Kid Knex review | Bouwen voor kinderen

Kid K'nex Budding Builders-set

Educatief speelgoed is altijd een goed idee voor je peuter of kleuter. Met de K’Nex Budding Builders-set zit je sowieso wel goed. Wij hadden nog nooit eerder met K’nex gespeeld en testte deze set voor je uit. We vertellen er je alles over in deze Kid Knex review. En laten een aantal voorbeelden zien van wat je ermee kunt maken.

Kid k’nex voor peuters en kleuters

K’Nex een verscheidenheid aan verschillende productlijnen die geschikt zijn voor verschillende leeftijden en vaardigheden. Wij kregen de Kid K’nex Budding Builders-set van Big On Toy Innovation. Deze set komt uit de ‘Kid K’Nex-lijn’ en is bedoeld voor kinderen van 3 tot 6 jaar. Dit kun je zien aan de onderdelen die groter en zachter zijn dan de normale K’Nex. Hierdoor is deze K’nex ideaal voor je peuter of kleuter.

De stukjes klikken net als de orginele K’Nex in elkaar. Dit constructieve speelgoed is erg geschikt om kinderen aan de fijne motoriek te laten werken. Deze heb je ook nodig om te leren schrijven. Bij meisjes is deze motoriek vaak wel goed ontwikkeld door het tekenen en kleuren of knutselen. Vaker zie je dat jongens dit vanuit zichzelf niet zo leuk vinden en hierdoor is K’nex en goede oplossing. Daarnaast stimuleert K’nex het probleemoplossend vermogen, het ruimtelijk inzicht en het stimuleren van creativiteit. Ze maken immers zelf poppetjes en vormen na die zijn aangepast op de belevingswereld van een peuter / kleuter.

Kid K'nex Budding Builders-set review

Inhoud

De Kid K’nex Budding Builders-set zit in een handige opbergbox en bevat 100 kleurrijke onderdelen. waaronder ogen en handen en voeten. Hierdoor kun je er gemakkelijk fantasiedieren mee maken. Daarnaast zit er een handige uitleg bij met 50 bouwideeën die als voorbeeld staan afgebeeld.

Kid Knex onze mening

Onze mening

Zayn is bijna 4. En op het eerste gezicht dacht ik dat hij niet zo geïnteresseerd zou zijn in de K’nex. Maar niks was minder waar, want zodra de doos open ging en hij alle voorbeelden zag, raakte hij gelijk enthousiast om te gaan bouwen. De eerste keer had nog wat hulp nodig met de elementen. Deze sorteerde ik voor het gemak per onderdeel. En ik hielp hem met het eerste bouwwerkje bij elkaar zoeken, door elementen aan te wijzen en te laten zien hoe ze in elkaar klikte. Toen hij het eenmaal doorhad, ging hij zijn eigen gang. Omdat de bouwwerkjes niet ingewikkeld zijn, en hij ze dus goed na kon maken, werd hij alleen maar meer gestimuleerd om verder te bouwen.

Sinds we deze set hebben, vraagt Zayn vaker aan ons om samen met K’nex te spelen. In het begin bouwde hij vaak de voorbeelden. Maar nu hij er langer mee speelt ontwikkelt ook zijn creativiteit en zie je dat hij zelf allerlei varianten begint te bouwen. En is hij een bouwwerk weer zat. Dan kunnen de onderdelen gemakkelijk weer afgebroken worden en iets van worden gemaakt.

Kid Knex review

Hieronder zie je een tweetal Kid K’nex voorbeelden die Zayn na heeft gebouwd van het instructieboekje.

Kid K'nex voorbeelden

Na het schrijven van deze Kid Knex review, merk ik dat wij beide erg onder de indruk van deze Kid K’nex Budding Builders-set die we hebben geprobeerd. En niet alleen je kind, maar ook als ouder word je er door gestimuleerd. Je krijgt zin om mee te gaan spelen, wat alleen maar goed is. Het is namelijk hartstikke leuk om activiteiten samen met je kind te doen. Het doet me een beetje denken aan mijn eigen kindertijd, waarbij we ook grote K’nex bouwwerken maakten.

Daarnaast kan je kind zijn creativiteit de vrije loop geven. Waardoor ze nog meer plezier hebben in het bouwen en i het laten zien wanneer ze klaar zijn. De toevoeging van de ogen, handen en voeten zorgt voor een verhoogde fun factor, omdat er tal van fantasiedieren kunnen worden gebouwd.

En zo heeft niet alleen Zayn plezier van deze set, maar ik als mama ook ;)

Prijs en verkrijgbaarheid

De K’nex Kids zijn in verschillende samenstellingen verkrijgbaar bij o.a. Bol.com:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Sluit mij
Zoek je iets?
Zoek:
Berichtcategorieën: