Gadgets | Ring 3 deurbel review

Ring 3 deurbel review

Een slimme draadloze deurbel? ‘Dat hebben wij toch heel niet nodig’, ging er steeds door mijn hoofd voordat we hem hadden aangeschaft. Nu we deze Ring Deurbel gadget eenmaal hebben, moet ik eerlijk bekennen dat het toch wel erg handig is. Ik vertel je graag meer over deze geweldige must have gadget in deze Ring 3 Deurbel review. Lees je mee?

Ring 3 deurbel review

Ring 3 deurbel review - verpakking

Verpakking

De Ring 3 zit verpakt in een minimalistische blauw met witte doos. Als je de doos opent zie je gelijk de deurbel zitten. Ook zitten er twee sjablonen bij waarmee je de Ring deurbel gemakkelijk kunt monteren. Ook vind je diverse accessoires in de doos zoals de batterij, een extra frontje en montage schroeven, maar ook pluggen en een boortje. Fijn dat dit zo super compleet wordt aangeleverd, want hiermee kan je gelijk aan de slag.

Ring 3 deurbel installeren

Het installeren gaat vrij gemakkelijk. Er zit een goede handleiding bij en je kan de app downloaden. In de Ring app geven ze je precies stap voor stap aan, wat je moet doen om de deurbel te installeren.

Na alle stappen doorlopen te hebben werkt de Ring deurbel gelijk. En heb ik beeld via de Ring App op mijn telefoon. Je kunt de batterij er gemakkelijk uithalen om hem opnieuw op te laden. En het beste van alles? Word je Ring deurbel gestolen? Dan zorgt Ring voor een nieuwe deurbel.

Ring 3 deurbel review

Full HD Beeld

De slimme deurbel heeft super scherp beeld, want hij filmt in full hd. Dat zie je hier boven op de foto even niet, want ik heb het beeld geblurred i.v.m. privacy redenen. Ook in de avond kan je prima zien wie er aanbelt, door de infrarood verlichting. Let wel op dat je buiten een goede wifi verbinding hebt. Heb je dit niet? Dan zal je beeld slechter zijn of haperen.

Ring 3 deurbel review

Bewegingsdetectie

Je kunt de Ring 3 deurbel op verschillende manieren installeren. Zo kan je de app alleen laten afgaan als er iemand aanbelt. Maar ook kan je hem op een bewegingsdetectie stand zetten. Bijvoorbeeld wanneer iemand langs je deur loopt. En ook de afstand tot wanneer hij beweging detecteert kun je instellen. Zo blijft de privacy van de voetgangs en fietsers die voorbij komen bewaard en zie jij je stoep nog prima.

Ring 3 deurbel review

Te koppelen met andere apparaten

De Ring is een slimme deurbel. Je kan hem koppelen met andere apparaten. Het makkelijkste zijn de andere apparaten van Ring zelf. Maar ook bijvoorbeeld de Google Nest Hub. Zelf heb ik geen van deze apparaten dus heb ik het ook niet kunnen uitproberen. Op mijn verlanglijstje staan een tweetal extra beveiligingscamera’s om de beveiliging wat beter op orde te maken.

Chime als extra accessoire

Heb je je telefoon op stil staan? Of is de batterij een keer onbewust leeg gelopen? Tja, dan hoor je de bel niet. Ook niet heel erg handig als er bijvoorbeeld andere mensen bij je thuis oppassen wanneer je kinderen hebt. Dan is een Chime, een aanvullende accessoire die geluid maakt wel erg handig om de deur bel te horen. Anderzijds maakt dit de Ring deurbel wel onnodig duur, want deze moet je weer extra aanschaffen. Persoonlijk hebben wij er voor gekozen om geen Chime te nemen. Dit is natuurlijk geheel afhankelijk van wat je zelf handig vind. Voor ons volstaat de telefoon. En staat die op stil, dan willen we ook echt niet gestoord worden!

Ring Protect Plan

Gemiste oproepen terug kijken of bewegingsdetecties? Dat kan! Hiervoor heb je normaal gesproken wel een abonnement nodig. Deze is er in de vorm van een Ring Protect Plan. Het is de eerste maand gratis, zodat je dit lekker kunt uittesten.

Er zijn twee varianten voor het Ring Protection Plan:

  • Protect Basic – 1 deurbel of videocamera – € 3,- per aangesloten apparaat, per telefoon met Ring app.
  • Protect Plus – 1 of meer apparaten – € 10,- per maand, onbeperkt aantal devices met Ring app.
    video’s zijn 30 dagen beschikbaar.

Als je het mij vraagt is dit echt een must. Maar wellicht voor sommige mensen ook wat kostbaar.

Mijn mening

Deze Ring 3 deurbel is echt een must have als je het fijn vind om te weten wie er aanbelt. Of er klaar mee bent om al je pakketjes steeds te missen. Ik moet zeggen dat ik het hiervoor wel super handig vind. Vaak app ik één van de buurvrouwen even dat de postbezorger er aan komt en of zij het pakketje willen aannemen. De bewegingsdetectie heeft de postbezorger al gedetecteerd, alvorens hij heeft aangebeld.

Wat ik fijn vind is dat zelfs als niet klussen je de Ring gemakkelijk kan installeren. En ook hoef je geen extra kabels aan te sluiten of door je deurpost heen aan te sluiten. Dat vind ik een dikke plus!

Wat ik een minpuntje vind is het verplichte abonnement Ring Protect als je de video’s wilt terug kijken of langer wilt bewaren. Zelf vind ik € 10,- om met twee personen te kunnen best prijzig. Op jaarbasis heb je het zelfs met korting over € 90,- en dat voor een beetje opslag? Ik zou graag een mogelijkheid hebben gezien om de beelden bijvoorbeeld naar mijn eigen NAS weg te schrijven. Maar snap ook dat dit het verdien model is natuurlijk. Heb je wat minder te besteden, skip deze optie dan!

Een ander punt is het wifi-bereik. Nou hadden wij hier geen problemen mee, omdat de ring bijna naast onze gangkast zit, waar de router in staat. Maar ik kan me voorstellen dat er ook huishoudens zijn waar de router ergens anders staat. Tja, dan zul je toch iets van een wifi versterker moeten hebben, om te zorgen dat de Ring goed functioneert. Is de plek waar jouw router staat wat verder van je deur af, dan kan dit dus zorgen voor een uitdaging, maar ook dan zou ik hem nemen met een wifi extender!

Wil je deurbel extra praktisch maken schaf dan ook de Chime aan. Zo kan visite of mensen die bij jouw thuis oppassen op de kinderen, ook de bel horen. Of wanneer je bijvoorbeeld met je slaperige hoofd je telefoon nog niet van stilstand hebt gehaald.. oeps! Ik hoop dat je wat hebt gehad aan mijn bevindingen in deze Ring 3 deurbel review.

Prijs en verkrijgbaarheid

De Ring 3 deurbel is verkrijgbaar voor een prijs vanaf € 154,- op o.a. Bol.com en ook bij andere elektronica webwinkels.

Ben jij bekend met de Ring deurbel? En wat vind jij ervan?
Laat het me weten onder in de reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Sluit mij
Zoek je iets?
Zoek:
Berichtcategorieën: