feestelijke toetjes voor het kerstdiner

Op kerstavond maak je de avond helemaal af met een feestelijke toetje voor het kerstdiner. Een kerstdiner samenstellen kan best lastig zijn. Denk daarom van tevoren goed na wat je voor het toetje serveert. Hebben gasten al een zware maaltijd op of zelfs een gangen diner? Dan kun je beter gaan voor een wat licht dessert met fruit. Wil je toch gaan voor iets zwaarders met chocolade, of misschien allebei? Zijn er bepaalde diëten waar je rekening mee moet houden? Ik hoop van niet. Kerst is geen tijd om aan dieet te doen, maar in sommige gevallen kan het niet anders… De belangrijkste vraag die je jezelf moet stellen is denk ik: ga ik voor iets zoets of juist voor iets hartigs? Omdat ik niet kan kiezen maak ik een grand dessert waarin 3 verschillende toetjes verwerkt zitten. Welke dat precies zijn? Dat weet ik nog niet, maar ik kan je wel vertellen dat het er sowieso drie zijn uit onderstaande lijst.

Veel gerechten zoals pudding, mousse of een taart kun je al van te voren maken. Dit voorkomt een hoop kerststress en vaak moet een tiramisu of een pudding toch opstijven in de koelkast.

Dadel chocolade kokos balletjes
Wil je nog lekker natafelen dan kun je na het dessert thee of koffie schenken met iets lekker erbij zoals dadel chocolade kokos balletjes of kerstkoekje.

Hieronder heb ik 10 feestelijke toetjes voor het kerstdiner op een rijtje gezet die ideaal zijn als afsluiter:

chocolade mouse met ijscups en karamel dessert

BRUSSELSE WAFELS MET FRAMBOZEN EN VANILLESAUS

Brusselse wafels met frambozen

Carrot cake

De allerlekkerste worteltaart

MACARONS MET FRAMBOZEN VULLING

Sütlaç – Turkse rijstepap

Mijn Favoriete recept met melk: Sütlaç

Toetje met kiwi en chicazaad

Gezond toetje met kiwi en chiazaad

2x TOETJES RECEPT OM JE VINGERS BIJ OP TE ETEN

twee snelle toetjes recepten

Franse pudding taart: Flan

Flan

GEZONDE AARDBEIEN TAART

TIRAMISU ZONDER ALCOHOL

Tiramisu zonder alcohol

Welke van deze feestelijke toetjes voor het kerstdiner ga jij maken?

Klik hier voor meer lekkere recepten.