Jaderoller hoe werkt het? Is it worth the hype?

hoe werkt een jade roller? Wat is een jade roller?

Deze beauty tool: de jade roller is helemaal hot! Maar wat doet een jade roller precies? Hoe werkt een jade roller? En wat zijn de voordelen? En is it worth the hype? Ik vertel je er vandaag iets meer over… Lees je mee?

wat is een jaderoller? en waar is een Jade roller goed voor?

Wat is een jaderoller

Een jaderoller is een gezichtsmassage tool die al eeuwen oud is. Er wordt gezegd dat hij stamt uit de 7e eeuw in China. Deze Aziatische traditie is een lang bewaard beauty geheim, en wordt nu pas een populaire skincare trend. Maar werkt een jaderoller nu écht? Of is het slechts een trend? Deze massage roller is gemaakt van de steen jade. Je kunt hem ook wel een gezichtsmassage roller noemen.

Waar is een Jade roller goed voor?

De jade roller stimuleert de bloedcirculatie in je gezichtshuid. En daarnaast stimuleert de rollende beweging de lymfedrainage. Hierdoor worden vochtophopingen in je gezicht minder. Donkere kringen of wallen zijn vochtophopingen en deze worden door het rollen met de facial roller aangepakt. Ook wordt de productie van collageen gestimuleerd. Dit helpt toxines te verwijderen, waardoor het gezicht en de nek worden ‘strak getrokken’.

Voor extra effect kun je hem ook nog even in de koelkast leggen alvorens je hem gebruikt. Doordat de roller koel is vermindert het huidirritatie. De rollende beweging rondom de ogen vermindert ook donkere kringen en ‘depuffs‘. Oftewel het gaat puffy eyes en wallen tegen. Het rollen met een jade roller, zal ook een verschil maken in de huidtextuur, huidskleur en helderheid van je huidteint. Als je Jade roller een langere tijd regelmatig gebruikt, verschijnt er een ‘natural glow’ op je gezicht. En verminder het zelfs fijne lijntjes en rimpels.

Heb je veel last van spanningshoofdpijn? Ook dan kan een jade roller uitkomst bieden. Gebruik heb bij je slapen en rol hier zachtjes over heen. Zo masseer je met een beetje geluk de hoofdpijn weg.

En zoals de Chinezen dit heel mooi zeggen: het gebruik van een Jade roller verhoogt je Chi, een levenskracht-energie om de stroom tussen meridiaanpunten in je gezicht en lichaam te verbeteren.

En als je nog niet genoeg hebt aan al die voordelen, je kunt er een heerlijk massage momentje van maken voor jezelf met fijn olie. Of combineer het met je favoriete huidserum.

–> Lees ook: How to Gezichtsyoga.

Voordelen jade roller op een rij

+ Stimuleert de bloedcirculatie;
+ Stimuleert de productie van collageen;
+ Zorgt voor Lymfedrainage;
+ Verwijdert toxines;
+ Vermindert huidirritaties;
+ Vermindert donkere kringen;
+ Vermindert wallen of depuffs;
+ Verbeterd de huidtextuur;
+ Verbeterd de huidtint;
+ Intensiveert de helderheid van de huid (zorgt voor de glow);
+ Vermindert fijne lijntjes;
+ Vermindert rimpels;
+ Kan van spanningshoofdpijn verlichten (rollen bij slapen)
+ Verhoogt je Chi, een levenskracht-energie.
+ Massage momentje of me-time moment.

Wanneer jade roller gebruiken?

Wanneer je een jade roller het best kunt gebruiken? Daar is geen kant en klaar antwoord op. Het hangt erg af van welke beauty producten je gebruikt en wat voor doel je wilt bereiken, door het gebruik van de jade roller.

Hoe vaak gezichtsroller gebruiken?

Hoe vaak gezichtsroller gebruiken voor het gewenste effect? Wil je bijvoorbeeld wallen tegen gaan, dan kun je hem beter in de ochtend gebruiken alvorens de dag begint. Of als je je klaar maakt om uit te gaan. Mijn advies zou zijn, gebruik de roller in de ochtend en avond elke dag voor zo’n 3 minuten. Zo kost het niet veel tijd en heb je alle doelen gecoverd En mocht je erge last van wallen hebben. Of bijvoorbeeld puffy eyes, omdat je gehuild hebt? Gebruik hem dan incidenteel tussendoor.

Wat is het verschil tussen gezichtsrollers van Jade, Rose & bergkristal Quartz?

Welke gezichtsroller je het beste kan kopen, hangt af van het doel dat je hebt. Naast de gezichtsrollers gaat het ook om de betekenis van de steen die in de roller zit, die je gebruikt. Althans als je dat belangrijk vindt. Maar dat laat ik over aan jou!

hoe werkt een jade roller - rose kwarts

De kracht van de Rozenkwarts Kristal

Wat doet een rozenkwarts roller? De rozenkwarts roller staat voor het hart, voor onvoorwaardelijke liefde. Rozenkwarts draagt ​​een zachte vrouwelijke energie. Staat voor vrede, tederheid, genezing, voeding en comfort. Het spreekt rechtstreeks tot de hartchakra en lost emotionele wonden, angsten en wrok op. Het verspreidt een goddelijke liefhebbende energie door je hele aura.

hoe werkt een jade roller - jade kristal

De kracht van de Jade Kristal

Wat is de kracht van jade? De jade roller zorgt voor een prachtige balans. Dit komt, omdat Jade een balancerende steen is. Jade staat er namelijk om bekend om negatieve energie weg te nemen. En te zorgen voor harmonie. Daarnaast heeft Jade een reinigende en beschermende werking. De steen zou je vertrouwen vergroten en liefde, rijkdom en gezondheid aantrekken. Het geeft je een golf van geluk en tevredenheid, kalmte en wijsheid. Jade werkt op het hartchakra.

hoe werkt een jade roller - bergkristal

De kracht van de Berg Kristal

De berg kristal roller werkt vitaliserend, verkoelend, koortsverlagend, reinigend, pijnstillend en heeft hierdoor een positieve werking op bijvoorbeeld brandwonden, ontstekingen, zwellingen, allergische reacties, huiduitslag, hoofdpijn, migraine en misselijkheid. Waar jade werkt op het hartchakra, werkt bergkristal voor al je chakra’s.

Hoe je een gezichtsroller gebruikt

Hoe gebruik je een jade roller?

Het gebruik van een jade roller is niet ingewikkeld. Wel moet je even weten welke stappen je dient te nemen. Ik beschrijf hieronder stap voor stap hoe je een gezichtsroller gebruikt:

  • Stap 1: maak de jade roller en je gezicht schoon.
    Begin met het bacterie vrij maken van je gezicht en de jade roller. Als je schoon begint, bereik je het beste resultaat. Doe je dit niet, dan kun je last krijgen van verstopte poriën. Of in het ergste geval zelfs ontstekingen! Je gezicht maak je make-up vrij met een reinigingsproduct, zoals  make-upremover. Behandel na met een micellair water. De jade roller zelf kun je het beste even afnamen met een gezichtsreinigingsdoekje.
  • Stap 2: breng olie, serum of crème aan op je gezicht:
    Het is niet persé nodig om een product aan te brengen. Wel werkt een jade roller met product op je huid een stuk fijner. Kies een huidverzorgingsproduct dat bij jouw huid past. Denk aan een fijne olie, met bijvoorbeeld amandel of argan. Of een serum met een gewenste werking. Ook je dag of nachtcrème volstaat.
  • Stap 3: start met rollen:
    Hoe je de jade roller het beste kunt gebruiken, verschilt per plek. Wat belangrijk is om te weten, is dat je altijd van binnen naar buiten rolt. Op die manier leidt je de afvalstoffen in de juiste richting. Hieronder in de afbeelding zie je hoe je de jade roller precies moet gebruiken op je gezicht.
  • Stap 4: maak de jade roller en je gezicht schoon. De jade roller kun je weer schoonmaken met een gezichtsreinigingsdoekje of wat alcohol. Reinig je gezicht nogmaals met micellair water en ga verder met je skincareroutine.

Mijn mening

Werkt een jaderoller nu écht? Ja, zeker de jade roller werkt écht! Allereerst vind ik het een fijn verwen momentje. Ik hou ervan om zo nu en dan te gaan voor een ontspannende gezichtsmassage. Dit doe ik niet elke dag uitgebreid, soms hou ik het alleen bij 3 minuten rollen. Afhankelijk van hoeveel tijd ik heb. Zelf heb ik deze Jade roller.

Wel merk ik dat mijn huid opgelucht voelt en minder gespannen is. Mijn gezicht voelt ontspannen en neemt het huidserum dat ik gebruik beter op wanneer ik rol met de jade roller. Ook is mij opgevallen dat mijn huid na een drie tal weken dagelijks rollen, meer kleur heeft. Dat is die natural glow waar iedereen het over heeft! Mijn huid is rustiger en ook heb ik het idee dat ik minder puffy eyes heb. Ik merk niet echt een verminder in rimpels of fijne lijntjes. Wellicht dat je de roller daar nog wat langer voor dient te gebruiken? Dus daar kan ik helaas niet zoveel over zeggen.

Voor het gebruik van de roller hoef je niet perse een huidserum of gezichtscrème te gebruiken. Nee, je kunt hem ook gebruiken zonder een huidverzorgingsproduct toe te voegen. Zelf vind ik het met wel een stuk lekkerder en zo combineer ik gelijk twee manieren van huidverzorging met elkaar.

Heb jij de jaderoller al ontdekt?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Sluit mij
Zoek je iets?
Zoek:
Berichtcategorieën: