Make-up Tips | Hoe en waar breng je een highlighter aan?

Hoe en waar highlighter aanbrengen

Highlighter gebruik jij hem al? Of sla je deze meestal over in je make-up routine. Het gebruik van een highlighter geef jouw make-up look net dat beetje extra. Een mooie natuurlijke glow om die zonnestralen, die nu af en toe ontbreken, in je gezicht terug te brengen. Maar hoe en waar breng je een highlighter aan? Ik vertel het je…

Hoe en waar highlighter aanbrengen

Wat is een highlighter?

Laten we even bij het begin beginnen. Want wat is highlighter eigenlijk precies? Het is een glimmend product waarmee je jouw make-up look een mooie glans geeft. Je benadrukt de verschillende gebieden in je gezicht door er highlighter aan te brengen. Maak bijvoorbeeld je ogen optisch groter door een beetje glans in je ooghoeken of geef wat extra shine aan je jukbeenderen. Highlighter bestaat in poedervorm, maar ook als crème of vloeibaar product. De poedervorm breng je aan met je vinger of een speciale highlighter kwast. Crème of vloeibare highlighter kun je aanbrengen met je vingers, een make-up sponsje of een kwast.

Hoe breng je highlighter aan?

Hieronder vertel ik je stap voor stap hoe je het beste highlighter aanbrengt.

Hoe breng je highlighter aan Stap 1 – Je huid voorbereiden

Voordat je begint met het aanbrengen van een highlighter is het belangrijk, dat je eerst de basis skincare stappen hebt doorlopen voor een gezonde en gehydrateerde huid. Houd het simpel.

Was als eerste je gezicht. Breng daarna, indien je dit wilt, een exfoliërende toner aan (doe dit niet wanneer je huid super gevoelig is). Breng hierna een vocht inbrengende dagcrème aan op je huid. Als je graag een make-up primer wilt gebruiken, dan deze aan na je dagcrème.

Hou je van een simpele skincareroutine? Dan kun je de exfoliërende toner overslaan.

Hoe breng je highlighter aan Stap 2 – Breng foundation aan

Je hoeft niet perse foundation te dragen om je highlighter goed te kunnen aanbrengen. Maar als je houd van wat dekking op je huid, dan is het handig om deze eerst aan te brengen. Alvorens door te gaan naar de volgende stap.

Hoe breng je highlighter aan Stap 3 – Kies de juiste highlighter formule

Nu je een goede basis hebt aangebracht, is het tijd om de juiste highlighter te kiezen. Denk hierbij aan het vinden van de juiste kleur (super belangrijk) en de hoeveelheid glans.

Er bestaan veel verschillende soorten highglighters. Welke je het beste kunt gebruiken ligt aan je eigen voorkeur. En aan de ondertoon van je huid. Daarnaast is het ook belangrijk om rekening te houden met je huidtype.

MUA - Undress Your Skin poeder Highlighter

Poeder Highlighter

Heb je een vettige huid met een warme ondertoon? Dan kun je het beste een poeder highlighter gebruiken die roze- of goudkleurig is. Ga niet voor een vloeibare of cream highlighter variant. Je huid gaat hier nog vetter van lijken. En dat is nou juist wat je niet wilt. Wanneer je kiest voor een poeder highlighter, blijft de highlighter poeder als het ware op je huid liggen.

Dan heb je nog het verschil in compacte highlighters en losse highlighters. De naam verraad de werking al wel een beetje. De compacte variant is samengedrukt, waardoor het aanbrengen gemakkelijk gaat. Of je nu kiest voor een kwast, spons of je vinger.

Een losse poeder is losse highlighter poeder in een doosje. Dit kan je makkelijker gebruiken met een kwastje. Ga aan de slag met verschillende technieken, om te kijken waar jouw voorkeur naar uit gaat.

TIP: Voor meer pigment en dus meer glans, breng je de highlighter poeder aan met een natte beauty spons

Makeup Revolution London - vloeibare highlighter

Vloeibare highlighter

Een vloeibare highlighter, heeft de gewoonte om je foundation wat te breken, dus deze kun je het beste door je foundation mengen voor een natuurlijke glow. Of aanbrengen voordat je foundation aanbrengt.

B.A.E. Highlighter Glow Ball

Creamy highlighter

Heb je bijvoorbeeld een droge of normale huid met een koele ondertoon? Dan kun je het beste gaan voor een creamy highlighter met lichte tinten. De creamy highlighter zit vaak in een stick of potje. En is middenweg tussen poeder en vloeibare highlighter. Je kunt hem het beste aanbrengen met je vingers. Met je vingers zal je denken? De warmte van je vingers helpt de creamy highlighter te versmelten met je huid. Waardoor je het beste resultaat krijgt.

Hoe breng je highlighter aan Stap 5 – Highlight de juiste punten

Highlighter aanbrengen is eigenlijk het tegenovergestelde van contouren. Het doel is om de hoge punten van je gezicht – je jukbeenderen, langs je wenkbrauwbeenderen, de bovenkant van je cupidoboog en langs de brug van je neus – naar voren te brengen en ze echt te laten opvallen.

Ik vertel je hieronder stap voor stap hoe je highlighter aanbrengt.

Hoe en waar highlighter aanbrengen

1. Accentueer je jukbeenderen

Neem een waaierkwast en breng in een ruitenwisser beweging highlighter aan op je jukbeenderen. Dit zorgt voor een mooie, natuurlijke glans op je gezicht. Let hierbij op dat je echt de highlighter aanzet op je jukbeenderen en neem je wangen niet mee.

highlighter aanbrengen op jukbeen

Op de bovenste en onderste foto zie je het resultaat van het aanbrengen van highlighter op je jukbeenderen.

highlighter op jukbeen

2. Onder wenkbrauwen

Breng wat highlighter aan op het wenkbrauwbot, met een klein kwastje. Hierdoor lijken je wenkbrauwen gelift te worden en komen ze meer uit.

highlighter aanbrengen onder de wenkbrauwen

3. Op je neusbrug en het puntje van je neus

Het puntje van je neus kun je accentueren met een klein kwastje. Of breng wat highlighter aan met één van je vingers.

highlighter aanbrengen op puntje van je neus

Wil je de vorm van je neus perfectioneren? Dan kun je ook een klein beetje highlighter op je neusbrug aanbrengen. Door de highlighter lijkt de neus namelijk smaller. Dit is dus zeker het proberen waard.

highlighter aanbrengen op de neusbrug

4. Aan de binnenkant van je ooghoeken

Door aan de binnenkant van je ooghoeken wat highlighter aan te brengen, ogen je ogen veel frisser. Ook hiervan krijg je een frisse en open blik.

highlighter aanbrengen in ooghoek

Hieronder zie je een close-up van mijn oog en wenkbrauwen, waarbij er highlighter in de ooghoek en op het wenkbrauwbot is aangebracht.

close-up oog, highlighter in ooghoek en op wenkbrauwbot

5. Op het puntje van je kin

Afhankelijk van wat voor type gezicht je hebt, kan het goed uitpakken als je wat highlighter op je kin aanbrengt. Deze zou je kunnen accentueren.

highlighter op je kin

6. Bovenlip en onderlip

Je stukje dat je op je bovenlip wilt uitlichten en highlighten, wordt ook wel cupidoboog genoemd of in het Engels “cupid bow”. Omdat je lippen de vorm hebben van de boog van een boogschutter. Let op en breng niet om je hele liprand highlighter aan. Het gaat juist om het highlighten van het hoogste gedeelte.

highlighter op cupidsbow en lippen

Breng het aan op de twee hoogste punten, de twee punten van je lippen en daartussen in. Neem hierbij ook een klein stukje mee van van je philtrum (het kuiltje tussen je lippen en je neus).

highlighter op onderlip

Breng een beetje highlighter aan op je onderlip, op het onderste puntje.

marielle houdt highlighter vast soft en gentle van MAC.

Tip: Hierboven zie je de MAC Highlighter Soft & Gentle. Dit is mijn ultieme favoriet als het aankomt op highlighters.

Extra tips voor het aanbrengen van highlighter

Vind je het nog steeds lastig om te bepalen waar je nou precies die highlighter aanbrengt? Ga dan bij een raam zitten om te kijken waar er natuurlijk zonlicht op je gezicht valt. Breng precies op die plekjes de highlighter aan.

Wil je een subtiele gloed over je gehele gezicht? Meng dan een beetje vloeibare highlighter door je foundation, maar wees wel voorzichtig! Voor een subtiele glow heb je namelijk maar een beetje nodig.

Marielle gezicht highlighter

Experimenteer vooral, want ieder gezicht is anders en ieder moment is anders. Uiteindelijk gaat het erom dat jij tevreden bent met het resultaat: een mooie prachtige glow.

Gebruik jij highlighter in je make-up routine? En zo ja, waar breng je deze allemaal aan?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Sluit mij
Zoek je iets?
Zoek:
Berichtcategorieën: