Change of lifestyle Week 1- Intake Personal Trainer

De zomer is zowat alweer voorbij… het was een heerlijk seizoen met veel mooi weer en stralende momenten. Bewustwording maakte voor mij een groot onderdeel uit van mijn zomer! Ik heb de tijd genomen om na te denken over mijn lifestyle. Waar ik nu sta, waar ik stond en waar ik heel graag naartoe wil. Wat ik daarvoor nodig heb en hoe ik dat ga bereiken? Het is tijd voor een Change of Lifestyle!

Waarschijnlijk hebben jullie gemerkt dat ik de afgelopen 1,5 week een soort van een beetje offline was… Dat komt omdat het grote avontuur is begonnen! Mijn traject met een personal coach is afgelopen week van start gegaan. Ik dacht dat ik na al dat diëten en jaren lang boksen wel het één en ander over eten en sporten te weten zo onderhand, maar daar kom ik nu graag op terug.

Personal Trainer Waarom?

Mijn Personal Trainer heet Thomas Goedhart. Ik ben met hem in aanraking gekomen via mijn broer die inmiddels al heel wat jaren zijn mooie lijntje behoud mede dankzij de tips van Thomas.

Om structureel iets te veranderen in mijn lifestyle had ik behoefte aan een persoonlijke aanpak voor mijn eetgewoonten en trainen. Op advies van mijn broer heb ik contact opgenomen met Thomas.

Wat doet Thomas Goedhart? En waarom?

Vanuit de kennis dat krachttraining je niet alleen fysiek maar ook mentaal sterker maakt, is. Thomas begonnen als een kwalitatieve personal trainer die je niet opzadelt met tijdelijke hypes maar met blijvende resultaten.

Thomas geeft Exclusieve personal training in een kleinschalige privé personal trainer studio in de Bilt. Ook geeft hij uitgebreide Voedingsbegeleiding afgestemd op jouw lichaam. En die kan ik wel gebruiken! Wil je meer weten over Thomas? Kijk dan op zijn Facebookpagina. of op zijn linkedin.

thomas-goedhart

Intake

Dinsdag 18 augustus nam ik telefonisch contact op met Thomas. We hadden een leuk gesprek en thomas wilde gelijk tot actie over gaan. Ik kon dezelfde dag nog bij hem langs komen voor een intake.

Van tevoren moest ik een formulier invullen zodat we konden start vanaf de basis. Er stond vragen in Zoals: Hoe ziet je huidige eet pratroon eruit? Wat is je gewicht & lengte? Rook je? Enz…. Dus zo gevraagd, zo gedaan. Ik heb het formulier ingevuld en naar hem gemaild.

Mijn beweegredenen & doelstellingen

Thomas vroeg me wat mijn beweegredenen waren om bij hem op consult te komen. Wat wilde ik nou eigenlijk precies bereiken? Dit is denk ik wel een tip voor iedereen die gaat diëten of wil afvallen. Waarom wil je het zo graag? En wil je het graag genoeg? Ik hoefde daar geen twee keer over na te denken!

Ik kwam met de volgende doelstellingen:

  • Gezonder voelen;
  • Gezonder eten;
  • Niet diëten, maar een change of lifestyle bereiken;
  • Verliezen van vet;
  • Opbouwen van spier.

Kilo’s vs. Vetpercentage & BMR

Thomas heeft me ontzettend veel uitgelegd over eten. Tevens gaf hij me mee dat velen net als ik, graag vet willen verliezen in de vorm van Kilo’s. Iedereen is zwaar gefocust op die weegschaal en op het moment dat die geen grammetje minder aangeeft zijn we gedemotiveerd. Onzin aldus thomas! Het gaat om je vet percentage/omvang. Hoe meer spier je hebt, hoe meer je weer verbrand in ruststand. Dit wil niet zeggen dat je gelijk een bodybuilder moet worden, maar meer spier is dus niet perse verkeerd. Ik zal hier meer over uitleggen in week2: Calorie- & Energiebehoefte.

huidplooi_tang

Vet- / Huidplooitmeting

Om te constateren wat mijn vetpercentage op dit moment is, maakt thomas gebruikt van de huidplooimeting. Het is belangrijk om te weten dat het meten van vet nooit helemaal precies kan. Dit komt omdat veel mensen ook vet op hun organen hebben. Veelal komt dit bij mannen voor. Lucky me dat ik een vrouw ben!

De manier van vet meten is eigenlijk niet zo heel erg belangrijk, als je maar een vaste waarde (ijkpunt) hebt om te meten of je afgevallen of aangekomen bent.

Thomas ging me te lijf met een tang! En hoppa daar zat ie in mijn zij, bovenarm, rug en bovenbeen. Gelukkig hoefde dit alleen maar aan de rechterkant. Pffieuw! Ik ben niet echt kleinzerig aangelegd, maar het voelde niet prettig. Bah! Thomas voegde er met een lach aan toe, fijn hé? dat gaan we vanaf nu elke maand doen!

Mijn vet percentage

Aan de hand van alle resultaten uit de plooi meting maakte Thomas een berekening.

Mijn vetpercentage is op 20-08-2015:
24.13 %.

Wat is een ideaal vetpercentage?

Natuurlijk heeft iedereen een ander doel, maar om even een beeld te scheten van het ideale vetpercentage per leeftijdscategorie zie hieronder de tabel.

Leeftijd  &  Vetpercentage

15-19:         <15,3
20-24:        <18,2
25-29:        <18,9
30-34:        <19,7
35-39:        <21,0
40-44:        <22,6
45-49:        <24,3
50-59:        <26,6
60+:            <27,4

Voor mij zou dit dus een vetpercentage van 18,9 of minder zijn. Jeetje, nog een lange weg te gaan dus! Des te meer reden om gemotiveerd te blijven!

Hoe nu verder?

Normaal gesproken geeft thomas ook personal training (crossfit). Maar omdat ik al een abonnement bij de sportschool heb, doe ik hier voorlopig nog niet aan mee. Ik ga het eerst is even met aangepaste voeding proberen en er lekker bij blijven trainen 3x in de week.

De intake zit erop. Ik ben weer het e.a. wijzer geworden over voeding, maar ook over bewegen. Ben je nieuwsgierig hoe het traject er verder uitziet? Hou dan mijn blog in de gaten.

–> Lees ook: Change of lifestyle week 2: Calorie- & Energiebehoefte
–> Lees ook: Change of lifestyle week 3: De basis van voeding

Zouden jullie een personal trainer in de arm nemen?
Zo ja, waarom wel of juist niet?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Sluit mij
Zoek je iets?
Zoek:
Berichtcategorieën: