Home » Interieur » Gordijnen kiezen | Met deze tips maak jij de juiste keuze voor bij jou thuis

Gordijnen kiezen | Met deze tips maak jij de juiste keuze voor bij jou thuis

Gordijnen kiezen | Met deze tips maak jij de juiste keuze voor bij jou thuis

Gordijnen kiezen voor in huis. Ik hoor regelmatig dat hier niet de benodigde aandacht aan wordt besteed. Of dat het zelfs uitgesteld wordt. Of dat men ervoor kiest om helemaal geen gordijnen op te hangen. Say what? Zelf viel ik toch ook wel onder de laatste groep. Ik wist gewoon niet wat we met de gordijnen aan moesten. Vergis je niet, gordijnen maken echt een wereld van verschil in een interieur! Zowel qua uitstraling maar ook qua licht én warmte. Ik geef je vandaag tips om gordijnen te kiezen in de woonkamer. En laat je onze before and after foto’s zien!

Gordijnen kiezen voor de woonkamer

Een tijd geleden vertelde ik jullie in deze in een blog dat we hadden gekozen voor duo-rolgordijnen door het hele huis. Na vier jaar alleen saaie rolgordijnen te hebben gehad, moest het roer om. Zeker met onze nieuwe cognac bank stonden ze eigenlijk net wat te flets. Zou het niet gaaf zijn om wat meer sprekende gordijnen op te hangen? Wellicht in een stoere aanwezige kleur?

Ik wilde gordijnen kiezen, die net even wat meer warmte en contrast geven. Er zijn veel partijen waar je gordijnen kunt kopen. Zowel online als in de winkel. Veel van onze vrienden waren helemaal fan van de Leenbakker. En hadden daar de gordijnen voor het hele huis besteld. Ik besloot dus eerst even op de website van Leenbakker te kijken. Om een idee te krijgen, wat voor type gordijnen er allemaal te verkrijgen waren. En of er misschien wel iets bij zat, dat ik gelijk mooi zou vinden. En toen viel mijn oog op deze velours gordijnstof Romeo.

leenbakker gordijn romeo velours

We besloten de stof eerst even in de winkel te bekijken. Vaak ziet een stof er op een foto toch anders uit dan in het echt. Niet iedereen deelt deze mening. Maar zelf vind ik het fijn, om de stof even door mijn handen te laten gaan. En er een gevoel bij te hebben wat ik koop. Na ons bezoek aan de winkel twijfelde ik nog heel erg. De gordijnen waren erg geel en ook erg aanwezig. Daarom deelde ik een foto op Instagram met de vraag of deze gordijnstof en kleur mooi zouden staan bij ons. Er is zo ontzettend veel op gereageerd, super leuk! Soms is alleen kiezen wat lastig, maar met zoveel overweldigende. ja reacties, hebben we ze gewoon besteld!

Tips om de juiste gordijnen te kiezen :

  • Wil je op save spelen? Kies dan voor een neutrale kleur. Zo zit je altijd veilig en de kleur past overal bij. Denk aan aardetinten. beige of bijvoorbeeld een taupe of zand kleur. Wil je met neutrale kleuren toch contrast creëren in je woning?En heb je bijvoorbeeld al een beige muur. Dan kun je het beste de gordijn een tint lichter of donkerder kiezen dan de vloer. Op deze manier ontstaat er contrast in je interieur.
  • Ga je voor een gordijn met kleur? Dan kun je de balans bewaren door te kijken welke kleuren er het meeste terug komen in je interieur. Zijn het er meerdere, kijk dan welke kleur je het meeste aanspreekt.
  • Er zijn verschillende type gordijnen. Kijk naar de functie die de gordijnen moeten hebben binnen je interieur: privacy, lichtinval, ter decoratie. Voor lichtinval kan je in de woonkamer bijvoorbeeld kiezen voor inbetweens. En ter decoratie voor overgordijnen. En in de slaapkamer weer voor verduisterend, zodat het lekker donker is als je gaat slapen.
  • Welke sfeer wil je bereiken? Met raambekleding kun je de sfeer van een kamer compleet veranderen. Overgordijnen van fluweel geven iets warms, met duorolgordijnen maak je alles erg strak. En kies je bijvoorbeeld voor houten onbewerkte jaloezieën dan haal je meer een zuidelijke sfeer in huis.
  • Kleurstalen – kun je van het gordijn dat je op het oog hebt kleurstalen aanvragen? Zeker doen. Dan kun je deze bij de bank, het tapijt en de muren houden. Dit geeft je gelijk een goed gevoel of je voor het juiste gordijn kiest.

TIP: Moet de gordijnstof wasbaar zijn? Let dan goed op het etiket met wasvoorschriften. Kun je geen etiket vinden? Vraag dan advies hierover op in de winkel bij de verkoper.

Before and After

Voorheen zag de hoek bij onze bank er zo uit. Let niet op de rommelige kussens en de gordijn rail. Want er hing nog helemaal geen gordijnrail. Dit was ook nog even een dingetje, want gingen we voor wit of gingen we voor uitgesproken zwarte gordijnrails. We besloten om toch voor industrieel zwart te gaan. Mijn gevoel zei dat de gordijnen echt een groot verschil ging maken. Dus maakte ik last minute nog een before foto om met jullie te kunnen delen.

Gordijnen kiezen before and after

Hier zie je goed dat de woonkamer een hele warm uitstraling krijgt door de nieuwe gele gordijnen. Het lijkt net een heel ander huis! De lamp vind je trouwens hier terug.

Hieronder zie je een foto van de andere kant van de woonkamer.

Gordijnen kiezen | Met deze tips maak jij de juiste keuze voor bij jou thuis

Normaal gesproken stem je, zoals ik in bovenstaande tips beschreef, je gordijnen af op je interieur. Je kijkt naar. de kleur die veel voorkomt. En in deze kleur neem je ook de gordijnen. Maar je kunt natuurlijk ook je interieur op je gordijnen afstemmen. Wij hebben voor dat laatste gekozen. Het geel komt nu nog niet echt terug in onze woonkamer. Maar langzamerhand maken de zilveren accessoires plaats voor gouden accessoires. Het zwart van de gordijnrails komt terug in onze lampen, de schilderijen aan de muur boven de bank, de poten van de bank het onderstel van de tafel. Zo vormt alles mooi één geheel.

Oker gele gordijnen

Wij kozen voor verduisterende gordijnen, omdat deze als groot voordeel hebben dat ze de warmte grotendeels buiten houden. Onze woonkamer ligt op het zuiden. En met de hete zomerdagen kan het zo ontzettend warm worden binnen. Wij kiezen er dan soms voor om op het heetst van de dag de gordijnen dicht te doen. En dit scheelt heel erg in de warmte. Natuurlijk zijn er hiervoor ook tal van andere oplossingen te bedenken, maar die vallen wel wat duurder uit ben ik bang ;).

Mijn mening

Ik ben echt heel er blij met de restyling van onze woonkamer met deze velours okergele gordijnen. Het geeft een warme, maar toch ook wel chique uitstraling. Ik hoop dat ik je in deze blog heb kunnen inspireren dat gordijnen kiezen niet moeilijk is. En dat je er dus niet net als wij deden 5 jaar mee moet wachten! Met bovenstaande tips weet ik zeker dat jij de juiste gordijnen uitzoekt!

Wat voor kleur gordijn heb jij in huis?

2 Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sluit mij
Zoek je iets?
Zoek:
Berichtcategorieën: