DIY Kerstversiering| Ho Ho Ho slinger van letterkoekjes

DIY-Kerstversiering-Ho-Ho-Ho-slinger-van-letterkoekjes-1

Zelf kerstdecoratie maken is niet alleen ontzettend leuk om te doen, het levert ook nog eens unieke kerstversiering op. Wil je graag zelf DIY Kerstversiering maken dan ben je bij dit artikel hieronder aan het juiste adres! Ik geef je namelijk het recept om een Ho Ho Ho slinger van letterkoekjes te maken.

Ho Ho Ho slinger van letterkoekjes

Als het bijna kerst is, of als je op eerste of tweede kerstdag niks te doen hebt, is het leuk om zelf aan de slag te gaan en DIY kerstversiering te maken.

Met het onderstaande recept maakt je je eigen Ho Ho Ho slinger van letterkoekjes. Uit het recept haal je 25 letterkoekjes waarmee je zelf een letterslinger mee kunt maken. Ik ging voor de teskt Ho Ho Ho, maar natuurlijk kun je er ook andere letters en zinnen mee vormen. Denk bijvoorbeeld aan Merry Christmas of Oh Denneboom.

Wat voor ingrediënten heb je nodig?

  • 63 gram tarwebloem + wat extra om je werkblad te bestuiven
  • 45 gram ongezouten roomboter
  • 30 gram witte basterdsuiker

Welke keukenspullen heb je nodig?

  • keukenmachine
  • vershoudfolie
  • deegroller
  • letterstekers
  • bakpapier
  • rood-wit bakkerslint of een ander soort lint

Bereiding

Nee de mengkom van de keukenmachine en doe hier de boter, suiker en bloem allemaal tegelijk in. Vermeng de ingrediënten net zolang tot je deegkruimels hebt. Kneed de kruimels in de mengkom kort, maar zo dat ze samen een grote deegbal vormen. Vervolgens verpak je de deegbal in vershoudfolie en laat je het deeg 60 minuten in de koelkast rusten.

Nu verwarm de oven voor op 175 °C. Bestuif het werkblad met bloem en rol het deeg met de deegroller uit. Zorg dat het deel ongeveer 3-4 cm dik is. Als het deeg te dik is worden de letterkoekjes namelijk niet goed gaar. Is het deeg te dun? Dan kan je de koekjes straks niet goed vastmaken.

Steek nu met de uitsteekvormpjes letters uit het deeg. Het is handiger om van tevoren na te denken welke tekst je moet hebben en de uitsteekvormpjes al vast bij elkaar te zoeken. Als je dit moet doen als het deeg al klaar is scheelt dit je veel tijd en het deeg rijst dan door.

Heb je nog deeg over? Kneed dan het overgebleven deeg tot een bal, doe deze weer in folie en leg terug in de koelkast. Dan kan je later nog wat meer koekjes bakken.

Hou bij het neerleggen van de uitgestoken letterskoekjes op de bakplaat er rekening mee dat de koekjes nog wat gaan uitzetten. Daarom kun je beter een paar centimeter tussen de koekjes laten. Bak de koekjes nu in ongeveer 8 minuten gaar in de oven. Laat ze afkoelen of een roost en doe dit nogmaals met de rest van het deeg tot je ongeveer 25 koekjes hebt.

Als de koekjes goed zijn afgekoeld, kun je met een sateprikker voorzichtig een gaatje maken in de koekjes.

Hierna leg je de letterkoekjes op de gewenste volgorde waarin je ze wilt gaan rijgen. Je neemt het bakkerslint en rijgt de letterkoekjes aan het lint.

DIY-Kerstversiering-Ho-Ho-Ho-slinger-van-letterkoekjes-1

Als ik alle letters geregen heb, maak ik aan beide uiteinde een knoopje. Mocht de Ho Ho Ho slinger van letterkoekjes dan vallen wanneer ik deze als DIY kerstdecoratie gebruik, dan hoef ik ze niet meer allemaal opnieuw aan te rijgen. Natuurlijk is de vraag of ze dan niet kapot zijn, maar goed je moet het als het even kan jezelf gemakkelijk maken!

Zelf DIY Kerstversiering maken

Zoals je ziet is het zelf maken van DIY kerstversiering helemaal niet zo moeilijk en je hoeft er ook niet lang over te doen.

Ik vind mijn Ho Ho Ho slinger van letterkoekjes ontzettend leuk geworden. Mocht je deze letterslinger als DIY kerstversiering gaan gebruiken, dan kan ik niet beloven dat hij door de visite gespaard blijft, want de koekjes zijn wel erg lekker! Geeft helemaal niks, want als je de letters te lang laat hangen worden ze oud. Je kunt ze dus beter lekker opsnaaien ;)

Deze recepten vind je vast ook lekker: Kerstboom koekjes, Simpele appelflappen, Appel Amandel Koekjes, 10x feestelijke toetjes voor het kerstdiner

Variatietip:

Vind je de letters te klein en te simpel? Dan kun je ook eerst met een vierkante of langwerpige steker deeg uitsnijden en dan hieruit weer een lettersteken. Zo heb je twee maal een letterslinger, omdat je de letter en het vierkantje waar de letter is uitgestoken over houdt. Zo gaat het versieren met zelfgemaakte kerstdecoratie ineens een stuk sneller!

Ga jij deze Ho Ho Ho slinger van letterkoekjes maken als eigen DIY Kerstversiering?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Sluit mij
Zoek je iets?
Zoek:
Berichtcategorieën: