Gezond: Granaatappel met magere kwark

Waarom ik dit Granaatappel met magere kwark recept vaak eet als tussendoortje of late night snack? De granaatappel bevat uitzonderlijk veel antioxidanten en Kwark bevat heel veel eiwitten. Beiden zijn zij erg belangrijk voor spierherstel en spieropbouw.

Wat maakt Granaatappel met magere kwark een gezond tussendoortje of toetje?

Ik zal jullie het hele verhaal besparen en voor de korte versie gaan. Allereerst bevat granaatappel veel vitamines, maar ook heel veel vezels. Deze zijn goed voor het aansterken van het lichaam en voor je spijsvertering. Het omzetten van energie gebeurd in je spiercellen onder invloed van zuurstof. Zuurstof heeft als nadeel dat het een erg agressieve stof is en schade toebrengt aan andere cellen. Hierdoor komen er vrije radicalen vrij in het lichaam. It sounds horrible. I know! Maar je lichaam bestrijd dit met antioxidanten. Deze antioxidanten  neutraliseren de vrij gekomen radicalen in het lichaam. Granaatappel bevat zeer veel antioxidanten en is daardoor een perfecte snack voor na het sporten!

Door intensieve trainingen, wordt er om maximale spierspanning gevraagd aan het lichaam. Je spieren raken hierdoor licht beschadigd. Op zich is dit niet erg, want het lichaam kan deze zelf herstellen. Hierbij helpen de eiwitten, die in de kwark zitten. Maar ook zorgen de eiwitten in de kwark ervoor dat je en verzadigd gevoel hebt en vol zit, zodat je niet onnodig nog meer gaat eten. Ook zorgen de eiwitten ervoor dat je spieren tot rust komen.

Zo, nu weetje waarom dit het ideale toetje of snack is na het sporten.

Benodigdheden Granaatappel met magere kwark

 • 450 gram magere kwark
 • 1 grote granaatappel
 • Eventueel: Stevia

Bereiding Granaatappel met magere kwark

 1. Verdeel de kwark over twee schaaltjes.
 2. Snij de granaatappel doormidden.
 3. Hou een helft boven een schaal vast.
 4. Sla krachtig met een pollepel of andere lepel op de halve granaatappel. Blijf dit herhalen tot alle granaat pitjes in de schaal liggen. Als er een paar hardnekkige pitjes inzitten, kun je deze met de achterkant van een lepel eruit wroeten.
 5. Herhaal nu hetzelfde voor de andere overgebleven helft.
 6. Check voor de zekerheid op schillen of andere inhoud, die je liever niet in je tussendoortje of toetje hebt.
 7. Verdeel de granaatappelpitjes over de kwark.
 8. Mocht je het iets zoeter willen hebben dan kun je het zoeten met stevia. Hier schreef ik al eerder over in mijn 6 natuurlijke alternatieven voor suiker en de review over de Healthbox.

Wat vind jij van het Granaatappel met magere kwark recept?
Ga jij dit ook eten na het sporten? Of heb je een ander healthy recept dat je met ons wilt delen?

1 Reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Sluit mij
Zoek je iets?
Zoek:
Berichtcategorieën: