Met dit tuingereedschap van WOLF-Garten wordt de tuin onderhouden leuk!

WOLF-Garten e-multi-star-heggenschaar

Goed tuingereedschap in huis hebben is het halve werk. Heb je last van vieze tegels? Of is je heg ontploft? Met het juiste tuingereedschap wordt tuinieren een stuk leuker en makkelijker! Ik stel je vandaag voor aan het E-multi-star elektrische tuingereedschap van Wolf-Garten waar ik erg over te spreken ben. En laat je zien wat je er allemaal mee kunt. Lees je mee?

Wolf-Garten

Dit van oorsprong Duitse familiebedrijf begon bijna 100 jaar geleden met het maken van tuingereedschap. Na de uitvinding van de trekhak in 1923 volgden vele tuingereedschappen en in 1953 werd de eerste grasmaaier met roterende messen vervaardigd. Door ontwikkeling en ervaring is er een compleet assortiment tuinmachines en handgereedschap ontstaan. WOLF-Garten staat voor degelijkheid, herkenbaarheid en gemak. De tuinbeleving van de klant staat centraal: werken en genieten staan dicht bij elkaar. WOLF-Garten blijft je verrassen om het werken in de tuin gemakkelijker te maken, voor zowel de beginnende als de ervaren tuinier. Ik maakte zelf kennis met Wolf-Garten op de blogboot-Slim schoonmaken editie.

De WOLF-Garten e-multi-star; maak van tuinieren een feestje

Ontdek de Wolf-Garten e-multi-star een veelzijdige en krachtige multitool met een breed scala aan functies voor tuinonderhoud, van snoeien tot schoonmaken. Door het modulaire ontwerp en de krachtige motor is e-multi-star een must-have voor elke serieuze tuinier.

Het WOLF-Garten e-multi-star-systeem is ideaal voor het besparen van tijd en moeite. De multitool combineert namelijk allerlei verschillende functies in één apparaat. Daardoor hoef je geen extra gereedschap meer te kopen. En dankzij zijn compacte formaat neemt het weinig ruimte in beslag in je schuur of garage. En is hierdoor de perfecte oplossing voor zowel ervaren als minder ervaren tuinders.

Wat voor systeem is de e-multi-star?

WOLF-Garten heeft een handige steel met klik-systeem waarbij je gebruik kunt maken van meerdere accessoires door ze te verwisselen. Een bezem, een schoffel, een hark. Allemaal losse onderdelen die je op één steel kan klikken. Datzelfde principe van het bekende multi-star systeem is er nu ook in het e-multi-star™ systeem. Dit is een soort gelijke stang met klik-systeem, maar dan mét accu.

Het systeem is precies hetzelfde; één steel werkt met allerlei verschillende accessoires die je helpen met tuinieren. Echter worden de accessoires door een accu aangedreven waardoor het werken in de tuin nog makkelijker wordt. En je met veel plezier elk klusje in de tuin aangrijpt. Misschien vraag je je nu af waar die accu dan verwerkt zit?  Die zit heel handig in de steel greep van de steel verwerkt!

WOLF-Garten e-multi-star-accessoires

Welke accessoires zijn er voor de e-multi-star™ van WOLF-Garten?

Er zijn in principe 6 accessoires verkrijgbaar die je op deze steel kan zetten en waarmee je dan -aangedreven door accu- aan de slag kan:

  1. gazontrimmer;
  2. heggenschaar van 40 cm;
  3. kettingzaag op steel;
  4. grasschaar;
  5. snoeischaar op steel;
  6. e-multi-star™ borstel (met ook weer verschillende opzetstukken).

Zelf probeerde ik de e-multi-star borstel en de heggenschaar uit. Ik vertel je hieronder wat meer over deze WOLF-Garten accessoires.

 

WOLF-Garten e-multi-star-heggenschaar

WOLF-Garten HT 40 eM e-multi-star heggenschaar

Je heg is in no time weer strak met het de e-muli-star heggenschaar. Dankzij zijn lage gewicht is de WOLF-Garten e-multi-star HT 40 eM heggenschaar ideaal voor het snoeien van hoge heggen vanaf de grond zonder dat je een ladder nodig hebt. De snijlengte van het blad is 40 cm. De contra-roterende precisiemessen met een snijdikte van 16 mm leveren uitstekende en zuivere snijresultaten.

WOLF-Garten e-multi-star-heggenschaar

WOLF-Garten e-multi-star-heggenschaar

Deze heggenschaar blijkt ideaal gereedschap voor onze heg, die elk voorjaar en najaar gesnoeid moet worden. Zo snoeide ik dus onze haag hiermee en binnen 10 tot 15 minuten was ik al klaar. Wat een verademing. De steel met accu in combinatie met de heggenschaar is een super hele fijne combinatie.

WOLF-Garten e-multi-star-heg before heggenschaar

WOLF-Garten e-multi-star-heg after heggenschaar

Normaal ging ik altijd aan de slag met een heggenschaar en naast dat het een vervelend zwaar werkje is, duurde het ook nog eens ontzettend lang!  Doordat je de heggenschaar een 90° draaibare kop heeft kun je ook horizontaal zonder problemen snoeien en aan de zijkanten van de heg. En heb je een hoge heg? Ook die kun je gemakkelijk door de verstelbare kop snoeien, tot wel 2 meter hoog!

WOLF-Garten e-multi-star-heggenschaar

Tip: Door de steel tegen je zij te houden sta je in een ergonomische positie. Zo kun je ook gemakkelijk de heg op dezelfde hoogte snoeien, zonder geklungel.

WOLF-Garten e-multi-star-borstel

E-multi-star™ borstel met diverse opzetstukken

Heb je last van vieze tegels? Dan is deze eM-S borstel het juiste tuingereedschap om te gebruiken. De borstel werkt trouwens ook erg goed tegen groen alg. Gooi wat water of water aangelengd met azijn over de tegels en ga er met de elektrische borstel overheen. De tegels worden binnen no-time weer schoon en je hoeft er zelf helemaal geen moeite voor te doen. Dit is ideaal, zeker wanneer je geen hogedrukspuit wilt gebruiken voor de tuin of chemicaliën.

WOLF-Garten e-multi-star-borstel

Naast deze fijne borstel kun je op de WOLF-Garten e-multi-star™ behuizing van de borstel ook nog een voegenborstel en een afkanter bevestigen. Deze kun je gemakkelijk zelf omwisselen middels een klik-systeem en kun je gebruiken om je voegen schoon te maken of netjes je gras af te kanten. Vooral de voegenborstel vind ik zelf erg handig. Er groeit bij ons regelmatig mos tussen de voegen en zo hoef ik dat niet meer met de hand te verwijderen.

WOLF-Garten e-multi-star-tuin before WOLF-Garten e-multi-star-tuin after

–> Lees ook: Tips tegen onkruid | bestrijden & voorkomen

De voordelen van de steel met accu en losse accessoires van WOLF-Garten

Hierboven heb je al kunnen lezen wat mijn ervaringen zijn met de losse accessoires. Het is ideaal dat je met één steel met ingebouwde accu en één accessoire kan beginnen om vervolgens je tuingereedschap uit te breiden. Zo kun je telkens iets aanschaffen wat je nodig hebt, of wat je budget toelaat.

Wat ik fijn vind is dat de accu van dit elektrische tuingereedschap zit verdeeld over de steel. Bij andere tuingereedschap merken zit het nog wel is aan één kant, waardoor het al snel vervelend wordt met de apparatuur te werken, omdat je veel tegen gewicht moet geven.

Het opladen van de steel is een een uur gebeurd. Dus ben je het vergeten? Dan kan je binnen een uur aan de slag. Hierna kan je er zo’n 1,5 uur gebruik van maken. Wat mij betreft een ideaal tijdslimiet. Na 1,5 uur snoeien of borstelen ben je ook wel toe aan een welverdiende pauze hoor!

De oplader zelf is super klein maar fijn. Je klikt de lader gemakkelijk in de stang voor een nieuwe oplaadsessie. Ook kun je de lader aan een muur bevestigen, bijvoorbeeld op een plek waar je je tuingereedschap opbergt, zodat je hem gemakkelijk kunt gebruiken. Als je het aan mij vraagt zou iedereen moeten gaan zo’n handig tuingereedschap systeem als de e-multi-star van WOLF-Garten.

Prijs en verkrijgbaarheid

Basis

WOLF-Garten e-multi-star snoerloze handgreep – € 79,99 – hier verkrijgbaar
WOLF-Garten QC 25 eM e-multi-star™ wandlaadstation – € 29,99 – hier verkrijgbaar
WOLF-Garten werkhandschoenen – € 13,99 – hier verkrijgbaar

Accessoires

WOLF-Garten HA eM e-multi-star™ D-GRIP – € 19,99 – hier verkrijgbaar
WOLF-Garten BR 16 eM e-multi-star™ Borstel – € 119,99 – hier verkrijgbaar
WOLF-Garten JB 11 eM e-multi-star™ Voegen borstel – € 37,99
WOLF-Garten ED 16 eM e-multi-star™ Kantensnijder – € 37,99
WOLF-Garten HT 40 eM e-multi-star™ heggenschaar – € 109,99 – hier verkrijgbaar

Wil je meer informatie over het WOLF-Garten e-multi-star systeem of de accessoires? Bekijk dan ook eens de website van WOLF-Garten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Sluit mij
Zoek je iets?
Zoek:
Berichtcategorieën: