It’s My 29th Birthday

Heel cliché, maar het afgelopen jaar is weer vliegensvlug voorbij gevlogen. Dit jaar blaas ik 29 kaarsjes uit! Verjaren blijf ik gek vinden. Elk jaar vlak voor mijn verjaardag vraag ik me af of ik me ook echt die leeftijd vóel.  Eigenlijk vind ik het helemaal niet zo leuk dat ik alweer jarig ben!
Voor mijn gevoel ben ik nog 19, maar nee.. alweer 29 jaar! Ik ben niet meer ‘begin twintig’ maar ‘eind twintig’ of bijna ‘begin dertig’! Ik voel me oud, maar je bent zo jong als je je voelt zeggen ze toch? Veel mensen blijven bij een bepaalde leeftijd hangen. Bij mij was het dit jaar zelfs zo erg dat ik onbewust bij 28 bleef hangen. Say what? Aah nee, dat kan niet girl. Stick to the facts! Op je negenentwintigste zit je niet meer met je feestjurk aan vol spanning te wachten op een versierde stoel  te wachten tot je ouders je onder dompelen in aandacht. Hoewel ik dat eigenlijk bést zou willen! 29 is een super mooie leeftijd! En trouwens ik word nog steeds 21 geschat. Ja, dat doet mijn ego zeker goed! Maar tegelijkertijd ben ik blij en dankbaar dat ik ouder mag worden. Ik voel me goed en ben gelukkig, dat is het belangrijkst!
Of ik iets bijzonders ga doen vandaag? Nou, nee eigenlijk niet! Behalve trakteren op mijn werk… Wat ik ga trakteren? Ja, stiekem is iedereen daar erg benieuwd naar! Zelf ben ik niet echt een taart eter, dus meestal neem ik iets hartigs mee wat ik dan zelf heb gemaakt. Vandaag trakteer ik bara’s. Een Surinaams, Hindoestaanse snack dat wordt gemaakt van deeg op basis van urdi meel (mungbonen). Kruiden die door het deeg gaan, zijn onder andere komijn, knoflook en kurkuma. Het deeg laat je een  nacht rijzen en bak je vervolgens in olie. De ene bara wordt gemaakt met een gat en de andere bara niet. Waarom dit is weet ik eigenlijk niet. Ik maak de bara’s altijd zonder gat, want dit eet lekkerder! Ook maak ik er een lekker pittige chutney bij.

Abdullah is trouwens morgen jarig! Echt super leuk maar ook praktisch. Wij kunnen elk jaar onze verjaardag samen vieren. En hoe toevallig dat je iemand ontmoet die precies voor of na jou jarig blijkt te zijn. Ab heeft voor ons een leuk avondje uit geplant volgende weekend. We gaan namelijk met zijn tweetjes naar ‘Tasty Comedy’. Dit is een dinnershow op De Pier in Scheveningen, waar je geniet van een vier gangen diner met een panoramisch uitzicht over zee en de kilometers lange kust van Den Haag. Klinkt bijna te mooi om waar te zijn… Maar ik laat jullie zeker weten of dit een aanrader is om naar toe te gaan!

It's My 29th Birthday
Van veel familie leden en bekenden krijgen ik de vraag, wat er op mijn verjaardagslijstje staat? Er stond één heel groot cadeau op mijn verjaardagslijst dat ik al jaren wil hebben! En dat is een nieuwe Macbook Pro. Voor mijn blog is het handiger om een laptop te hebben die ik overal mee naartoe kan nemen. Flexibel werken :) maar met mijn huidige laptop gaat dit niet meer. De batterij is aan vervanging toe en kost maar liefst € 400,-. Eerst dacht ik dat het een grapje was toen ze dit in de winkel aangaven, maar dit bleek achteraf toch niet zo te zijn… Hij is nog niet besteld, maar wat in het vat zit verzuurt niet zeggen ze altijd!

Ik ga lekker genieten van deze feestelijke dag, laat alle felicitaties over me heen komen, let vandaag even niet op wat ik eet en ga er een gezellige dag van maken!

Op naar de 30 jaar!

5 Reacties

 1. juni 22, 2017 / 6:27 pm

  Happy birthday! Ik wou dat ik nog 29 was, vond ik veel leuker klinken dan de 30 die ik nu heb :D

  • Mariëlle
   Auteur
   juni 23, 2017 / 9:35 am

   hahah om eerlijk te zijn heb ik met 29 ook al moeite hoor hahaha! maar ik snap wat je bedoelt ;) ach je bent zo oud als je je voelt!

 2. juni 22, 2017 / 8:38 pm

  Gefeliciteerd!! Hopelijk heb je een heerlijke dag gehad en veel plezier alvast met het etentje, ben benieuwd of het wat is!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Sluit mij
Zoek je iets?
Zoek:
Berichtcategorieën: