CHI stijltang G3 – Blush Ceramic & Titanium Limited Edition

CHI stijltang G3 - Blush Ceramic & Titanium Limited Edition

Of dat ik nou lang of kort haar heb, ik moet er eens in de twee, drie dagen er wel een krul- of stijltang doorheen halen. En dan is het fijn als je een goede stijltang hebt. Ik kocht een paar maanden geleden de CHI stijltang G3 (3de generatie) testte hem uit en vertel je er alles over in dit artikel.

Voor veel mensen is stijlen van haar een dagelijkse bezigheid. En toch zijn er ook dames die vanwege het beschadigde haar het stijlen met een stijltang links laten liggen. Zonde, want tegenwoordig zijn stijltangen dusdanig geavanceerd dat ze uiterst gemakkelijk werken en nauwelijks nog schade toebrengen aan je haar.

CHI stijltang G3 review

Al jarenlang wilde ik graag een Chi stijltang kopen, echter kwam het er steeds niet van. Ik had al een stijltang die het steeds maar niet begaf. Maar ook niet ontzettend fijn was in gebruik. Een paar weken geleden ging mijn oude stijltang toch eindelijke kapot.

Als je vaak je haar stijlt, zorg er dan voor dat je een goede stijltang in bezit hebt. Het is niet alleen beter voor je haar (de platen van duurdere stijltangen zijn vaak beter), het is ook een stuk sneller! Ik gebruik de Chi stijltang G3.

Belofte van CHI: 

‘De CHI Stijltang G2 Limited Edition Sugar Rush Hairstyling Iron is de allernieuwste CHI stijltang en bestaat uit een vernieuwende technologie. De platen van de stijltang zijn keramisch en voorzien van titanium, waardoor de stijltang voor ieder type haar geschikt is. De vernieuwende technologie heeft vaste standen waardoor de temperatuur gemakkelijk in te stellen is’, aldus de John Beerens webshop.

Keramische platen

Wat zo fijn is aan de Chi stijltang is dat de platen keramisch zijn en titanium bevatten. De stijltang glijdt hierdoor snel en soepel door mijn haren heen. Na het stijlen voelt mijn haar meteen heel zacht aan en glanst het heel mooi. Je merkt echt het verschil ten opzichte van goedkopere stijltangen. Je haar gaat vaak stroef door de platen heen en het duurt daardoor ook langer om je haren te stijlen.

TIP: Gebruik áltijd een Heat Protector voor je haar, voordat je je haar gaat stijlen met een stijltang, föhn of krultang. Zonder bescherming gaat je haar veel sneller dood. En dat is zonde! 

Zelf maak ik gebruik van de Olaplex no 7 bonding oil, om mijn haar te beschermen tegen hitte.

Werking

De tang gaat gemakkelijk aan met de aan knop. Je ziet hem hieronder op de foto. De stijlang geeft een piepje en binnen 40 seconden is de stijltang op de gewenste hitte. Dit lees je op het elektronische led display. De display heeft drie verschillenden kleuren, deze worden gebruikt voor elk type haar.

  • 180 graden – blauw display – dun haar
  • 200 graden – groen display – normaal & golvend haar
  • 220 graden – rood display – dik & grof haar

Ik moet zeggen dat de snelheid van het opwarmen me ook echt bevalt. Vroeger moest ik in mijn beauty routine rekening houden met het aanzetten van de stijltang. Naast, dat je er elke keer aan moet denken, vind ik het ook gevaarlijk om een opwarmende stijltang ergens neer te leggen. Een ongeluk zit in een klein hoekje. Zodoende dat ik dit echt een uitkomst vind.

Negatieve ionen

De CHI stijltang produceert negatieve ionen. Deze zorgen ervoor de haarschubben worden gesloten. Hierdoor verdwijnt pluizig haar en wordt statisch haar tegen gegaan. Super handig vooral wanneer je veel last hebt van pluis of wanneer het koud buiten is.

Nu ik deze stijltang al een paar maanden gebruik, kan ik ook echt merken dat deze mijn haar niet uitdroogt of beschadigt. Mijn haren voelen na het stijlen zacht aan en ook de puntjes blijven erg mooi en in goede conditie.

Krullen of waves – multitasker

Met deze stijltang kan ik ook gemakkelijk krullen en waves maken, een ware multitasker. De komt omdat de stijlplaten zijn afgerond en bewegen. Daarnaast zijn ze niet te breed: 2,5 cm. Ze zijn daardoor dus perfect om mooi krullen in je haar te maken. Overigens ben ik ook erg blij met het meedraaiende en extra lange snoer. Hierdoor kun je voor elke spiegel gemakkelijk je haren te doen, zonder in de knoei te komen met dat korte snoertje. Vooral op vakantie heb ik daar nog wel eens last van!

–> Lees ook: kapsel inspiratie – feestelijk haar met gouden accessoires

Mijn mening

De Chi stijltang wordt al jaren “de Rolls Royce onder de stijltangen’ genoemd en nu snap ik waarom. Deze Chi G3 stijltang geeft supersnel een mooi en glanzend resultaat. Je haar glijdt echt zonder enige moeite door je haren heen. Waardoor je ook nog eens minder tijd kwijt bent aan het haren stijlen. En je minder vaak over eenzelfde pluk heen hoeft te gaan. En dat laatste komt dan ook weer de kwaliteit van je haren ten goede.

Het leuke aan een goede stijltang is dat je er lekker mee kan multitasken. Je kunt er eenvoudig krullen of grove slag mee maken! Gewoon de stijltang op je haar zetten bij de haaraanzet, vervolgens van je af draaien totdat er een lok rondom de stijltang zit en hem dan langzaam naar het uiteinde van de pluk halen. Tadaa! Je hebt mooie krullen.

Aan de andere kant vind ik super stijl haar ook écht wat hebben. Het geeft mijn gezicht gelijk een hele andere look. Chique en zakelijk vind ik. Binnen nog geen tien minuutjes ben ik klaar. En mijn haar voelt zijdezacht en gezond aan. I love it!

Prijs & Verkrijgbaarheid

De CHI stijltang G3 is te koop bij Johnbeerens.com, een webwinkel met een enorm assortiment als het op haarproducten aankomt.

Tip: hij is op dit moment in de aanbieding voor €119,00 in plaats van €199,00.  

Ben jij bekend met de CHI stijltang? En zo ja, wat vind je ervan?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Sluit mij
Zoek je iets?
Zoek:
Berichtcategorieën: