Getest | Waterwipes babydoekjes

Zayn met Waterwipes

Je baby heeft een veel gevoeligere huid dan jijzelf. In de meeste babydoekjes zitten schadelijke stoffen, waardoor het huidje van je baby wordt aangetast. En dat wil je voorkomen, want uitslag, jeuk en irritatie, daar wordt niet alleen jou baby, maar ook jij als ouder niet blij van! De Waterwipes babydoekjes zijn vrij van schadelijke stoffen met maar slechts 2 ingrediënten! Ik testte de doekjes uitgebreid voor je, of eigenlijk Zayn deed dit. In dit artikel lees je meer over de WaterWipes en mijn ervaring hiermee.

Luier uitslag tegen gaan?

Luierdermatitis, ook wel Luieruitslag of eczeem genoemd heb je in verschillende gradaties. Van een licht rode huid tot aan een zwaar rode geïrriteerde huid tot een schrale huid met wondjes en blaasjes.

Wist je dat:

Luieruitslag wordt veroorzaakt door de combinatie van een vochtige omgeving met te langdurig contact met urine en ontlasting. Vooral de enzymen in diarree zijn erg irriterend en geven een verhoogd risico.

Het is dus belangrijk om regelmatig de luier van je kleintje te verschonen, maar voor de rest kun je niet heel veel meer doen. Waar je wél een belangrijk verschil mee kan maken, is met de keuze van de billendoekjes die je gebruikt om de billen schoon te maken. Er zijn zo ontzettend veel merken en varianten, maar ik was onaangenaam verrast was over hoeveel irriterende ingrediënten vaak gebruikt worden in dergelijke doekjes.

Waterwipes babydoekjes

Waterwipes billendoekjes

In de UK zijn de babydoekjes van Waterwipes al een tijd razend populair. En gelukkig kennen ook steeds meer ouders in Nederland het merk. Hoera!

WaterWipes wordt door verloskundigen en kraamverzorgende in Nederland aanbevolen als het nummer 1 babydoekje voor pasgeboren baby’s.

Ik moet eerlijk toegeven, dat voor ik voor de geboorte van Zayn nog nooit van Waterwipes had gehoord. Zayn had erg veel last van uitslag op zijn billetjes, jeuk, irritatie je kent het wel. Ik was dan ook razend enthousiast toen ik hoorde dat ik de WaterWipes mocht reviewen.

Verpakking

De verpakkingen van de Waterwipes zijn best zwaar, dit komt doordat de doekjes voornamelijk uit water bestaan. De doekjes zijn verkrijgbaar in verschillende verpakkingen: 60, 180, 240, 530 en 720 stuks per verpakking.

Waterwipes

De verpakking oogt rustig en bevat veel blauw en wit. Er zit een handig plastic sluitklepje op de verpakking, zodat de doekjes niet uitdrogen. Mijn ervaring is dat dit klepje ook echt dicht blijft zitten. Dit vind ik zelf erg handig, omdat ik ook enkele merken heb geprobeerd die dit niet hebben of waarvan het klepje niet goed sluit. Zo krijg je al gauw te maken met doekjes die niet zo vochtig meer zijn en dat werkt niet prettig.

Waterwipes ingredienten

Waterwipes ingrediënten

Waterwipe billendoekjes bestaan voor: 99,9% uit gezuiverd water en 0,01% uit grapefruit extract. In vergelijk met andere baby billendoekjes, bevatten de Waterwipes billendoekjes als enige de minste ingrediënten, die ook nog eens van natuurlijke oorsprong zijn.

Oude billendoekjes en ingrediënten

Voordat ik de WaterWipes babydoekjes ook daadwerkelijk ging testen, ben ik eerst eens gaan kijken naar de ingrediënten die in de doekjes zaten die ik gebruikte: Zwitsal Maxi Billendoekjes. Wow, daar was ik wel even stil van.. Kort samengevat zitten er in deze billendoekjes 22 ingrediënten, waarvan 9 schadelijke ingrediënten en 1 allergeen. En daarnaast ook nog eens parfum. Als je het mij vraagt zou parfum sowieso niet in babyproducten gebruikt moeten worden, want ze werken alleen maar irriterend.

Waterwipes babydoekjes

Mijn mening

Ik had van tevoren nooit gedacht dat billendoekjes zo’n verschil konden maken voor je baby’s billetjes. Na een paar dagen de Waterwipes gebruikt te hebben heeft Zayn helemaal geen uitslag meer op zijn billetjes.

De WaterWipes zijn erg vochtig. Op deze manier kun je sneller verschonen en heb je ook minder doekjes nodig tijdens een verschoningsbeurt. Het valt me ook op dat de doekjes een stuk dikker en zachter zijn dan de babydoekjes van andere merken die ik heb gebruikt.

babydoekje

Hierdoor scheuren ze minder snel en heb je betere grip op het doekje. Ik merk dat ik de doekjes niet alleen gebruik voor het verschonen van Zayn, maar ook om zijn handjes of mondje mee af te vegen. Bijvoorbeeld na het eten van een fruithapje of koekje.

Lees ook: Hongersignalen bij pasgeboren baby’s

Ik ben heel erg tevreden over de WaterWipes babydoekjes. Ze voelen prettig aan, zijn sterk, stevig, maar irriteren de billetjes niet door hun structuur. De ingrediënten die voor de doekjes worden gebruikt zijn natuurlijk en niet schadelijk voor baby billetjes, oftewel puur. Hierdoor zijn ze super geschikt om al vanaf de geboorte te gebruiken. Omdat de doekjes vochtiger zijn dan andere doekjes, gaat het verschonen evenals het handjes en gezichtje schoonmaken snel en gemakkelijk. En door de verschillende formaten verpakkingen, kun je ze ook gewoon meenemen voor onderweg.

Prijs en verkrijgbaarheid

Voor een pak WaterWipes betaal je al gauw rond de 4 euro. Nu hoor ik je denken, is dit ten opzichte van andere babydoekjes niet wat prijzig?

Waterwipes

Het is maar net hoe je het bekijkt. Na het testen van deze doekjes, merk ik dat er echt veel kwaliteitsverschil zit in deze wat duurdere en natuurlijke doekjes. Heb je een baby met veel luieruitslag of een baby die heftig reageert op parfum of een van de andere schadelijke ingredienten die in babydoekjes kunnen zitten? Dan zijn deze Waterwipes hun geld meer dan waard. Waar je andere pakjes wel eens weg moet gooien, omdat de verpakking niet goed afsluiten en ze uitdrogen, daar blijven de Waterwipes verpakkingen goed dicht.

Lees ook: WaterWipes snoetendoekjes

En ben je toch opzoek naar een wat meer budget oplossing? Kijk dan eens naar de voordeelverpakkingen: 9×60 babydoekjes (540 billendoekjes) en 12x 60 babydoekjes (720 billendoekjes). En hou de aanbiedingen goed in de gaten. Dan ben je al een stuk voordeliger uit!

Koop je de Waterwipes babydoekjes per verpakking?
Dan kosten ze:
♡ 60 stuks ― € 3,99
♡ 180 stuks ― € 9,99
♡ 240 stuks ― € 14,39
♡ 530 stuks ― € 28,99
♡ 720 stuks ― € 36,99

Zou jij de Waterwipes babydoekjes graag willen testen?
En welke babydoekjes gebruik je nu?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Sluit mij
Zoek je iets?
Zoek:
Berichtcategorieën: