Catrice | Don’t fall in love, fall in coffee collectie

Catrice Don’t fall in love, fall in coffee

Vandaag is het International Coffee Day! En als je net als ik een échte koffie liefhebber bent, kan je niet zonder dat zwarte goedje in de ochtend. En laat je deze dag zeker niet zomaar voorbij gaan.

Koffie geeft je niet alleen een good mood en weet je gedurende de dag draaiende te houden. Nee, koffie biedt naast dat het je op de been houdt, ook veel beauty benefits voor je huid!

Speciaal voor alle koffie lovers komt Catrice met een nieuwe lijn make-up waar de mooiste koffiekleurige producten in zijn verwerkt. Namelijk de Catrice – Don’t fall in love, fall in coffee collectie. Kijk je met me mee?

Catrice Ultra Creamy Eyeshadow

Catrice Ultra Creamy Eyeshadow – Mauve Browntow ─ €4,59

Ik ontving de Catrice Ultra Creamy Eyeshadow in de kleur ‘Mauve Browntown. Metallic eyes zijn op dit moment erg hot.

De oogschaduw zit in een zwarte simpele verpakking. De Mauve Browntown is een koffie bruine / taupe-achtige kleur.

Hieronder zie je een swatch van de Catrice Ultra Creamy Eyeshadow. Deze heeft een superzachte, maar ook romige textuur en een metallic finish.

Catrice Ultra Creamy Eyeshadow mauve browntown swatch

Het leuke van deze oogschaduw vind ik, dat hij steeds een andere kleur lijkt te hebben. Kijk maar naar beide swatches. In de bovenste swatch zie je meer een rood tint en in de onderste swatch meer een donkerbruine tint.

Ultra Creamy Eyeshadow mauve browntown swatch

Wat ik fijn vind van deze Catrice Ultra Creamy Eyeshadow is dat deze niet zo snel vlekt. Anders heb je namelijk glitters over en onder je hele ooglid. Zonde als je een mooi look maakt.

Het pigment van de oogschaduw vind ik wat tegenvallen. Je moet op je oogleden namelijk wel 2 of 3 laagjes aanbrengen voor je hetzelfde effect bereikt als met een swatch.

Maar al met al een prima budget metallic oogschaduw met een warme tint als je het mij vraagt ;)

Catrice Kohl Kajak oogpotlood

KOHL KAJAK – CHOCWAVES ─ € 1,99

Het Catrice Kohl Kajak oogpotlood zit in een houten verpakking met een plastic dop, die probleemloos sluit. Wat handig is, is dat je van buiten al ziet welke kleur het potlood van binnen heeft.

Catrice Kohl Kajak oogpotlood chocwaves

Het ‘Chocwaves’ oogpotlood heeft een donker bruine kleur. En is goed gepigmenteerd met een matte finish.

swatch Kohl Kajak oogpotlood chocwaves

Hierboven zie je de swatch van het Catrice Kohl Kajak oogpotlood ‘Chocwaves’. De swatch is goed gepigmenteerd. En toen ik het oogpotlood swatchte, merkte ik hoe makkelijk het potlood over mijn huid gleed. Helaas was dit niet het geval toen ik dit bij mijn ooglid probeerde. Het potlood is wat lastiger aan te brengen op het ooglid. Ik vind het lastig om een mooie gladde eyeliner te maken. Misschien dat dit te maken heeft met de kleine rimpeltjes die ik al heb?

Om het zelfde gepigmenteerde resultaat op mijn ogen, als op mijn arm te krijgen, moest ik de eyeliner twee keer aanbrengen. Eigenlijk best gek, ik heb echt geen idee hoe dit precies komt.

Hieronder zie je een voor (zonder eye-liner) en na foto (met eye-liner). Wat me opvalt is dat de kleur op mijn ogen een veel donkerdere kleur lijkt, dan op mijn handswatch.

ooglid before and after Kohl Kajak oogpotlood chocwaves

De eyeliner blijft ongeveer 5-6 uur probleemloos zitten. Erna merk ik wel dat ik hem iets moet bijwerken. Het product laat zich makkelijk verwijderen en vlekt niet op het ooglid.

Tip: Als je eyeliner iets warm maakt voor het aanbrengen, brengt hij gemakkelijker aan en is het pigment beter.

Een prima budget eyeliner als je het mij vraagt, maar zelf zou ik toch voor een wat duurdere variant gaan, die iets makkelijker aanbrengt. Het is natuurlijk net waar je voorkeur en budget naar uitgaan.

Catrice Triangle artist contour stick verpakking

Catrice Triangle Artist Contour Stick –
Warm Brown ─ € 5,99

Contouren is voor veel beauty lovers een standaard onderdeel van hun make-up look. Ik merk dat ik contour producten af en aan gebruik, omdat ik periodes heb waarin ik wel en soms weer niet contour. Momenteel ga ik wel door een contour fase, dus leek het met erg leuk om de Catrice Triangle artist contour stick voor jullie uit te testen.

Wat gelijk opvalt als je naar de verpakking kijkt van deze contour stick is dat deze een driehoekige vorm heeft. Op het eerste gezicht lijkt me dit niet zo handig en ik ben eigenlijk ook meer de ronde contour-sticks gewend. Daarom ben ik extra benieuwd of deze stick fijn aanbrengt.

De stick kan je groter of kleiner maken, door aan het uiteinde te draaien.

Catrice Triangle artist contour stick close-up

De Catrice Triangle Artist Contour Stick is in twee kleurvarianten verkrijgbaar: ‘Ashy Brown’ en ‘Warm Brown’. Ik review de kleur ‘Warm Brown’. Hij is qua kleur niet te donker en ook niet te licht en het product lijkt op het eerste gezicht veelbelovend.

Hieronder zie je een swatch van de Catrice Triangle artist contour stick – Warm Brown op mijn pols.

swatch Catrice Triangle artist contour stick op pols

De textuur van deze crème is gelukkig niet te vet.  En hij voelt zacht en licht aan. De kleur past mooi bij mijn huidskleur, omdat hij niet te donker en niet te licht is. 

gezicht before met Catrice Triangle artist contour stick

De Catrice Triangle Artist Contour Stick brengt gemakkelijk aan en blend ook gemakkelijk uit. Soms heb je dat als je contour stick uitblend, het product lijkt te verdwijnen, maar dat is met deze stick zeker niet het geval.

Ik was bang dat de ‘Traingle’ vorm het lastig zou maken om dit product op mijn gezicht aan te brengen. Ik vond het niet lastig, maar merk wel dat ik even moeten oefenen met de vorm van de stick. Zelf vind ik het aanbrengen van contour gemakkelijker met bijvoorbeeld een Beauty Blender. Dit maakt het effect wat natuurlijker en subtieler.

Aan het eind van dit artikel zie je wat foto’s met het eindresultaat van de contouring.

Catrice Demi Matt Lipstick 030

DEMI MATT LIPSTICK – COFFEE, MATTMOISELLE? ─ € 3,99

De Demi Matt Lipstick van Catrice, spreekt me gelijk bij de eerste oogopslag aan. De verpakking van deze lipstick oogt erg luxueus en elegant. De is niet rond, maar hoekig. Zelf vind ik dit prettig, want daardoor heb je wat meer hou vast als je dat lipstick in je handen hebt.

demi matt 030 catrice

Aan de onderkant van de lipstick zie je de kleur staan. 030 -Demi Matte.

Catrice Demi Matt Lipstick 030 close-up

En dan de swatch! Wat is die moooi zeg! De lipstick is goed gepigmenteerd en super zacht.

Catrice Demi Matt Lipstick 030 swatch op pols

De textuur en finish van deze lipstick is romig. En ik vind de kleur ook erg mooi! De kleur dekt goed, niet geheel onbelangrijk bij een lipstick.

Catrice Demi Matt Lipstick 030 swatch op pols 2

Het is een ideaal kleurtje voor random days. Gewoon wanneer je toch een lipstick op wilt, maar deze niet zo aanwezig hoeft te zijn.

Catrice Demi Matt Lipstick 030 verpalling + lips

Op de lippen brengt deze lipstick boterzacht aan. Zelf had ik verwacht dat deze lipstick wat minder kissproof was, maar ik vind het echt meevallen. Na eten en drinken zit de lipstick er bij mij nog prima op. Natuurlijk is het geen longstay lipstick, maar ik ben er zeker niet ontevreden over. Een klein beetje bijwerken en you’re good to go!

Hoe hij er in de full look uitziet, dat zie je in de laatste foto aan het eind van deze post.

verpakking Catrice Brow Comb Pro Micro Pen

BROW COMB PRO MICRO PEN – MEDIUM BROWN ─ €3,99

Ik vertelde jullie al eerder dat ik het effect van Microblading erg mooi vond en heb dit in het verleden ook laten aanbrengen op mijn wenkbrauwen. Helaas is het nu best wel weer vervaagd en is het fijn om dit met een goed product bij te werken.

Eerder testte ik de brow pen van Maybelline, die als één van de eersten met dit product op de markt kwam. Maar ook Catrice heeft inmiddels een brow pen variant in het assortiment, namelijk de Catrice Brow Comb Pro Pen. Tijd om deze uit te gaan testen!

applicator Catrice Brow Comb Pro Micro Pen

De verpakking van de Catrice Brow Comb Pro Micro Pen is als je het mij vraagt niet erg spannend. Een zwarte huls met een bruine dop.  Aan de dop kun je zie welke kleuren je hebt aangeschaft. Ik heb ‘Medium Brown’. Op de verpakking staat met grote letters ‘Brow Comb Pro Micro Pen’.

swatch Catrice Brow Comb Pro Micro Pen

De applicator die onder de dop verstopt daarentegen wel spannend! De applicator bestaat net als de Maybelline tattoo brow uit tandjes. Die van Maybelline heeft er vier en die van Catrice drie. Ze lijken op de naalden van de mesjes van een microblading pen.

Hierboven zie je een swatch van de Catrice Brow Comb Pro Micro Pen op mijn pols. Beste strakke streepjes!

Catrice Brow Comb Pro Micro Pen before and after op wenkbrauw

Het aanbrengen zou volgens Catrice heel erg snel en gemakkelijk moeten gaan. Echter merk ik dat het bij mij toch iets meer moeite vergt dan verwacht.

Al met al maakt Catrice brow pen mijn wenkbrauwen voller. Daar ben ik ontzettend blij mee, want anders had ik weer een dure microbladingsessie moeten ondergaan, wat toch wel een beetje pijnlijk is. De formule droogt snel en is gemakkelijk en soepel aan te brengen. Ook nadat ik er een paar keer overheen heb geveegd, blijven mijn wenkies goed zitten. Super handy zeker met de wat nattere dagen in het verschiet.

Als je het volledige eindresultaat wilt zien, kijk dan even naar de overall look met alle producten hieronder.

Make-up look – Catrice Don’t fall in love, fall in coffee collectie

Hier zie je in een close-up van alle Catrice make-up producten samen gecombineerd in één make-up look.

close-up make-up look Catrice Don’t fall in love, fall in coffee collectie

Ik ben erg blij met de Don’t fall in love, fall in coffee make-up producten. Qua gebruik zijn het prima producten zeker als je naar de prijs kwaliteit verhouding kijkt.

De Ultra Creamy Eyeshadow zal ik zeker nog vaker gaan gebruiken samen met de Demi Matte lipstick. Prima voor random days, naar kantoor. Het Catrice Kohl Kajak oogpotlood vind ik ook een prima product, maar zelf hou ik van een intensere eyeliner. Bruin is niet echt mijn kleur en ik zou dan ook eerder voor een zwarte eyeliner kiezen. Dat doet niks af aan het product, maar is meer een persoonlijke smaak.

De Brow Comb Pro Micro Pen wissel ik lekker af met de Maybelline Tattoo Brow, want heel eerlijk? Deze doet niks onder voor de duurdere Maybelline variant.

Over de Triangle artist contour stick, ben ik nog niet helemaal uit. Ik moet wennen aan de driehoekige vorm, wat nog niet helemaal mijn ding is. En daarnaast gebruik ik niet altijd standaard een contourstick in mijn look. Op de dagen dat ik wel aan de gang wil gaan met contouren, is het gebruik van deze stick zeker een optie. Maar dan zal ik hem eerder aanbrengen met een kwast, gewoon omdat ik dit zelf fijner vind en hij dan mooier blend.

make-up look Catrice Don’t fall in love, fall in coffee collectie zijkant

Ik vind de make-up look erg mooi en natuurlijk geworden! En ik ga deze look zeker vaker zo combineren.

make-up look Catrice Don’t fall in love, fall in coffee collectie voorkant

Ben jij een echte koffie liefhebber? En zou jij de Catrice Don’t fall in love, fall in coffee collectie willen uitproberen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Sluit mij
Zoek je iets?
Zoek:
Berichtcategorieën: