Getest: HEMA Bamboo Charcoal collectie

HEMA Bamboo Charcoal collectie

Een hype op beauty gebied die je zeker niet ontgaan is: de charcoal die verwerkt wordt in allerlei skincare producten. HEMA doet vrolijk mee aan deze trend en komt met de gloednieuwe HEMA Bamboo Charcoal collectie. Een tijd geleden kwamen ze ook al met een collectie nieuwe mascara’s. Of deze Charcoal producten het kopen waard zijn? Dat lees je in dit artikel.

HEMA Bamboo Charcoal collectie

De HEMA Bamboo Charcoal collectie bestaat uit een peeling, masker en facewash. Bamboo Charcoal, alleen de naam al klinkt veel belovend! De pure active charcoal verwijdert invloeden van buitenaf als giftige stoffen, vuil en fijnstof van de huid. De houtskool zuivert de huid, houdt het soepel en laat je huid stralen. Aan alle producten in deze lijn is Vitamine B5 toegevoegd en groene thee extract. Deze zorgen voor een mooie, stralende teint. Alle gezichtsreinigingproducten zijn geschikt voor de normale tot vette huid.

Ik ben dol op skincare en heb tegenwoordig om de twee maanden een wisselende routine. Door het grote aantal producten dat ik opgestuurd krijg, ben ik lekker aan het uitproberen. En hou ik vast aan de producten die ik écht goed en lekker vind. Ik heb alle drie de producten uitgeprobeerd en vandaag vertel ik je wat ik ervan vind.

Wat HEMA zelf zegt over deze collectie: De actieve charcoal verwijdert invloeden van buitenaf als giftige stoffen, vuil en fijnstof van de huid. De houtskool zuivert de huid, houdt het soepel en laat het stralen. Provitamine B5 zorgt voor een mooie teint. Extra prettig is de geur van de producten, door het groene thee extract ruikt het lekker fris.

HEMA Bamboo Charcoal collectie

Verpakking

De HEMA Bamboo Charcoal collectie is te herkennen aan zijn git zwarte verpakkingen. Als je het mij vraagt totaal niet spectaculair, maar wel strak, modern en clean. Het kleurtje op de verpakking geeft aan met welk product je te maken hebt, zodat je je niet kunt verwarren. Zo staat oranje voor de charcoal facemask, paars voor de charcoal face peeling en licht blauw voor de charcoal face wash. De click doppen werken fijn en gaan niet naar een paar keer open klikken kapot zoals bij andere goedkope merken wel het geval is. Nee, je moet ze niet laten vallen, want dan gaan ze uiteraard wel stuk.

HEMA Bamboo Charcoal collectie

Bamboo Charcoal Face Wash

Ik hou van de Face Wash, omdat ik dit een ideale gezichtsreiniging vind voor onder de douche. Vandaar dat ik blij was toen ik deze Face Wash van de Hema ontving.

HEMA Bamboo Charcoal collectie

Als eerst verwijder ik mijn dag make-up met een make-up reiniger van bijvoorbeeld l’ occitane peony cleansing-oil, maar je kunt natuurlijk ook een gezichtsreiniger van bijvoorbeeld de HEMA gebruiken. Vervolgens reinig ik mijn gezicht extra onder de douche met een facewash.

Hieronder zie je een swatch van de face wash op mijn hand.

HEMA Bamboo Charcoal collectie

Gebruik: Maak je gezicht voor het aanbrengen wat nat. Laat de wasgel in je handen opschuimen en beng aan in draaiende bewegingen op het gezicht. Hierna grondig afspoelen met lauwwarm water.

De lipiden in de face wash zorgen voor een optimale verzorging tijdens en na het reinigen en houden de huid gehydrateerd. De face wash voelt aan als een gel. En is erg prettig in gebruik. Daarnaast ruikt hij ook nog eens heerlijk.

HEMA Bamboo Charcoal collectie

Bamboo Charcoal Face Peeling

Een peeling kun je gebruiken als scrub voor je gezicht en is ideaal voor het verwijderen van overtollige huidcellen en talg. hieronder zie je een swatch van de peeling, de face wash en het face mask allemaal bij elkaar.

HEMA Bamboo Charcoal collectie

Gebruik: Maak je huid en je handen vochtig. Masseer de peeling, met een hoeveelheid ter grootte van een hazelnoot, op het vochtige gezicht. Na het reinigen spoel je de peeling grondig af met lauwwarm water.

In deze scrub zitten fijne korreltjes verwerkt, precies goed voor een lichte scrub van mijn gezicht. De Glycerine in de face peeling zorgt ervoor dat mijn huid na het gebruik zacht en gehydrateerd aanvoelt.

HEMA Bamboo Charcoal collectie

Bamboo Charcoal Face Mask

Deze Bamboo Charcoal Face Mask voelt aan als een kleimasker. Dit masker reinigt de huid diep en bevat active coal. Het is gemakkelijk aan te brengen en heeft een fijne substantie.

HEMA Bamboo Charcoal collectie

HEMA Bamboo Charcoal collectie

Gebruik: Reinig je gezicht goed en breng het masker vervolgens ruim aan op het gezicht. Laat het vervolgens 10-15 minuten inwerken en spoel het vervolgens grondig af met lauwwarm water.

HEMA Bamboo Charcoal collectie

Zo ziet het masker eruit als ik het op mijn gezicht heb aangebracht. Het moet nu ongeveer een minuut of 15 opdrogen en wordt daardoor langzaam lichter van kleur.

HEMA Bamboo Charcoal collectie

Na een minuut of 15 ziet het masker er zo uit. Door het drogen gaat het masker lichtjes trekken en zie je ook lijntjes verschijnen. Best een prettig gevoel als je het mij vraagt. Zo lijkt het namelijk al of het masker wat doet.

HEMA Bamboo Charcoal collectie

Nog even een close-up gewoon omdat ik het leuk vond en je zo goed kunt zien wat het masker doet. Zie je al die fijne lijntjes?

HEMA Bamboo Charcoal collectie

En zo ziet mijn gezicht eruit na het afspoelen van het masker. Mijn huid voelt fris en zacht aan en is ook gelijk niet meer zo droog.

Mijn mening

Ik ben zelf blij verrast met alle nieuwe producten die HEMA uitbrengt. Over de mascara’s die ik eerder reviewde was ik erg enthousiast en ook voor deze HEMA Bamboo Charcoal collectie heb ik alleen maar lof. Het face mask gebruik ik nu dagelijks na mijn make-up reiniger onder de douche en de peeling en facemask gebruik ik eens in de week. De producten doen wat ze beloven, voelen goed aan op mijn huid en laten een heerlijk schoon en fris gevoel achter. Door de toevoeging van vitamine B5 heeft deze hele lijn een hydraterende werking en wordt de aanmaak van nieuwe huidcellen gestimuleerd. Wat mij betreft is deze lijn zeker een aanrader en de prijs, die is lekker budget!

Prijs en verkrijgbaarheid

Bamboo charcoal face wash is verkrijgbaar voor € 3,50 voor 150 ml.
Bamboo charcoal face peeling is verkrijgbaar voor € 3,50 voor 125 ml.
Bamboo charcoal face mask is verkrijgbaar voor € 3,50 voor 150 ml.

Alle producten uit de Bamboo Charcoal collectie zijn in de Hema winkel als online te verkrijgen.

Wat vind jij van de HEMA Bamboo Charcoal collectie?

Ben jij helemaal in to de Charcoal producten?
Lees dan ook mijn review over de coconut charcoal zeep van BLOOMR.

21 Reacties

 1. juni 20, 2018 / 8:53 am

  Ik reageerde net al bij iemand dat het zo een rare kleur heeft, je bent veel vaker wit gewend, maar logisch natuurlijk. Ik vind d verpakking ook mooi en fijn dat je het gevoel heb dat het werkt.

  • Mariëlle
   Auteur
   juni 21, 2018 / 1:31 pm

   ja hé, dat vond ik ook. Maar aan de andere kant je hebt wel duidelijk iets op je gezicht zitten.

 2. juni 20, 2018 / 8:54 am

  Jeetje, wat een boel lijntjes inderdaad. Wat grappig dat dit masker dat zo laat zien.

 3. juni 20, 2018 / 9:35 am

  Ik heb ze nog niet zien liggen bij de HEMA, maar ik heb denk ik ook nog niet goed gezocht. Ik was echt een keer uitproberen!

 4. juni 20, 2018 / 10:18 am

  Ik heb ze nog niet geprobeerd, maar ze klinken wel erg goed!

 5. juni 20, 2018 / 10:23 am

  Wat een heftig kleurtje, haha! Het klinkt wel als een fijn product.

 6. juni 20, 2018 / 10:37 am

  Ze zijn niet duur. Het klinkt als een hele fijne masker

 7. juni 20, 2018 / 11:02 am

  Ah leuk! Ik ben zelf ook erg te spreken over deze lijn van HEMA! De Facewash is mijn favoriet.

  • Mariëlle
   Auteur
   juni 21, 2018 / 1:32 pm

   Die vind ik ook erg fijn lindsey, maar het masker is ook wel erg lekker.

 8. juni 20, 2018 / 11:05 am

  Ik ben zo benieuwd naar deze producten. Vooral het masker spreekt mij aan en zeker voor die prijs.

  • Mariëlle
   Auteur
   juni 21, 2018 / 1:33 pm

   snel uitproberen dan Priscilla! Je gaat geen spijt krijgen hoor.

 9. juni 20, 2018 / 9:06 pm

  Hema heeft leuke collecties. Zo ben ik fan van een aantal lipsticks. De skin care heb ik jarenlang niet meer geprobeerd. Wordt wellicht weer eens tijd voor een scruppie.

  • Mariëlle
   Auteur
   juni 21, 2018 / 1:33 pm

   Helemaal mee eens Macblogster, ik vind de HEMA ook een prettige winkel met fijne collecties. De mascara was ik ook over te spreken, terwijl ik vantevoren toch niet zoveel verwachtte.

 10. juni 20, 2018 / 9:36 pm

  Je huid ziet er echt wel goed uit na gebruik, mooi resultaat! Voor mijn huidtype is dit waarschijnlijk niks maar de producten zien er wel prettig uit.

 11. juni 21, 2018 / 10:45 am

  Leuke blog heel mooi gemaakt ik had het masker ook gekocht maar heb geen idee waar ik het masker gelegd heb thuis

  • Mariëlle
   Auteur
   juni 21, 2018 / 1:35 pm

   ownee Tamara! Ja, soms denk je goed opbergen en dan heb je het té goed gedaan!

 12. juni 21, 2018 / 5:32 pm

  Fijn dat je zo blij bent met deze producten. Een pluim voor de HEMA dus. Je lijkt wel een beetje op een smurf hoor, hihi.

 13. juni 21, 2018 / 8:29 pm

  Leuk ook de drie producten naast elkaar te zien, zo zie je echt ook het verschil qua structuur en samenstelling!

 14. juni 26, 2018 / 6:26 pm

  wat een fijn uitgebreid artikel! ik had toevallig diezelfde dag als jou de hema peeling geplaatst hihi. tof dat je alle drie de producten hebt! kun je de gehele lijn goed testen samen

 15. juni 30, 2018 / 12:39 pm

  Ik ken deze lijn nog niet, maar hij is wel lekker budget!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Sluit mij
Zoek je iets?
Zoek:
Berichtcategorieën: