde doorbloeding.
 • De hersenen maken endorfine en oxytocine aan, twee gelukshormonen die zorgen voor een relaxed gevoel en meer ontspanning.
 • Vermindering van onrust in voeten en benen.
 • Versneld herstel na workout.
 • Mooi design + verschillende kleuren.
 • Bijgeleverde topper, voor minder intense drukpunten.
 • Foam verwijderbaar middels klittenband, voor intensere drukpunten.
 • Goed materiaal, BPA vrij en duurzaam.

Spijkermat nadelen (of spijkerkussen)

Om eerlijk te zijn kon ik niet veel nadelen ontdekken, behalve:

 • Je moet wennen aan de prikkels, die de drukpunten van de spijkermat geven.
 • Je dient zelf uit te vinden welke manier van gebruiken (intensiteit, liggend, zittend) bij jou past.
 • De spijkermat of het spijkerkussen worden los geleverd, maar zijn ook als set verkrijgbaar tegen meerprijs.
 • Geen opberghoes meegeleverd.

BrellaVio spijkermat en spijkerkussen uitproberen

De BrellaVio spijkermat en spijkerkussen in gebruik – Hoe ligt het?

De hamvraag is natuurlijk als je geen spijkermat gewend bent, hoe ligt de mat nu? Ligt hij lekker? Het belangrijkste is wanneer je en spijkermat of spijkerkussen gaat gebruiken niet bang te zijn om erop te gaan liggen. En om rustig aan steeds meer van je lichaamsdeel die je blootstelt aan de mat of het kussen op de spijkertjes te leggen. En als je dan eenmaal helemaal ligt, dan valt het allemaal reuze mee. Mocht je twijfels hebben dan kun je er ook een topper bij bestellen, waardoor de prikkels minder binnen komen.

Je kunt de BrellaVio spijkermat zowel liggend als zittend gebruiken. Dus bijvoorbeeld op een stoel, of op de bank. In het laatste geval geeft dit wat mee. Wil je voor een wat heftigere sensatie gaan, dan raad ik je aan hem op de grond te leggen. En ook het spijkerkussen kun je op meerdere manieren gebruiken. Voor je nek en schouders, of voor je voeten of kuiten.

Het beste kun je de BrellaVio spijkermat en het spijkerkussen voor zo’n 15 tot 20 minuten gebruiken, want dan heb je het beste resultaat.

BrellaVio spijkermat en spijkerkussen

 Mijn mening

Tijdens het gebruik van mijn BrellaVio spijkermat kwam ik erachter dat de spijkermat een zeer goede kwaliteit heeft. En gemaakt is van materiaal dat lekker ligt en milieubewust is. Daarnaast vind ik het ontwerp erg mooi en strak. En zijn de spijkermat als het spijkerkussen in verschillende kleuren te bestellen.

Wat ik fijn vind is dat de spijkermat een meegeleverde topper heeft, waardoor je de intensiteit kunt aanpassen naar eigen behoefte. Daarnaast vind ik het fijn dat ik de spijkermat ook kan gebruiken als ik mijn favoriete serie of film aan het kijken ben op de bank. Awesome! Maar ook kun je ervoor kiezen om eens lekker te mediteren en op de mat in slaap te vallen. Zo sluiten de BrellaVio spijkermat en het spijkerkussen mooi aan bij ieders behoefte.

Vooral het spijkerkussen heeft bij mij veel verlichting gebracht. Doordat ik dagelijks uren achter de computer zit voor mijn werk, heb ik nog wel eens last van nek- en schouder spanningen. Met soms als gevolg hoofdpijn. Heel vervelend, maar ik kon er weinig aan doen dacht ik. Tot ik dus in aanraking kwam met dit BrellaVio spijkerkussen. Wat een verlichting brengt even liggen op dit kussen. En misschien klinkt het wat gek, maar nadat ik het kussen vaker gebruikt hebt begin ik de pijn prikkels de eerste paar seconden zelfs lekker te vinden!

Ook is de mat mooi geprijsd en is het dus een zeer goede keuze als je op zoek bent naar een spijkermat om acupressuur massage mee te doen.

Disclaimer: Wel goed om te weten dat je deze mat niet moet gebruiken als je zwanger bent. Het is namelijk zo dat bij gebruik het gelukshormoon oxytocine vrij kan komen en dit wee opwekkend kan zijn. Verder is het goed om voorzichtig te zijn als je huidproblemen hebt of als je last hebt van hart- en vaatziekten. Raadpleeg bij twijfel dus altijd je huisarts!

Prijs en verkrijgbaarheid

BrellaVio spijkermat – € 39,95
BrellaVio spijkerkussen – € 24,95
BrellaVio set – spijkermat + spijkerkussen – € 59,95

Optioneel: Operbergtas – € 14,95

De BrellaVio spijkermat en het spijkerkussen zijn verkrijgbaar via Brellavio.nl of via Bol.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Sluit mij
Zoek je iets?
Zoek:
Berichtcategorieën: