Chocolade mousse met ijscups en karamel dessert

Chocolade mousse met ijscups en karamel dessert

Ik ben gek op lekkere en makkelijke toetjes. Naast dat ze lekker zijn, mogen ze ook wel eens anders zijn dan anders. Dit recept is echt een eigen probeersel. Het feit dat je een chocolade mousse maakt van avocado vond ik toch wel een beetje een raar idee. Maar dat was nergens voor nodig, want toen ik de eerste hap van dit lekkere Chocolade mousse met ijscups en karamel dessert nam voelde ik me intens gelukkig! Als je het recept maakt, zeg dan niks over de avocado, wedden dat ze het echt niet door zullen hebben?

Als je je afvraag wat ijscups zijn, dan is dat misschien wel terecht. Ijscups zijn een andere benaming voor cups van chocolade die als 60 jaar  volgens authentiek familierecept geproduceerd worden. Ik heb deze expres in dit toetje verwerkt, omdat deze mij heel erg doen denken aan mijn oom die er inmiddels niet meer is. Elke woensdag middag zat hij klaar met een pakje ijscups, nou je snapt wel dat ik als klein kind geen nee kon zeggen tegen deze lekkere chocolaatjes!

Hoe je dit heerlijke Chocolade mousse met ijscups en karamel dessert recept maakt? Dat lees je hier onder.

Ingrediënten (2 toetjes)

 • 1 rijpe banaan;
 • 1 avocado;
 • 4 eetlepels rauw cacao poeder;
 • 1 eetlepel plantaardige melk (amandelmelk, sojamelk);
 • 1/2 theelepel kaneel;
 • Havermout;
 • Karamel;
 • 2 grote medjoul dadels, zonder pit
 • 8 ijscups;

Bereiding Chocolade mousse met ijscups en karamel dessert

 1. Laat de havermout een nachtje weken in wat water.
 2. Doe de banaan, de avocado, cacao poeder, melk, kaneel en dadels samen in een foodprocessor. Laat dit goed draaien tot het een egaal mengsel is geworden. Proef en voeg naar smaak meer zoetigheid toe (dadels of honing).
 3. Neem de havermout deel het glas op in laagjes. Een laagje Chocolade mousse en hierna een laagje havermout. Doet dit net zolang tot alles op is en laat het mengsel opstijven in de koelkast. Als je niet houdt van havermout, kun je deze natuurlijk ook weglaten en alleen gaan voor de chocolade mousse ;)
 4. Garneer met wat ijscups die je door de helft of in kwarten hebt gesneden.
 5. Om het extra feestelijk te maken kun je wat karamel smelten en over de chocolade mousse en ijscups heen gieten. Zet weer een halfuur in de koelkast.
 6. Het geheel is nu klaar om geserveerd te worden.

Chocolade mousse met havermout, ijscups en karamel recept

Ga jij dit lekkere Chocolade mousse
met ijscups en karamel dessert recept maken?

Ben je opzoek naar een gezond toetje zonder suikers?
Probeer dan eens dit: ‘gezonde toetje met kiwi en chiazaad

11 Reacties

 1. november 7, 2017 / 8:49 am

  Ik ben ook dol op lekkere toetjes, iedereen hier in huis eigenlijk. Dit zou ik wel een willen proberen te maken.

 2. november 7, 2017 / 9:00 am

  Het is inderdaad geen voor de hand liggende combinatie avocado in een dessert. Ik vind het een bijzonder recept.

 3. november 7, 2017 / 9:17 am

  Ooooohhhh nooooo I see, I need, I want!!! CRAVINGS hahaha

 4. november 7, 2017 / 9:46 am

  Ohhh dit ziet er zo lekker uit! Caloriebomb haha.

 5. november 7, 2017 / 1:01 pm

  Ohhh dat ziet er heelijk uit! Ik ga het onthouden voor kerst, en zo te zien is het een vegan recept <3 perfect voor mij :)

 6. november 7, 2017 / 1:21 pm

  Lijkt me wel lekker met die havermout erin! Ik ben ook zo blij dat de icecups weer terug in de winkel liggen, zo lekker!

  • Mariëlle
   Auteur
   november 7, 2017 / 1:29 pm

   haha me 2! Daarom dacht ik, ga er lekker wat mee maken…

 7. november 7, 2017 / 9:54 pm

  Het lijkt mij lekker. Ik ben geen toetje eter maar soms wil ik wel zelf maken. Misschien deze recept ga ik proberen

 8. november 7, 2017 / 9:58 pm

  Ziet er VET lekker uit! Goed ideetje voor de kerstdagen, ga ‘m zeker meenemen in m’n brainstormsessie haha…

  • Mariëlle
   Auteur
   november 8, 2017 / 8:14 am

   ja dan moeten we natuurlijk weer allemaal lekkere recepten hebben :D

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Sluit mij
Zoek je iets?
Zoek:
Berichtcategorieën: