Fashion | Ervaring met de Maison365 kledingbox (unboxing & 3 outfits)

maison365 kledingbox mijn ervaring

Ben je toe aan een fashion upgrade? Of vind je het leuk om nieuwe outfits uit te proberen? Wellicht heb je een speciale gelegenheid waar je heen gaat en geen idee wat je aan moet? Maak je gebruik van de Maison365 kledingbox dan gaat er een personalshopper alleen voor jou aan de slag! In dit artikel lees je alles over de Maison365 kledingbox, doe ik een unboxing en laat ik je 3 fijne outfits zien. Owja, en ik geef je ook nog een kortingscode!

Over Maison365

Maison365 werd in 2016 opgericht door fashion-ondernemer Danie Bles. Het is een personal styling service voor vrouwen tot maat 42. Hiermee wordt personal shopping beschikbaar voor een breder publiek. Dus niet meer kleding passen in de winkel pashokjes met slechte verlichting, maar rustig alles thuis aantrekken, combineren (wellicht met eigen items) en in verschillend licht kunnen bekijken.

Maison365 werkt samen met zo’n 125 verschillende internationale kledingmerken. Hierdoor is er altijd een goede match te vinden met jouw persoonlijke wensen en budget. Kleding merken zoals o.a.: Plein Publique, by-bar, Soft Rebels, Mud Jeans, Wrangler, Artlove, Kaffe, Garcia, Minimum en Fabienne Chapot.

Maison365 kosten

Nu vraag je je af welke kosten er verbonden zijn aan de personal styling service. En om eerlijk te zijn vind ik dit reuze mee vallen. De service van Maison365 kost €9,95 als styling fee, maar er worden verder geen verzendkosten en retourkosten in rekening gebracht.

Hou je items uit de kledingbox? Dan betaal je achteraf enkel voor de kledingstukken die je wilt houden. De Maison365 kledingbox is géén abonnement. Je kunt dus zelf bepalen of je nog een box wilt ontvangen, hier zit dus geen verplichting aan.

Maison365 kortingscode

Mocht je het leuk vinden om de personal shopping service eens uit te proberen, dan mag ik een mooie Maison365 kortingscode met je delen. Gebruik op de website van Maison365 de code ‘Liefsmarielle25‘ voor een korting van 25 euro op je eerste bestelling.

maison365 kortingscode en doos

Maison365 kledingbox

Stijlquiz

Op de website van Maison365 vul je een zeer uitgebreide stijlquiz in. Hier komen vragen over je kledingstijl, wat je wel en niet fijn vind qua outfit, kleuren en budget naar voren.

Zo krijg je een aantal voorbeeld foto’s te zien en kun je aangeven wat je hiervan vindt. En mocht je nou zelf alvast opzoek zijn naar wat inspiratie die je wellicht wilt meegeven aan de stylist, of voor jezelf… Kijk dan eens bij deze outfit inspiratie.

Wat ik ook erg prettig vind, is dat er vragen worden gesteld over je figuur. Zo kun je aangeven of je een bepaalde gedeelte van je lichaam wilt accentueren, of juist wilt verbloemen. Ook wordt er gevraagd naar je kledingmaat en voor welke gelegenheid je kleding wilt aanschaffen.

Contact met stylist

Hierna laat je al je persoonlijke gegevens achter en wordt er binnen een paar dagen persoonlijk contact met je opgenomen door een stylist. Zo werd er bij mij gevraagd wat voor type schoenen ik bijvoorbeeld veel draag. Zodat de kleding ook aansluit bij mijn schoenen. Super goede vraag natuurlijk! En hierna wordt de Maison365 box samengesteld en kan je hem binnen een week in huis verwachten.

maison365 unboxing

Unboxing

Om eerlijk te zijn vond ik het een leuke ervaring om op deze manier te shoppen. Je weet natuurlijk heel niet wat er in de maison365 box zit. Super spannend dus!

Toen de box binnen was besloot ik deze pas wat later in de avond uit te pakken. Ik maakte er een persoonlijk zen momentje van en wachtte tot Zayn naar bed was met uitpakken. Zo kon ik rustig op mijn gemak door alle items heen kijken, combineren en genieten van het moment.

In totaal ontving ik drie kledingsets (in totaal ongeveer 15 stuks inclusief enkele accessoires) zaten per set verpakt met een chique lint. Elke set bevatte een aantal basics + een aantal combinatiestukken. Hierdoor kun je per set meerdere combinaties maken. Of items uit sets combineren. Zeker wanneer je opzoek bent naar wat meerdere kledingitems, is dit helemaal leuk!

Bij de levering zit een persoonlijk briefje over de gekozen kledingsets en hoe je de items kan combineren + een uitgebreide lijst waarin alle producten, merken, maten en prijzen vermeld staan.

maison365 outfit 1

In de eerste outfit set zat:

 • Top – Blain Silk, Merk: PBO .
 • Broek – Kylie Crop 722 Navy mix weave – Slim Straight Fit Mid Waist, Merk: Five Units.
 • Riem – NereaMBG Belt 2,5 cm, Merk: Markberg.
 • Blouse – Rhoda Cora Shirt, Merk: Bruuns Bazaar.
 • Jurk – Robin Dress, Merk: PBO.
 • Ketting – Flora Labrador, Merk: A beautiful Story
Close-up maison365 + A beautifull story flora labrador.

Als je deze outfit zo in een pakketje mooi ingepakt binnen krijgt.. Tja dan word ik wel blij hoor! Je kunt wel zien dat de set zorgvuldig is samengesteld en met veel liefde ingepakt.

Als eerste valt mij de ketting van A Beautiful Story op. Dit is de Flora Labrador. Ik combineer deze later met de jurk. Dus dan meer over deze prachtige ketting.

Maison365 outfit - Blain Silk Top en Five Units broek.

De Blain Silk Top is gemaakt van 93% zijde en 7% elastan en zit daarom heerlijk! Vooral met warmere dagen, lijkt me dit een heerlijke stof.

De top heeft een blinde knoopsluiting tot halverwege met parelmoerknoopjes. En een afgeronde zoom. De kleur vind ik ook erg mooi en fleurt een zowel een zakelijke als casual outfit helemaal op.

De broek van Five Units zit me als gegoten. Terwijl door mijn brede benen de meeste broeken, te wijd zijn bij mijn taille en te smal bij de benen.

Hij is gemaakt van 63% Polyester, 34% Viscose, 3% Elastaan. Hierdoor stretcht de broek wat mee. Op de kont zitten twee blinde zakken.

Wat een prachtige combinatie deze broek van Five Units heeft een donkerblauwe/grijs ruitpatroon. En de Blain Silk top met roze Batik print. Ik heb de Como Tan tas van Legend Belts uit outfit 3 gecombineerd met outfit 1.

Outfit blouse Bruuns Bazaar en broek Five Units. Belt: legend belts.

De broek kwam natuurlijk hierboven ook voor in de eerste outfit. Maar kan ook prima gecombineerd worden met de blouse van Bruuns Bazaar. De stof is heel licht voelt bijna als een tweede huid. En ook het patroon vind ik prachtig.

Outfit blouse Bruuns Bazaar en broek Five Units. Belt: legend belts.

Doordat de blouse een prachtige kraag heeft en getailleerd is, staat hij ook prima als je een wat smallere taille hebt.

Ja, deze outfit valt bij mij helemaal in de smaak. Prima te dragen naar kantoor. En met een spijkerbroek zou je deze blouse ook prima casual kunnen dragen.

Outfit: Robin Dress PBO.

Een zwarte jurk, hoort bij iedere vrouw in de kast. En dan het liefst eentje die je naar verschillende gelegenheden aan kan. Dat lukt zeker wel met deze Robin Dress van PBO.

Outfit: Robin Dress PBO.

De jurk bestaat uit 60% viscose, 35% polyamide en 5% elastaan.

Close-up outfit details jungle earings godl frame Hinth, Ketting: A beautiful story Flora Labrador.

Ik combineerde de jurk met de ketting van A Beautiful Story de Flora Labrador. Een ketting van goudkleurige glaskralen met een labradoriet erin. De lengte van de ketting is tussen de 40-43 centimeter, waardoor hij precies mooi valt.

En de oorbellen uit de volgende set de Jungle earings gold frame van Hinth. Als je kleding rustig houdt, kun je het prachtig combineren met wat kleurrijke sieraden.

De jurk heeft een A-lijn model, ongetailleerd. Hij valt wat losjes, maar dit vind ik juist wel wat hebben. Kan zowel casual als zakelijk. En heeft fijne blinde zakken aan de zijkant. Je kunt hem combineren met de bruine riem, maar ik vind hem zo mooier. Ze zeggen niet voor niks, Less is more…

Tweede outfit Maison365

In de tweede outfit set zat:

 • Witte Singlet– 2ND Paloma Tanktop, Merk: 2ND Day
 • Witte Pantalon – Gigi Jacquar pant amazing texture, Merk: Pieszak
 • Blazer zwart – Honor Blazer, Merk: PBO.
 • Blouse Rood – Open detail, Merk: Iconic27
 • Tas – Como Tan, Merk: Legend Belts.
 • Oorbellen – Jungle earrings gold frame, Merk: Hinth
Close-up Tweede outfit Maison365

Deze outfit is zakelijk/chique. En dit past echt helemaal bij mijn smaak.

Maison 365 OOTD: Rode blouse: Iconic27, zwarte blazer PBO en beige broek gigi Jacquard.

De Blouse is van het merk Iconic27 is gemaakt van stretch materiaal. Heeft lange mouwen en valt aan de achterzijde wat langer. De sluiting heeft parelmoer knoopjes. De blouse heeft een zacht rode kleur met witte bloemen print. Hij is gemaakt van 95% viscose en 5% elastaan.

De Gigi jacquard broek is een mid raise broek. Ik vind hemprachtig qua kleur en patroon. Daarnaast heeft de broek veel stretch. Helaas valt hij bij de taille wat groter, terwijl ik hem hier graag wat nauwer had gehad.

Close-up broek beige gigi jacquard pieszak - sluiting

De sluiting van de broek zit erg fijn en hierdoor valt de broek ook mooier onder bijvoorbeeld een t-shirt of blouse. Je zou je blouse in de broek kunnen dragen, maar ook er over. De broek is gemaakt van 66% katon 30% plyamide en 4% elastaan.

Close-up broek beige gigi jacquard pieszak broekspijp.

De Colbert van PBO heeft een fijne chique stof. Hij is gemaakt van 90% olyamide, 10% elastaan en gevoerd met 95% plyester en 5% elastaan. De voering is prachtig. Wat een chique blazer is dit! Twee blinde zakken voor. En ook mooi getailleerd bij de taille.

Close-up getailleerde zwarte blazer PBO

Open staat de blazer mij prachtig. Hij is net wat langer waardoor hij halverwege mijn billen valt. Zelf vind ik dit wel chique. Ik merk dat de mouwen wat aan de lange kant zijn. En dicht, tja ik vind het een gevalletje net niet. Wellicht dat een wat grotere maat mooier had gestaan. Nou moet ik ook wel toegeven dat een goede blazer vinden met grote borsten erg lastig is. En dat ik vaak een blazer toch allen maar open draag.

Als ik zo naar deze set kijk ben ik tevreden. De blazer gaf mij geen wauw effect, maar de broek en blouse daar ben ik wel erg blij mee! Vooral de rode kleur had ik mijzelf niet zo snel aan gewaagd. Terwijl je ziet het, hij staat prima! En juist daarom vind ik het zo leuk om deze box eens te proberen.

Close-up outfit 3 maison365 kledinbox

In de derde outfit set zat:

 • Blouse Blauw – Blouses 22112601, Merk: See u Soon.
 • T-shirt wit – Fabienne T-shirt, Merk: Fabienne Chapot.
 • Jurk groen – Dress Vanessa, Merk: Lofty Manner
 • Vest wit – Idre Pintelle Cardigan, Merk: Dedicated.
 • Spijkerbroek – Skinny Hazen wb0004, Merk: Mud Jeans.
 • Riem – 20209 Silver 2 cm, Merk: Legend Belts.
Blouse Blauw - Blouses 22112601, Merk: See u Soon. 
T-shirt wit - Fabienne T-shirt, Merk: Fabienne Chapot.
Jurk groen - Dress Vanessa, Merk: Lofty Manner
Vest wit - Idre Pintelle Cardigan, Merk: Dedicated.
Spijkerbroek - Skinny Hazen wb0004, Merk: Mud Jeans.
Riem - 20209 Silver 2 cm, Merk: Legend Belts.

Al zit er veel in de derde outfitset. Toch viel mijn oog gelijk op de prachtige overslag jurk van Lofty Manner. De groene kleur met het bloemen patroon vind ik helemaal zomers. En de ruffles die aan de onderkant van de jurk zitten vind ik ook prachtig. Oké je moet hem wel even strijken (zoals je ziet heb ik dit niet gedaan, oeps).

De jurk is getailleerd en is ook nog eens prachtig gevoerd. En ook de lengte is helemaal prima voor mij met mijn 1.60m.

OOTD: Jurk groen - Dress Vanessa, Merk: Lofty Manner

Het model van de jurk spreekt mij erg aan. Hij heeft namelijk een vlinder mouwtje, wat erg chique oogt. En is gemaakt van 100% viscose en de voering van 100% polyester.

Close-up groen jurk met vlinder mouwen - Dress Vanessa, Merk: Lofty Manner

Zoals je ziet kunt je de jurk ook prima combineren met een vest of een riem. Ik heb hier het vest van Dedicated aan. Of je hem nu open draagt. Of overslaat en afmaakt met de Legent Belts. Eigenlijk staat het allemaal super leuk!

Close-up outfit mud jeans, t-shirt wit fabienne chapot, blauwe blouse See u Soon.

Oké door naar de spijkerbroek van Mud Jeans. Wat zit deze lekker zeg! het lijkt wel een tweede huid. Hij is stretch en ook de lengte valt helemaal goed. Gemaakt van 23% post-cosumer recycle cotton, 75% organic cotton, 2% elestane. Ook de kleur een licht grijs/blauwe wash vind ik erg mooi.

De broek is prima te combineren met het witte T-shirt van Fabienne Chapot. Dit merk kende ik al. Wat een fijn merk en wat valt de kleding altijd goed. Je kunt het t-shirt in of over je broek dragen, voor een causal look.

En wil je het iets zakelijker hebben? Combineer de Mud Jeans dan met de blauwe blouse van See u Soon. Dat ziet er gelijk weer wat chiquer uit. De blouse is gemaakt van 100% Tencel. Een dunne, iets doorschijnende stof. Heerlijk voor in de zomer!

Mijn mening

Ik was blij verrast met de drie verschillende outfits. Er werd goed rekening gehouden met de draagbaarheid naar verschillende gelegenheden (zoals thuis/privé en zakelijk/kantoor) Van alles zat er wat in, een broek lekker casual, een chique blazer en twee jurken.

Eigenlijk zat er niks tussen dat ik niet leuk vond, of wat niet écht paste. Of wat ik niet zelf zou aanschaffen qua looks. Helaas viel de blazer naar mijn smaak wat te klein. Het is ook een kunst om op afstand, op basis van vragen outfits samen te stellen die passen.

Ik maakte kennis met een aantal voor mij nieuwe merken. Die ik zelf niet zo snel in de winkel zou hebben gekocht. Leuke gewaagde combinaties, waarbij ik net even uit mijn comfortzone word gehaald, zonder dat het niet bij mijn style past.

Het enige minpuntje dat ik heb kunnen vinden is dat de kleding box tot maat 42 gaat. Niet geschikt voor dames met een plussize of grotere kledingmaat. Zelf draag ik overigens maat 42 op alles foto’s.

Maison365 kosten

Heb je alle kleding gepast en een keuze gemaakt? Dan kan je op de bijgevoegde lijst aangeven wat je wilt houden en wat niet. Je maakt indien nodig een retourpakket aan. En krijgt na afhandeling een factuur toegestuurd voor de items die je hebt gehouden.

Je merkt, ik ben enthousiast over de Maison365 kledingbox! En ik vond het super leuk om een kledingbox te reviewen voor mijzelf, en voor jullie! En heb ik jou nu enthousiast gemaakt over de kledingbox? Ga dan dan naar de website van Maison365 om jouw eigen kledingbox te bestellen.

Ik ben benieuwd? Welke outfit vind jij mij het mooiste staan? Laat het me weten in de comments!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Sluit mij
Zoek je iets?
Zoek:
Berichtcategorieën: