Getest | Top 10 beste loopwagens

Een loopwagen voor je kleintje is ontzettend leuk, maar ook educatief. Met de loopwagen kan je baby gemakkelijk en veilig (leren) lopen. Ik neem je mee in de Top 10 beste loopwagens van het moment. Ben je dus nog van plan een loopwagen te kopen? Lees dan vooral verder…

Loopwagens

Loopwagens worden ook wel: Loopkar, duwwagen, duwkar, blokkenwagen, blocktrolley of babywalker genoemd. Het is een wagentje met vier wielen. Meestal zit er aan de voorkant iets om mee te spelen. En aan de achterkant een duwstang, zodat je kindje zich daaraan vast kan houden. Zo staat het stabiel om even uit te rusten, of om stapjes te zetten en te leren lopen.

Vanaf wanneer kan je baby een loopwagen gebruiken?

Zet je baby al een paar stappen? Of hij houdt hij zich al vast langs de bank of kast? Dan kan het een goed idee zijn om een loopwagen aan te schaffen. De meeste baby’s hebben pas een loopwagen nodig vanaf 1 jaar.

Top 10 loopwagens

Bij het kopen van de loopwagen kan je niet snel een verkeerde aankoop doen. Als je bijvoorbeeld naar de top 10 loopwagens kijkt, dan is iedere loopwagen een leuke optie. 

1. Vtech loopwagen

De VTech 2 in 1 Baby Walker is een loopwagen met licht. Speciaal ontworpen voor kinderen vanaf 9 maanden. Het interactieve activiteitenpaneel is afneembaar waardoor ook zittend gespeeld kan worden.

Het loopgedeelte ondersteunt het kind bij het nemen van de eerste stapjes. Zo kan je kind op een vrolijke en interactieve manier leren lopen.

 • Leeftijd: 9 maanden.
 • Materiaal: Kunststof

2. Little Dutch Babywalker Goose

Met de goed gedecoreerde Little Dutch Babywalker Little Goose, zet jouw kindje zelfverzekerd de eerste stapjes in huis.

De loopwagen heeft 8 activiteiten om te ontdekken. Laat Little Goose en de kuikens zwemmen, speel met de spiegel, draai aan de knoppen en laat de lieve beestjes heen en weer bewegen.

 • Leeftijd: 12+ maanden
 • Materiaal: Hout

3. Chicco babywalker

Deze Chicco Babywalker helpt je baby te leren lopen. Bij de eerste stapjes begint de muziek te spelen. Wanneer je kindje stopt, stopt ook de muziek.

Aan de voorkant zitten vrolijke activiteiten; doe de vormpjes in de juiste openingen, met geluidjes en lichtjes.

 • Leeftijd: 9 maanden.
 • Materiaal: Kunststof

4. Fisher Price loopwagen

Deze looptrainer zit boordevol leuke activiteiten voor je kindje, voor zowel zittend als lopend speelplezier.

Deze wagen stimuleert het lopen van uw baby. Aan de handgreep kan je kindje zich stevig vast houden. De Fisher Price Learn With Me Babywalker Zebra heeft licht en geluid.

 • Leeftijd: 6 maanden.
 • Materiaal: Kunststof.

5. Chicco babywalker

Deze Chicco Babywalker helpt je baby te leren lopen. Bij de eerste stapjes begint de muziek te spelen. Wanneer je kindje stopt, stopt ook de muziek.

Aan de voorkant zitten vrolijke activiteiten; doe de vormpjes in de juiste openingen, met geluidjes en lichtjes.

 • Leeftijd: 9 maanden.
 • Materiaal: Kunststof

6. Brandweer Loopwagen

Deze Brandweer loopwagen is voorzien van gele koplampen, raam en een opgerolde slang aan de zijkant. Kan het aan de zijkant met kleuren en vormen spelen.

De rugleuning kans als handgreep of duwstang gebruikt worden. Daarnaast is er onder het zadel ruimte om speelgoed op te bergen.

 • Leeftijd: 12 maanden.
 • Materiaal: Hout.

7. Lorelli Musical Piano loopwagen 

De vrolijke leeuw draagt een leuke piano mee waar je kleintje op kan drukken. Piano spelen, liedjes horen en geluidjes horen. Ook heeft de loopwagen een spiegeltje, een kralenring en verschillende draaibare en schuifbare speeltjes.

De loopwagen kan al vanaf de geboorte gebruikt worden. Je kleintje kan zittend of liggend de verschillende activiteiten op de loopwagen ontdekken.

 • Leeftijd: 12 maanden.
 • Materiaal: Kunststof

8.  Rijoka Loopwagen

Deze educatieve loopwagen heeft een klein trommeltje, een xylofoon waarmee ze mooie melodieën kunnen spelen, een kleurrijk telraam waarop het kind kan tellen. Een teddybeer die kan worden verplaatst op een band en kleurrijke cijfers die helpen bij het leren van cijfers.

Dit is dus niet alleen een looptrainer maar deze duwkar helpt ook ontwikkeling te stimuleren door al zijn educatieve extra’s.

 • Leeftijd: 12 maanden.
 • Materiaal: Hout.

9. Infantino Unicorn Sensory 3 in 1 Ride

Deze 3 in 1 loopwagen kan op verschillende leeftijden worden gebruikt:
– op 6 maand speelt baby met de activiteiten.
– Op 12 maand gebruikt baby de eenhoorn als loopwagen.
– Op 18 maand kan ze er op zitten en hem als loopfiets gebruiken.

De wagen bevat 3 melodieën en 20 geluidseffecten. En 5 gekleurde ballen.

 • Leeftijd: 6 maanden.
 • Materiaal: Kunststof

10. Tomy T-Rex Loopwagen

De T-Rex loopwagen is speciaal ontwikkeld voor de kleine Jurassic Park fans!

Er zijn twee manieren om te spelen. Duw de T-Rex voort met behulp van de peutervriendelijke handgreep en rol over de kleurrijke rotsen om ze in het wiel te verzamelen.

Als je kleintje echter nog niet helemaal op de been is, werkt het wiel ook afzonderlijk als vloerspeelgoed voor kruipende kinderen.

 • Leeftijd: 12 maanden.
 • Materiaal: Kunsstof.

Mijn mening

Met deze top 10 loopwagens weet je zeker dat je geen verkeerde keus maakt. Alle loopwagens zijn veilig en stimuleren je baby voldoende om te gaan lopen, maar ook met de motoriek middels blokjes, vormen en kleuren. Persoonlijk ben ik een groot fan van de Vtech loopwagen, dit vanwege de vele kleuren en de 20 verschillende melodieën. Het merk V-tech staat bekend om zijn goede kwaliteit baby en kinderspeelgoed. Daarnaast werd ik als ouder ook erg blij van de automatische uitschakeling van het geluid dat instelbaar is! En de vrolijke kleuren en het afneembare paneel vond mijn kleintje helemaal geweldig.

Ben jij van plan een loopwagen aan te schaffen voor je kindje? Of had jij wellicht al een loopwagen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Sluit mij
Zoek je iets?
Zoek:
Berichtcategorieën: