Dierendag mijn huisdier snoepie

Dierendag - Snoepie mijn huisdie

Vandaag is het dierendag, tijd om mijn maatje even in het zonnetje te zetten. Elke dag zit ze trouw op me te wachten. En vrolijk dat ze elke dag is. Ze maakt mijn dag goed, al ben ik chagrijnig. Ik heb het over mijn huisdier snoepie, een groene-gele grasparkiet.

Jaren lang had ik geen huisdieren… niet omdat ik het niet wou, maar meer omdat ik verdriet had van het wegdoen van mijn papegaai Guzzi. Het moest wel want het ging niet meer, maar leuk was anders. Guzzi wilde graag paren en wij konden haar dat niet geven. Toen we haar naar het park in veldhuizen hadden gebracht, hoorde we een paar weken later dat ze was gestikt in een pitje. Tot op de dag van vandaag geloof ik er niks van, maar ik ben er wel mooi kwijt!

1,5 jaar geleden kreeg ik een dwerghamster mattie van ab zijn oom. Ik was wel blij met mattie, maar er echt veel mee doen kon ik niet.

Dierendag - Snoepie mijn huisdie

Snoepie kwam eigenlijk per ongeluk in mijn leven. Op de dag dat we mijn oom hadden begraven na een lang ziekbed, ging ik met mijn moeder naar de dierenwinkel. Yes, we gingen een parkietje kijken. Eigenlijk dacht ik dat het parkietje voor mijn moeder zou zijn, maar eenmaal gekocht bleek hij toch voor mij. Vanaf dat moment was Snoepie onderdeel van ons gezin.

Eigenlijk dacht ik dat Snoepie een jongetje was. Maar van de week werd zijn snaveltje ineens bruin net als bij alle vrouwen parkietjes. Na wat onderzoek kwam ik erachter dat Snoepie in plaats van een hij toch een zij was. Haha ik kon er smakelijk om lachen, want mij maakt het echt niks uit wat voor geslacht mijn vogeltje heeft. En gelukkig had ik Snoepie een naam gegeven die voor beide seksen kan.

Dierendag - Snoepie mijn huisdie

Snoepie vanaf het begin erg bang voor handen en nog steeds bij teveel snelle bewegingen wordt Snoepie echt niet blij. Maar met veel liefde en aandacht groeien we steeds een beetje dichter naar elkaar toe. Als ik me een dagje niet lekker voel en op bed wil liggen… Dan neem ik Snoepie gewoon mee naar mijn slaapkamer. Ze zingt graag voor me en is bijna altijd in een goed humeur.

Ze is gek op appel, witlof en komkommer. Maar van alle dingen die goed voor er zijn moet ze niet zoveel hebben. Wortel bijvoorbeeld dat hoeft ze echt niet en gooit ze zo snel mogelijk uit haar bakje. Voor gierst doet ze alles en als ze een spiegel ziet… owjee dan zit ze erop.

Dierendag - Snoepie mijn huisdie

Rotzooi maken en slopen? Dat kan ze als de beste! Soms is het wat lastig, want overal liggen er pitjes en je kan bijna elke dag wel stofzuigen en nog maar niet te spreken over al er poepies. Wat dat betreft had ik er beter Poepie in plaats van Snoepie kunnen noemen. Daarentegen krijg ik er zoveel liefde voor terug. Daarom vond ik het vandaag een mooie dag om Snoepie eens in het zonnetje te zetten en extra te verwennen.

Wat voor huisdier heb jij?
En geef jij je huisdier ook wat extra’s op dierendag?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Sluit mij
Zoek je iets?
Zoek:
Berichtcategorieën: