Mijn Henna, Mehndi, Kina Gecesi outfit Salwar Kameez

 

Henna, Mehndi, Kina Gecesi outfit Salwar KameezZoals jullie weten zijn we op vakantie in Turkije, maar we gingen dit jaar niet zomaar hier naartoe. Nee, we gingen om onze lieve (schoon) zus  weg te brengen… ze ging namelijk trouwen en komt niet meer terug naar Nederland. Omdat ik heb beloofd geen foto’s van haar henna en/of bruiloft te laten zien op mijn blog en jullie niet helemaal in het ongewisse wilde laten, leek het me leuk om jullie Mijn Henna, Mehndi, Kina Gecesi outfit Salwar Kameez te laten zien. Ben je benieuwd wat ik droeg op de henna? Kijk dan gezellig mee!

Turkse Bruiloft

De familie van de bruid en bruidegom zijn afkomstig uit de provincie Konya. Een Turkse bruiloft duurt over het algemeen 3 dagen. Dit is ook zo in de provincie Konya. Het leukste aan de bruiloft vind ik zelf altijd de Henna of Mehndi ceremonie. In het turks noemen ze dit Kina Gecesi.

Henna

De Kina Gecesi wordt altijd één dag voor de bruiloft gehouden. Waarom men Henna gebruikt? De Henna die tijdens de ceremonie wordt gebruikt staat symbool voor geluk en bescherming. En daarnaast is het gewoon een oude traditie om aan te tonen dat het meisje  gaat trouwen en hiermee een “vrouw” wordt.

Het Henna-Feest begon vroeg in de avond en eindige tegen de nacht. Normaal gesproken wordt dit bij de bruid thuis gevierd met alleen vrouwen (soort vrijgezellenavond). Maar wij vierden dit in een soort van buurthuis. Ik had de eer om mijn (schoon) zus prachtig op te maken. I know nu worden jullie allemaal nieuwsgierig, maar zoal ik al eerder zei… geen foto’s van de bruid! Ook al is mijn schoonfamilie Turks, toch dragen mijn schoonzusjes graag Indiase kleding en zijn ze gek op de Indiase liedjes en Bollywood films.

Outfit van de bruid: Lehenga Choli

Zo droeg mijn schoonzus een mooie Gharga Choli, ook wel lehenga choli genoemd. Vaak hebben deze een blote buik, maar als moslim vrouw is dit niet gepast. Het topje was dus speciaal op maat gemaakt door een kleermaakster, zodat het niet tekort zou zijn. Daarnaast droeg ze een lange rok met heel veel kralen erop geborduurd en een sjaal ook zwaar geborduurd waarmee je hoofd, borst of buik kan bedekken. Hieronder zie je een voorbeeld, wat sterk lijkt op de kleding van de bruid op de henna dag.

Henna, Mehndi, Kina Gecesi outfit Salwar Kameez - bruid

 

Mijn Henna, Mehndi, Kina Gecesi outfit Salwar Kameez

Een mint groene Salwar Kameez heb ik van Indiase bruidsmode. De Salwar Kameez was niet zwaar bewerkt. Normaal gesproken spreekt Indiase kleding toch wel iets meer. Ik wilde een erg rustige bewerking hebben, zodat hij geschikt is voor meerdere gelegenheden. Zo hoef ik de Salwar Kameez niet na 1 of 2 keer dragen weg te doen en kan ik hem nogmaals aan.

Henna, Mehndi, Kina Gecesi outfit- Salwar Kameez

Deze mint groene Salwar Kameez is licht bewerkt en heeft twee randen met gouden spiegeltjes aan de onderkant. Aan de zijkant één rij met gouden spiegeltjes en de onderkant is geborduurd met een patroon van gouddraad. De bovenkant is beplakt met gouden stenen in een nog wat rustiger patroon dan de onderkant.

De Dupatta (sjaal) is aan beide uiteinden bewerkt met drie rijen gouden spiegeltjes en heeft een gouden rand aan het uiteinde. Verder is de sjaal niet bewerkt om zo de gehele outfit wat rustiger te houden.

Indiase sieraden

Henna, Mehndi, Kina Gecesi outfit Salwar Kameez-bangles

Bij een mooie indiase outfit, horen mooie indiase sieraden. Zo droeg ik er 4 gouden armbanden met zirkonia steentjes bij. De armbanden worden ook wel Chudiyan genoemd. Deze Chidiyan waren net even wat aparter dan de meeste die je wel eens gezien zult hebben. Ze hebben namelijk een kleine bedel eraan om de armbanden wat speelser te maken.

Henna, Mehndi, Kina Gecesi outfit Salwar Kameez - oorbellen

Ook de Indiase oorbellen mochten niet ontbreken. De hele set was in het goud, omdat dit mooi matcht met  mijn kleding. Hier zaten ook een hoop gouden details in verwerkt.

Henna, Mehndi, Kina Gecesi outfit Salwar Kameez - gouden hakken

Ik droeg gouden gouden hakken. Die ik al een hele tijd geleden bij de Primark kocht voor € 15,99. De hak is 10 cm hoog, dus dat was best even lastig met al die losse stenen, zand en ook tapijt.

Emotioneel

De henna avond is de laatste avond dat de bruid in haar ouderlijk huis verblijft. Het was voor ons als gezin een super emotionele tijd. Meestal is dit alleen voor de moeder zo, maar als schoonzus had ik toch wel het gevoel dat ik een zus erbij had gekregen. Best moeilijk om dan na 2 jaar weer afscheid te moeten nemen, al brengt het voor haar en uiteindelijk voor ons een hoop geluk met zich mee. Het beste en mooiste dat we haar kunnen wensen is een gelukkig huwelijk en een gelukkig leven. Daarmee ga ik deze blog beëindigen. And i keep saying to myself, hold on to that thought!

Alle sieraden en de kleding die ik gedragen heb op de henna, heb ik gekocht bij Indiase Bruidsmode.
Let op! Deze post is niet gesponsord. Ik ben zelf gewoon super tevreden over hun service en wil iedereen die opzoek is naar Traditionele of juist moderne Indiase kleding adviseren om met hen contact op te nemen.

Wat vind jij van Mijn Henna, Mehndi,
Kina Gecesi outfit Salwar Kameez?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Sluit mij
Zoek je iets?
Zoek:
Berichtcategorieën: