Houten loopfiets 2-in-1 van Bandits & Angels

Toen Zayn een jaar was wilden we graag als speelgoed een driewielertje voor hem kopen. Ik hoorde meerdere verhalen, over dat een driewieler eigenlijk helemaal niet zo goed was voor de ontwikkeling van je kleintje. Een houten loopfiets daarentegen bied veel meer voordelen (hierover verder op in het artikel meer). Zodoende dat wij kozen voor de Houten loopfiets 2-in-1 van Bandits & Angels. Ik deel mijn ervaringen met jullie in het artikel.

Houten loopfiets 2-in-1 van Bandits & Angels

Over de Bandits & Angels houten driewieler en loopfiets is nagedacht. Een fijne fiets die omkeerbaar is door het houten frame zelf aan te passen. Wanneer je kleintje tussen de 1,5- 2,5 jaar is kan er gebruik gemaakt worden van de driewieler. Om vervolgens over te gaan op de loopfiets. De luchtbanden met kunststof velgen geven de loopfiets een extra stoer uiterlijk. En maken hem ook erg comfortabel.

De montage van de houten driewieler gaat gemakkelijk. En ook het ombouwen naar een hogere driewieler of naar de houten loopfiets is helemaal niet ingewikkeld. Er zit zelfs een complete gereedschap set bij, zodat je gelijk aan de slag kan. Ook kun je de stuurtas of kinbeschermer laten personaliseren met de naam van je kindje

Kenmerken houten loopfiets

 • Vanaf 1,5 jaar
 • Hoog en laag frame 2in1
 • Luchtbanden
 • Stuurbegrenzer
 • Veiligheidshandvaten
 • Driewieler
 • Loopfiets
 • Verstelbaar zadel 30 – 43 cm

Loopfiets goed voor de ontwikkeling?

Waarom je naast een driewieler zou moeten kiezen voor een loopfiets? Een loopfiets met twee wielen is goed voor de ontwikkeling van je kind. Hier zijn meerdere redenen voor:

 • Evenwicht: Je kindje leer goed zijn even te bewaren. In het begin gaat dit met vallen en opstaan. Daarna racen ze binnen no time rond op de loopfiets.
 • Motorische ontwikkeling: Je kindje moet handigheid krijgen in het besturen van de fiets. Dit is goed voor zijn motorische ontwikkeling. Denk aan het stuur in bedwang houden met zijn handen, en met handen en voeten voortbewegen. Leren remmen en sturen.
 • Verkeersinzicht: Denk niet gelijk dat ze een auto kunnen besturen, maar ook in huis of op de speelplaats moet je kleintje oefenen met snelheid en afstand in schatten. Op tijd remmen, om obstakels heen manoeuvreren en de juiste snelheid hanteren.

Mijn mening

Het pakket werd online besteld en was binnen 2 dagen binnen. Op dat moment was het al later in de avond en waren wij als ouders zo enthousiast, dat we de houten loopfiets gelijk in elkaar wilde zetten.

Het uitpakken en in elkaar zetten van het loopfietsje dachten we even snel te doen. Ondanks de duidelijke uitleg en gereedschap set, viel dat toch een beetje tegen. De fiets wordt geleverd in een kartonnen doos.

Tip: Zet de driewieler of loopfiets niet in elkaar met een nieuwsgierige dreumes of peuter in de buurt! Dit zorgt voor de nodige vertraging en zoekgeraakte onderdelen.

Ondertussen werd onze peuter toch wel een beetje nieuwsgierig en duurde het wachten te lang. Wat resulteerde in verschillende onderdelen die kwijt waren. Eind goed al goed. De houtenloopfiets of eigenlijk driewieler, want daar kozen we eerst voor zat in elkaar. Het opstappen ging helemaal goed en Zayn reed er zo mee weg.

Na een week besloten we toch om de driewieler om te bouwen naar een échte houten loopfiets, omdat Zayn niet genoeg uitdaging vond in de driewieler. Het ombouwen van de driewieler naar de loopfiets ging best makkelijk. We haalden de as eruit en monteerde het wiel aan een iets kleinere as, die bij het pakket zat. De eerst twee dagen was het vooral vallen en opstaan. En werd het fietstje soms ook al na een paar minuten weggelegd. Maar na een week proberen racede Zayn met hoge snelheid de woonkamer door.

De voordelen van deze Houten driewieler & loopfiets van Bandits & Angels zijn het zachte kussentje op het stuur, dat je eenvoudig met klittenband kan loshalen en mee draait in de was (wel zo hygiënisch). Het zadel is in hoogte verstelbaar, zodat het fietsje meegroeit met je kind. En ook het middenstuk kun je omdraaien, waardoor je wat meer hoogte krijgt. Dit kan zowel voor de driewieler als de loopfiets.

De zachte rubbertjes rondom de handvatten op het stuur zorgen voor meer grip. En de lucht banden die erg comfortabel rijden. Zelf ben ik een groot voorstander van houten speelgoed, loopfietsen zijn echter ook te verkrijgen in andere materialen.

Zelf ben ik super blij met deze mooie fiets. Als moeder wil je het beste voor je kind en de ontwikkeling. Dit loopfiestje gebruiken we buiten om korte stukjes te wandelen, wanneer we gaan buitenspelen of bij het wegbrengen naar de opvang. Als je peuter of kleuter goed overweg kan met de loopfiets, kunnen ze zonder problemen de wandelsnelheid van volwassenen bijhouden. En ondertussen hier en daar even stoppen om te rusten. En natuurlijk super geschikt als voorbereiding om de overstap te maken naar een échte kinderfiets.

Prijs en verkrijgbaarheid

De Houten loopfiest 2-in-1 van Bandits & Angels is verkrijgbaar voor een adviesprijs op de website van Bandits & Angels van € 79,95. Let op hij is meerdere keren per jaar in de aanbieding. Zo kochten wij de fiets zelf bij bol.com voor € 59,95.

Natuurlijk zijn de loopfietsen ook verkrijgbaar in uitvoeringen, met andere materialen. En naast de 2-in-1 variant zijn er ook 4-in1-varianten verkrijgbaar.

Op wat voor fiets is jouw kindje begonnen? Een driewieler? Of toch een loopfiets?
Laat het me weten in de comments.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Sluit mij
Zoek je iets?
Zoek:
Berichtcategorieën: