Gezond toetje met kiwi en chiazaad

Gezond toetje met kiwi en chiazaadAls je er naar kijkt, ziet het er al uit als een feestje! Laat staan als je het mag opeten! Ik vind het heerlijk om dit toetje als ontbijt te eten, want voor de calorieën hoef je het niet te laten. Het vult lekker en is ook nog eens super gezond! Maar ook als toetje maak je hiermee een hoop mensen blij. Ik geef je het recepten voor Gezond toetje met kiwi en chiazaad.

Benodigdheden Gezond toetje met kiwi en chiazaad

Voor 4 personen

  • 50 gram chiazaad.
  • 400 ml volvette kokosmelk.
  • Honing naar smaak.
  • Snufje zout.
  • kiwi geschild en in stukjes.
  • 2 theelepels gemalen kokos.
  • Topping naar keuze.

Bereiding

Meng het chiazaad met de kokosmelk en zout en de honing naar smaak. Laat 10 minuten staan en roer dan nog een keer goed door. Proef het mengsel en voeg zo nodig wat smaakmakers toe (zout, honing etc).

Giet het chiazaad mengsel over in 4 afsluitbare eenpersoons potjes. Weckpotjes zijn hiervoor super geschikt, maar je kunt natuurlijk ook 4 kleine glaasjes gebruiken en deze afdekken met folie. Dit werkt ook prima! Zet de potjes met het chiazaad mengsel minstens 2 uur koel weg tot gebruik. De chiazaden moeten namelijk wellen en nemen de kokosmelk op. Het chiazaad mengsel zet uit en verdubbeld zich.

Na 2 uur in de koelkast is het chiazaad mengsel genoeg geweld en klaar voor gebruik! Maak een kiwi schoon en duw deze aan de zijkanten van de glaasjes. Dit ziet er al feestelijk uit. Gebruik een topping naar keuze. Ik gebruik kokosrasp, maar je kunt natuurlijk ook een ander soort fruit, chocoladesnippers of nootjes gebruiken. Versier jouw gezonde toetje zoals jij wilt. Het is tenslotte jouw feestje!

LET OP! Chiazaad heeft een bloeddruk verlagende werking. Eén toetje per dag is dus al de dagelijks aanbevolen hoeveelheid. Eet hier dus ook niet meer van!

Is dit Gezond toetje met kiwi en chiazaad iets voor jou?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Sluit mij
Zoek je iets?
Zoek:
Berichtcategorieën: