Mijn goede voornemens voor 2017

Het nieuwe jaar is bijna aangebroken. Nieuwe ronden nieuwe kansen zeggen ze ook wel eens. Ik weet niet of dat ook echt  helemaal voor mij geld, maar misschien wel voor jou? Ik heb niet zoveel met opnieuw beginnen. Wel vind ik het belangrijk dat als ik iets wil veranderen, dat ik er dan echt voor ga. Vaak is het belangrijk om erover na te denken waarom je iets wilt veranderen? En wat heb je dan bereikt als je het gewenste resultaat hebt? De afgelopen maanden merkte ik dat door de drukte ik mezelf een beetje weg heb gecijferd. Druk op het werk, druk thuis, druk met de blog, druk met ja ik weet eigenlijk niet zo goed waar ik daarnaast allemaal druk mee ben.

Meer tijd voor mijzelf!

Vroeger deed ik het heel vaak. Op zondag ochtend lekker met mezelf bezig zijn. Mijn wenkbrauwen epileren, nagelslakken en dan in de middag nog lekker even hardlopen of naar de sportschool gaan. Een boek lezen op de bank met een grote kop thee of in de avond lekker douchen en op tijd bed gaan liggen. Oewh als ik het zo schrijf word ik er al helemaal gelukkig van! Yes, dit ga ik doen meer tijd maken voor mijzelf!

Op tijd naar bed

Als ik nog snel even dit doe, dan hoef ik dat morgen niet te doen. Ondertussen tikt de klok door en is het alweer half 12. Shit weer de was vergeten! En als ik dan eenmaal in bed lig ben ik aan het nadenken wat ik allemaal vergeten ben en morgen weer moet doen! Ow noh! Mijn hoofd moet uit. Ja echt! Ik ga er een gewoonte van maken om op tijd naar bed te gaan, want aan het eind van de week ben ik gesloopt. Iedereen doet in het weekend leuke dingen, maar ik probeer voornamelijk op te laden voor de hectische week die er weer aan komt! Dit moet echt anders. 1 of 2 keer in de week optijd naar bed. Een goede nachtrust is belangrijk om productief te zijn de rest van de dag.

Gezonder eten

Pepernoten, koekjes, kerststol, oliebollen ik heb er wel even genoeg van van al dat ge-eet! En ook mijn broeken collectie heeft er genoeg van. In de winter veranderd ik in een alles verslindend monster dat het liefst eet! In het nieuwe jaar zet ik dit elk jaar weer om in een gezonde lifestyle met veel zelf gemaakte shakes en uiteraard veel groente. Gelukkig is dat één ding die voor dit jaar niet op de lijst hoeft, meer groente eten. Ik ben gek op groentes en juist dit zorgt ervoor dat ik gezonder eten kan volhouden. Ik ga mijn eigen lunch klaarmaken en ook echt alleen dat eten. De kantine op het werk is veel te verleidelijk. Ook heb ik gemerkt dat als ik niet op tijd eet ik dan extra trek heb. Des te meer reden om wat consequenter en beter te gaan letten wat ik eet en wanneer ik dat doe.

Meer bewegen

Bewegen ik vind het heerlijk. Lekker fitnessen om je hoofd leeg te maken of gewoon wandelen door de wijk. Sinds ik eind november van de trap ben gevallen is hier eigenlijk niet veel meer van terecht gekomen. Mijn hele rechterzijde van mijn lichaam was gekneusd. Gelukkig ben ik nu weer aan de beterende hand en met wat fysio behandelingen hoop ik mijn oude tempo van bewegen snel weer op te pakken. Als je de hele dag op kantoor zit merk je dat het echt belangrijk is om te bewegen.

Meer leuke dingen doen met mijn man

Afgelopen jaar hebben we een hoop geïnvesteerd. Helaas zijn er veel mensen die denken dat alles bij ons komt aanwaaien. DUS NIET! Er moesten veel nieuwe dingen gekocht worden, zoals dat gaat met verhuizen en opnieuw inrichten.  We zijn super blij met ons huis en wonen er met veel plezier in! Maar dit betekend automatisch dat er minder budget over bleef om leuke dingen te doen. Naast het feit dat we geen budget hadden, hadden we ook weinig tijd voor elkaar. Dit jaar gaan we daar veranderingen in brengen. Ik vind het belangrijk om samen leuke dingen te doen. Lekkere relaxen, genieten en ontspannen. Onze vakantie voor aankomend jaar staat in iedergeval al gepland. Dus dat gaat helemaal goed komen!

Me-licious

Graag zou ik me aankomend jaar ook meer willen inzetten en meer tijd vrij willen maken voor mijn blog. Ik merk dat er echt potentie zit in mijn blog en dat ik de ideeën die ik heb niet goed kan uitwerken door tijdgebrek. Hierdoor heb ik het gevoel dat Me-licious minder snel groeit dan ik zou willen. Misschien toch nadenken over een gastblogger?

Wat zijn jouw goede voornemens voor dit jaar?

2 Reacties

  1. december 27, 2016 / 10:35 pm

    Wat een onwijs goede voornemens ?, en me-time is inderdaad zo belangrijk! Herkenbaar dat je gaat liggen piekeren voordat je in slaap valt, vet irritant. Deze goede voornemens gaan je vast helemaal lukken, veel succes alvast!

  2. december 27, 2016 / 11:04 pm

    Mooie voornemens. Vreemd genoeg heb ik wel nagedacht over mijn doelen maar niet zozeer over goede voornemens ?. Ik ga er ook maar eens over nadenken…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Sluit mij
Zoek je iets?
Zoek:
Berichtcategorieën: