Helpt borstvoedingsthee bij het stimuleren van de melk productie?

Helpt borstvoedingsthee bij het stimuleren van de melk productie?

Borstvoeding geven is gezond voor je baby, en een fijn moment voor jou als moeder. Maar wat als je borstvoeding begint terug te lopen? Stop je gelijk met borstvoeding of ga je opzoek naar alternatieven om de productie van je borstvoeding niet terug te laten lopen? Toen dit bij mij gebeurde, vroeg ik mij af: helpt borstvoedingsthee bij het stimuleren van de melk productie?

Borstvoedingsthee ingrediënten anijs, venkel of karwij

Borstvoedingsthee

Borstvoedingsthee wordt al eeuwenlang gebruikt. Naast dat thee gewoon lekker en gemakkelijk is, bevatten de meeste borstvoedingstheeën anijs, venkel of karwij. Of een combinatie van één of meerdere ingrediënten. Deze ingrediënten bevorderen de lactatie. Door de eeuwen heen zijn er miljoenen kraamvrouwen je voor gegaan in het gebruik van borstvoedingsthee. Of het echt baat had? Tja, dat weten we niet. Borstvoedingsthee wordt door veel mama’s gedronken en anders zijn het wel de beschuit met muisjes (waar ook anijs in zit) waarbij je toch anijs binnen krijgt.

elpt borstvoedingsthee bij verhogen melkproductie?

Zoals ik vaker heb gedeeld, had ik na de keizersnede moeite met mijn borstvoeding op gang te brengen. Om eerlijk te zijn stond mijn hoofd niet naar het uitzoeken van allerlei zaken. Er zijn voedingsmiddelen waarmee je melkproductie kunt stimuleren. Maar ik koos ervoor om met de Bio Borstvoedingsthee van Weleda mijn melkproductie te stimuleren. In de Weleda Bio Borstvoedingsthee zit fenegriek, venkel, anijs en karwij verwerkt.

Helpt borstvoedingsthee bij verhogen melkproductie?

Waar de ene mama een duidelijk verschil merkt in haar melkproductie, merkt de andere mama niet veel. Wellicht kan dit te maken hebben met de samenstelling van de verschillende borstvoedingstheeën, maar ook met de tekortkoming van bepaalde vitamines en mineralen. Iets wat je na een bevalling soms wel eens hebt.

Weleda Bio Borstvoedingsthee

Weleda staat bekend om het verbinden van mens en natuur. Dit doen zijn zowel via huidproducten, babyproducten en dus ook speciale producten voor de mama’s onder ons. Waaronder deze Weleda Bio Borstvoedingsthee.

De thee zit in een kartonnen veprakking met rode elementen erop. In het Roze/rood staat er duidelijk Bio borstvoedingsthee op.

Weleda Bio Borstvoedingsthee

Bio Borstvoedingsthee bevat fenegriek, venkel, anijs en karwij en ondersteunt een ontspannen borstvoeding. Citroenverbena geeft de mix een aangename smaak. Alle ingrediënten in deze thee zijn van biologische teelt.

Hoe bereid je de thee het beste? Laat een zakje ongeveer 3 minuten trekken in een kop kokend water. Drink maximaal vier koppen per dag. Bewaar de thee droog en op kamertemperatuur.

Doordat de thee in een handig sachet zit, kun je hem ook meenemen wanneer je op visite gaat. Of onderweg bent. Zo vergeet je het niet.

Een verpakking kost €6,15 (gewoon verkrijgbaar bij AH) en hiermee kun je 20 koppen thee zetten.

Wil je meer weten over de thee? Je leest er hier alles over.

mijn ervaring met Weleda Bio Borstvoedingsthee

Door twee of drie keer op een dag een rustmomentje in te plannen voor jezelf met een kopje thee, ontspan je. En laat ontspanning nu nét het sleutelwoord zijn voor een goede toeschietreflex en daarmee indirect invloed hebben op je melkproductie!

Heb jij wel eens borstvoedingsthee gebruikt? En zo ja, wat zijn jouw ervaringen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Sluit mij
Zoek je iets?
Zoek:
Berichtcategorieën: