Event | Creatief met Viking

creatief met Viking event

In de weekly snaps van twee weken geleden, vertelde ik jullie al wat meer over het creatief met viking event dat ik bij woonde. Samen met een x aantal andere bloggers maakten we kennis met nieuwe hobby’s… door middel van een aantal workshops. Kijk je mee hoe dit er aan toe ging?

Crazy kitchen amsterdam

#creatiefmetviking event

Zaterdagochtend reed ik naar Amsterdam waar het #creatiefmetviking event plaats vond bij ‘Crazy Kitchen‘. Een prachtige industriële locatie, waarin natuurlijk een goede en lekkere keuken gehost wordt. Het pand heeft een ontzettend mooie lichtinval vanaf het dak.

alle bloggers die aanwezig waren op het creatief met viking event

Samen met een x aantal andere bloggers maakten we kennis met nieuwe hobby’s.

workshop fotografie – Mylucie

De eerste workshop, was een workshop fotografie die werd gegeven door Lucie de Bock van Mylucie. Ik volgde haar al op diverse social media. Ze maakt namelijk geweldige food foto’s, waar ik stiekem wel een tikkeltje jaloers op ben!

fotografie workshop van Mylucie

In de fotografie workshop legde Lucie veel uit over fotograferen. Zo legde ze uit over kleur en compositie en liet het ons ook meteen zien. Maar ook hoe je de beste flatlay maakt en waarom je moet werken in lagen en met oneven aantallen.

We bespraken ook wat bekende ezelsbruggetjes zoals: de regel van de derden en de gulden snede.

De 45 minuten leken wel heel snel te gaan. Lucie verteld zo vol enthousiasme over haar vak. Het was erg fijn en leuk om naar haar te luisteren! En daarnaast was het erg leerzaam en interessant.

fotografie workshop van Mylucie - flatlay en kleuren

Met de tips en tricks die we van Lucie kregen in het achterhoofd, zag je onze foto’s gelijk verbeteren gedurende de dag. En ze bleef ook na de workshop, zodat wij haar de hele middagdag vragen konden stellen.

Via de website van Lucie kun je diverse backdrops kopen, die je kunt afwisselen tijdens het fotograferen. Je kunt ze gebruiken voor foodfotografie, maar ook prima voor beauty, lifestyle of flatlays. Super handig!

Lunch by crazy kitchen

Lunch-time!

Na de fotografie workshop was het tijd voor de lunch. En Crazy kitchen had goed uitgepakt. We kregen verschillende soorten sandwiches, maar ook was er couscous salade, normale groene salade en verschillende soorten sappen en fruitwater.

Maar… voordat er aangevallen kon worden, werden er eerst natuurlijk foto’s gemaakt.

Na onze lunch stonden de volgende 2 workshops klaar, hiervoor werd de groep in tweeën gedeeld.

kalligrafie workshop – Oh Pretty Paper

kalligrafie workshop – Oh Pretty Paper

kalligrafie letters, kalligrafie cursus, kalligrafie alfabet voorbeelden, kalligrafie oefeningen

Onze tweede workshop werd gegeven door Manon Hoskam van Oh Pretty Paper. We kregen allemaal een verkorte kalligrafie cursus.

kalligrafie workshop inkt en nub

En begonnen eerst met wat uitleg over de nib, de oblique nib houder & het potje inkt.

kalligrafie alfabet

Vervolgens hadden we kalligrafie alfabet waar sierlijke letters op stonden. Deze moesten we als kalligrafie oefeningen overtrekken. Het klinkt zo makkelijk gezegd, maar het is nog best ingewikkeld.

Je moet de pen namelijk schuin vasthouden en ook onthouden wanneer je wat meer druk moet zetten. Doordat ik het schuin vasthouden, nog best lastig vond… ging ik er ook helemaal schuin van zitten… zie je dat?

kalligrafie oefeningen maken
kalligrafie oefeningen close-up

Als laatste mochten we zelf een quote of tekst verzinnen met kalligrafie letters en deze op een los vel schrijven. Hier ontbraken de hulplijnen en was ik best bang dat het uiteindelijke resultaat niet helemaal ‘perfect’ zou zijn. Maar bij het tweede vel, zag het er helemaal niet verkeerd uit. Ik was best tevreden! Wat vinden jullie?

kalligrafie bedrijfslogo

Op de webshop van ‘Oh Pretty Paper’ kun je jezelf ook aanmelden voor een Kalligrafie workshop. Zeker weten eens doen! Want het is echt héél leuk!

Houtbranden met soldeerbout – LUS Creatieve workshops

Als laatste kregen we nog een workshop houtbranden voor beginners van Ilse Verhoef van LUS Creatieve workshops. We namen plaats aan een lange tafel waar de soldeerbout voor houtbranden al aan de stroom lag.

Ilse had enkele houtbrand voorbeelden meegenomen die ze zelf had gemaakt, en die je als je wilt, ook bij haar kunt bestellen.

Houtbranden met soldeerbout - ontwerp

Bij iedereen lag een vierkant doosje, waar we ons eigen ontwerp op mochten maken. Maar om het ons gemakkelijk te maken had ze enkele thee-prints liggen die we konden gebruiken. Of je kon echt een eigen ontwerp maken. Zelf maakte ik een ontwerp met twee veren erop. Deze tekende ik uit de losse hand met potlood op het doosje.

Houtbranden met soldeerbout – resultaat

Ik dacht van tevoren dat ik houtbranden niet zo heel erg leuk zou vinden… Geen idee, waarom eigenlijk? Maar ik vond het écht heel leuk om te doen! Kon er echt mijn creativiteit in kwijt en ging op in de tijd. Eindstand zat ik ook het langste aan de tafel om mijn ontwerp af te maken… hahah. That’s me! Als ik iets leuk vind dan ga ik all the way!

Zou jij ook graag eens willen houtbranden? Of ben je opzoek naar een andere creatieve workshop? Ook dan kan je bij ‘LUS Creatieve workshops’ terecht. Zo geeft ze workshops macrameeën, brushlettering, handlettering, maar ook kun je leren een wandhanger te weven.

En wil je een gepersonaliseerd cadeau bestellen, bijvoorbeeld voor een bruiloft, geboorte, verjaardag, housewarming of jubileum.

Kimberley, me and kirsten

@Viking bedankt de uitnodiging voor dit leuke event! En natuurlijk de dames van: Mylucie, Oh Pretty Paper en LUS Creatieve voor de fijne workshops. En niet te vergeten de leuke en creatieve collega bloggers voor de gezelligheid! Wie weet tot een volgende keer!

Wat mij betreft een zeer geslaagde dag. Leuk om creatief met viking te zijn en kennis te maken met zoveel verschillende hobby’s! Ik heb er sowieso één potentiële hobby aan over gehouden: houtbranden. En de andere: Fotograferen, dat deed ik al, voor mijn blog natuurlijk!

Wat is jouw favoriete hobby?

17 Reacties

 1. juni 6, 2019 / 10:27 am

  Dat is een leuke, leerzame dag geweest. Mijn hobby is bloggen en meer tijd heb ik niet over voor hobby’s

  • Mariëlle
   Auteur
   juni 6, 2019 / 1:32 pm

   kan ik me voorstellen Linda, bloggen neemt ook al een hoop tijd in beslag! En het is natuurlijk een super leuke hobby ;)

 2. juni 6, 2019 / 6:57 pm

  Wat een fijne, leuke en denk ik vooral leerzame dag. En wat een inspirerende omgeving zeg, prachtig!

  • Mariëlle
   Auteur
   juni 7, 2019 / 9:23 am

   Zeker weten. Het enthousiasme spatte er bij iedereen vanaf.

 3. Anja
  juni 7, 2019 / 12:13 am

  Oh wat leuk zeg. Ik was ook uitgenodigd, maar helaas kon ik niet. Vind het wel jammer, want dit leken me echt hele leuke workshops.

 4. juni 7, 2019 / 8:21 am

  Ziet er echt een heel leuk event uit! En wat heb je mooie dingetjes gemaakt, je hebt echt een vaste hand =D

  • Mariëlle
   Auteur
   juni 7, 2019 / 9:21 am

   Thanks voor het compliment! Nou dat vond ik zelf niet hoor! Haha mijn hand deed super zeer na het kalligraferen. Je gaat zo krampachtig vasthouden, althans dat deed ik dan…

 5. juni 7, 2019 / 11:15 am

  Was een super leuke dag! Ik zie dat de kalligrafie en het houtbranden bij jou wel beter is gelukt, ik moet nog meer gaan oefenen. Hopelijk is het volgend jaar weer, heb enorm genoten.

 6. Mandy
  juni 7, 2019 / 1:56 pm

  Super leuk zo’n dag als deze. Zo’n dag zou ik ook graag eens willen hebben. Mijn grootste hobby is met de post bezig, dus kaartjes maken, brieven schrijven etc!

 7. Jessica - Foodie Feest
  juni 7, 2019 / 2:28 pm

  Oh leuk zeg! Dat klinkt ook echt als wat voor mij, ik houd altijd heel erg van creatief bezig zijn :D

 8. juni 8, 2019 / 7:44 am

  Hé, dat ziet eruit als een superleuke dag. Toen ik de titel las, had ik wel iets verwacht met Vikingen. :)
  Maar leuk om kennis te maken met diverse creatieve dingetjes op één dag.

 9. strongbodynl
  juni 9, 2019 / 7:23 pm

  Wat een leuke dag! Echt wat voor mij! Zeker de food fotografie zou ik te gek hebben gevonden.

 10. juni 10, 2019 / 1:04 pm

  Wat leuk zeg om zo creatief bezig te zijn! Weer een ander soort event dan bijvoorbeeld beauty, leuk hoor

 11. juni 12, 2019 / 11:04 am

  wat een leuk event zeg! leuk die workshops

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Sluit mij
Zoek je iets?
Zoek:
Berichtcategorieën: